30 mars 2016

Swedbank igen

Det har blivit rätt många inlägg om Swedbank på sistone men det kanske inte så konstigt. Swedbank är ett av våra tre största innehav och innehavet är värt ungefär en miljon efter de senaste månadernas turbulens. För oss är det rätt mycket pengar och jag blir så oerhört trött på att enskilda personers maktfullkomlighet urholkar vårt sparkapital.

Tidigare idag så framkom det att ordförande Anders Sundström inte längre har valberedningens stöd och det var rätt välkommet och förhoppningsvis så kommer cirkusen kring Swedbank snart att lägga sig.


På fyra månader har så har tre tunga chefer försvunnit - Magnus Gagner-Geeber och Göran Bronner för deras fastighetsaffärer och sedan VD:n Michael Wolf som är misstänkt för insiderhandel.

Som ordförande så är det naturligtvis Anders Sundström som är ytterst ansvarig och han har fått ordentligt med kritik för sin hantering av fastighetsaffärerna och avskedandet av Michael Wolf var en smutsig historia.

Om Anders Sundström hade sett till aktieägarnas bästa så hade han naturligtvis gjort en snygg och dämpad sorti efter dagens presskonferens. Men icke - naturligtvis så svingade han mot de institutioner som inte gav honom stöd i valberedningen och samtidigt gav han en ytterligare känga till Michael Wolf - en person han har legat i luven med sedan 2009.

Makten framförallt och jag kommer inte att sakna Minister Misslyckad! 

14 kommentarer:

 1. Hej CM!
  Inte heller jag kommer att sakna "Mister Misslyckad"!
  Även om jag bara har 42 st aktier i Swedbank.
  Men så smyger sig en obehaglig känsla på om vilket bolag eller myndighet han ska förpesta med sin närvaro härnäst. Ryggdunkarklubben i inbördes beundran har säkert en plats i beredskap åt pajasen. Må det inte bli något av mina andra innehav.

  //Fattigbonddräng

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Fattigbonddräng!

   Håller helt med dig! De där gamla politikerna har ett rejält skyddsnät i och med ryggdunkarklubben och de brukar i allmänhet falla väldigt mjukt.

   Att han fortsatt ställer till det i KF gör mig inte så mycket - bara han håller sig borta från noterade bolag som jag har aktier i.

   Ha en grymt bra helg och jag hoppas att pigan fortsatt gör ett bra jobb!

   Mvh//Cm

   Radera
 2. Storhetsvansinne. Egocentrisk. Självfixerad. Rädd. Okunnig. "Före-detting". Gårdagens skräp. Finns många ord, förklaringar tillika synonymer på denna man. Förvisso hade jag hoppats att detta skulle hända EFTER stämman och kursen skulle sjunka på den dagen (öka mitt stora innehav). Aja, förhoppningsvis återkommer förtroendet för banken. vad gäller Mr. Sundström, a.k.a. "jag kan/har aldrig gjort fel" kan vi endast önska honom lycka till i framtiden....eller kanske inte(?)

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha Sofokles!
   Ord och inga visor och jag kan inte annat än instämma i dina omdömen :-)

   Även om det kom ut innan stämman att vår kära ordförande inte får förnyat förtroende så han han gjort ett rätt bra jobb med att sänka kursen. Att han sitter och gråter ut i Aktuellt gör mig direkt spyfärdig. För hans del hadnlar det bara om den egna makten - oss små aktieägare skiter han i...

   Ha en trevlig helg!
   Mvh//Cm

   Radera
 3. Du fick helt rätt, CM! Vad jag idag finner mest solkigt är 'stödet' till Northland. Även om det anses som 'gulligt' att gilla sin hembygd och att vilja stödja den borde detta inte skett med aktieägarnas pengar. Svårt det där med att skilja på mitt och ditt!
  Man får heller inte glömma att AS satt i styrelsen för Vattenfall och tog beslutet om köpet av Nuon. Men där slapp AS helt och hållet undan...
  Inget tjusigt CV!
  //Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Gunilla!
   Skönt att jag fick rätt så att jag slapp att stå för mitt vad- att köpa en större post i FingerPrint :-)

   Nu har jag läst in mig på Northland-affären och jag blir direkt upprörd över att han använder andras pengar för att nå egna politiska poänger. Egentligen gjorde han samma sak under tiden i Folksam och det är bara ren tur att kursutvecklingen de senaste åren har varit så bra i Swedbank.

   Tack för informationen om att han satt i styrelsen för Vattenfall vid tiden för köpet av Nuon. Där fick ju hans gamla politikerkollega Maud stå i skamvrån och AS flög uppenbarligen under radarn - något har är rätt van vid sedan SCA:s jaktresor...

   Trevlig helg!
   Mvh//Cm

   Radera
  2. Om det stämmer med northland så borde bara den frågan vara nog för avsked.

   Radera
  3. Precis!

   Läs mer här: http://www.svd.se/anders-sundstrom-ville-radda-northland--igen

   Mvh//Cm

   Radera
  4. "Banken tog ett principbeslut att inte ha någon kreditexponering mot gruvbolaget i oktober 2013. Men enligt Di:s uppgifter ska Sundström trots detta ha fortsatt att hålla kontakt med Northland Resources om ett möjligt leasingavtal, och i januari 2014 blev ett sådant slutligen undertecknat."

   Radera
  5. www.di.se/artiklar/2016/3/30/anders-sundstrom-far-lamna-swedbank/

   Radera
 4. Skönt att slippa den pajasen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Erik!
   Instämmer!
   Problemet är bara att personer som AS av någon anledning brukar dyka upp i andra sammanhang så snart röken har lagt sig.

   Vi får hoppas på att det inte blir så den här gången...

   Mvh//Cm

   Radera
 5. Vem äger Swedbank? Vem styr Swedbank? Vad vill Swedbank? Hur skall det gå för Swedbank?
  //Gunilla (igen)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Gunilla!

   Ja det kan man onekligen fråga sig.
   Stämman den 5/4 kommer onekligen bli intressant och tydligen så har de utländska institutionerna ett större inflytande än vad jag tidigare trodde. Jag hoppas på lite lugn och och ro efter det senaste årets turbulens och att Lars Idermark inte blir allt för långvarig...

   Trevlig helg!
   //Cm

   Radera