17 mars 2016

Utdelning McDonald's

Igår så trillade kvartalsutdelningen in från McDonald's och vi erhöll 2 217 kronor brutto. McDonald's är dessutom ett av få innehav i vår portfölj som utvecklats positivt under det senaste året och jag får väl fira med en Big Mac.


Totalt för året har vi erhållit 6 579 kronor i utdelningar och det är kanske inte så imponerande men snart så drar den svenska utdelningssäsongen igång och då blir det genast lite roligare. Idag så tog det ett bra tag innan jag fattade varför Handelsbanken var ned 6 procent vid lunchtid trots att det inte fanns några negativa nyheter bland ekonominotiserna.

Det är likadant varje år då jag är så inställd på att utdelningarna brukar trilla in först i april men Handelsbanken delar som bekant ut redan i mars och aktien handlades med utan rätt till utdelning idag.


4 kommentarer:

 1. Hallå där Chansar Mest!

  Hur tänker du angående att handla på sig aktier i dippen som följer i samband med utdelning?

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför frågar du Chansar Mest detta, han har ju inte ens koll på när hans innehav går ex och kan inte stava till Procter & Gamble heller :)

   Jag tycker det är ett utmärkt tillfälle att köpa in sig i ett nytt bolag. För mig är det givet att återinvestera vid det här tillfället och utnyttja dippen. Visst, man kan vänta och hoppas att man kan köpa åt sig utdelningen senare men då kan kursen ha gått upp.

   Radera
  2. Hej Pengaregn!

   Oftast handlar jag inte i aktien när utdelningen sker av den enkla orsaken att jag inte kan planera mina dagar fullt ut och ofta tittar jag på börskursen när jag kommer hem.
   Och generellt så brukar jag ligga rätt lågt med investeringar på vårkanten då det allt som oftast är lite billigare under hösten.

   Trevlig helg!
   Mvh//Cm

   Radera
  3. Haha Sorken! :-)

   Det där får jag ta!
   Det är inte mer än en vecka sedan jag hånade Daniel om att han inte hade koll på innehaven..

   Svinhugg går igen..

   Trevlig helg!
   //Cm

   Radera