11 mars 2016

The bottom is nådd

Att botten är nådd tror i alla fall det internationella energirådet IEA som höjer sin prognos för den globala oljeefterfrågan till 95,8 miljoner fat per dag jämfört med prognosen på 95,6 miljoner fat per dag under föregående månad.

I sin månadsprognos uppger IEA att det finns tecken på att priserna har bottnat ut och det var något som jänkarna uppskattade och handlade upp S&P 500 med 1,7 procent vilket är årshögsta.


Även på hemmaplan knarkade det på rätt bra efter att Super Mario meddelade att ECB avser att öka stimulanserna men att räntan sannolikt nått botten. Swedbank handlades upp 4,36 procent och Handelsbanken med 3,35 procent men av portföljaktierna var det Boliden som var värst  upp 6,29 procent. Om jag inte hade varit en apkass trader så skulle jag börja daytrada i Boliden som för närvarande är sjukt volatil.

På tal om banker så har jag i veckan roat mig med nationalsporten och prutat på mitt bolån. Jag hade väl inga större förhoppningar då jag är en rätt usel bankkund och tycker att Amex Platinum är bättre en Handelsbankens dito och aktiedepån ligger som bekant hos Avanza för tillfället. Men jag fick i alla fall ned bolåneräntan från 1,46 procent till 1,29 procent - inte helt fantastiskt då min kollega fick 1,15 procent hos trötta Nordea men jag är rätt nöjd ändå..

En utdelning har trillat in i veckan - Johnson & Johnson betalade ut sin kvartalsutdelning och ytterligare 950 kronor adderades till utdelningskontot.


Det tar sig sa mordbrännaren..

7 kommentarer:

 1. Återinvesterar du dem 950.- direkt i nya j&j?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Utdelningarna återinvesteras alltid men det är inte säkert att jag köper i just den aktie som gett avkastningen. Och sedan försöker jag i möjligaste mån skrapa ihop lite mer pengar innan inköp så att inte courtaget äter upp hela avansen.

   Trevlig helg!
   //Cm

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sånt här gör mig extremt nyfiken :-)

   Mvh//Cm

   Radera
  2. haha för det första så råkade jag skriva samma text två gånger om, när ska man lära sig att inte backa när man skrivit ett inlägg -_-

   Och sedan å råkade jag nämna detta inlägg till en kompis och då hade jag redan skrivit kommentaren så tog bort den för att han inte skulle råka klicka vidare till min blogg o kanske lista ut att det var jag :)
   Mvh

   Radera
  3. Tack!

   Nu känns det bättre :-)

   Mvh//Cm

   Radera