25 mars 2016

Spartips för bilburna

Jag är väl medveten om att jag slår in vidöppna dörrar för vissa men jag inbillar mig att det inte bara är vi som är fullkomligt hopplösa när det kommer till bilar. Herr och fru Chansar mest klarar av att tanka och under stor koncentrationsförmåga så fixar vi även att fylla på spolarvätska och olja på rätt ställe.

Kanske är det inte så förvånande så har vi våra däck förvarade hos en bilverkstad och två gånger per år så besöker vi dem för däckbyte och får samtidigt bilen tvättad - bekvämt och praktiskt.

När Fru Chansar mest besökte bilverkstaden i höstas för att få på vinterdäcken så informerade de henne att det var dags för nya sommardäck nu i vår och framåt hösten så behövs det även nya vinterdäck. Nu när det börjar dra ihop sig för nya sommardäck så kontaktade Fru Cm verkstaden för att få en offert på nya sommardäck och offerten kom nu i veckan.


Redan innan jag klickade på de bilagda offerterna så började jag ana oråd. I följemailet så stod det att vi tydligen har rätt feta däck och det finns inga kampanjer för vår dimension 255/35 R19. Så innan jag ens öppnade offerterna så var jag införstådd med att det inte skulle kosta 895 spänn per däck som det brukar stå i reklamen.

Helt riktigt - vi fick förslag på två däckmodeller och den billigare varianten kostade 10 383 kronor exklusive montering och balansering. Alltså 2 596 kronor PER däck för den billigaste varianten - hur är det ens möjligt att ta så bra betalt för en bit gummi?

Skam den som ger sig och efter att ha blivit lite indoktrinerad efter år av läsande av snålbloggar som Snålcoachen så skulle vi minsann komma undan lite billigare.

Det gick rätt kvickt att Googla fram billigare alternativ nu när vi hade specifikationerna och på dackonline.se hittade vi exakt samma modell för 6 393 kronor, dvs. 3 990 kronor billigare än vad vi blivit offererade.

Fru Cm författade ett nytt mail till bilverkstaden och berättade vad vi hittat och undrade vad de kunde göra på priset - att vi får betala ett par hundra kronor mer per däck kan vi leva med men knappast 1 000 kronor..

Svaret kom blixtsnabbt där de förklarade att de bara får köpa däck från grossister och då blir priset mycket högre men det gick alldeles utmärkt att själv köpa däcken på nätet och få dem direkt levererade till bilverkstaden för montering.

Tidsåtgång - 1 timme, besparing 3 990 kronor. Det är rätt bra!  

8 kommentarer:

 1. Bra där - ser ett begynnande badass hos gode herrn!

  Om det här fortsätter kanske du slutar som Mijonärinnan30 och tar betalt för att byta däck på farsans bil.

  http://miljonar.blogspot.se/2016/03/kl-ar-inte-ens-9-och-jag-har-redan.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha!

   Sparsam kommer jag nog aldrig att bli men lite mer kostnadsmedveten skulle ju aldrig skada.
   Jag är ändå lite nöjd över vårt agerande. För något år sedan så hade vi säkert bara suckat med "fan vad dyrt det var" och sedan låtit verkstaden köpa däcken.

   Tack för länken och efter att ha läst så misstänker jag att Miljonären bara är ute efter att provocera en smula. Jag försöker göra detsamma med tvivelaktigt resultat...

   OM han nu menar allvar så sällar jag mig faktiskt till de negativa kommentarerna - någon jävla måtta får det vara!

   Mvh//Cm

   Radera
  2. Hahaha många reaktioner på hans inlägg. Ta kontakt med honom. Gissar att du kan förvara däck och få dem bytta till ett riktigt bra pris. Han kan samtidigt byta olja och tvätta bilen. Allt för pengarna, right? :)

   Radera
  3. Haha!

   Det vore rätt kul och få se reaktionen.
   Men tyvärr är jag redan i frysboxen hos honom och han ignorerar konsekvent mina kommentarer.

   Sannolikt så har jag väl varit dryg vid något tillfälle...

   Mvh//Cm

   Radera
  4. Haha lägger han folk i frysbox för kommentarer som är lite avvikande? Hela hans livssätt är avvikande jo :)

   Men jag tycker mer om ditt sätt att leva. Miljonär för mig är när man har pengar och har råd att spendera. Att besitta miljoner och leva som på socialbidrag är Inte en miljonär i mina ögon.

   Radera
 2. bra tips att få dem levererade till firman. Men jag är för "snål" för förvaringen så kanske får fortsätta att ta däcken i bagageluckan o köra dem till firman. Första gången jag jämförde häpnade min bekanta då de var billigare på nätet än hans 25% personalrabatt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Det var så vi hade planerat att göra från början - att köpa däcken och sedan åka till verkstaden och få dem monterade.
   Självklart är det rätt bekvämt att få dem direkt levererade till verkstaden men och andra sidan så borde väl inte 4 däck utan fälg väga speciellt mycket?

   Precis som du så är jag fortfarande rätt paff över att priserna skiljer sig sååå mycket!

   Ha en fortsatt trevlig helg!

   //Cm

   Radera
  2. Ja, man köper däck till bästa pris på nätet, leverans sker till valfri adress, ibland kostnadsfritt, och man väljer adressen till verkstaden vilken aviseras.
   Jag gör det alltid i samband med besiktning och beställer då detta och alltid byte olja och filter.
   Ps. 35 är lågt = ev. snyggt, men hårt, bättre komfort med högre

   Radera