12 mars 2016

Sossarna på dekis

Ibland kan till och med jag tycka lite synd om Stefan Löfven.
Han är ju inget retoriskt geni och ser ut att lida rätt rejält när det hettar till i debatterna.

Men det är inte därför jag tycker synd om Stefan Löfven utan för att han tvingas regera tillsammans med Miljöpartiet och parallellt med det så måste han gulla med Vänsterpartiet - vilken jävla sits....

Som jag hävdat tidigare så ska inte ett verklighetsfrånvarande parti som Miljöpartiet sitta i en regeringsställning utan gör sig bäst i opposition så man slipper att genomföra det mest sjövilda idéerna. Även om Miljöpartiet har satt munkavle på Romson så har de ett språkrör till som gör bort sig rätt duktigt han med, Lilla Fridolf.


Utbildningsminister Gustav Fridolin har kallat regeringens politik för "skitpolitik" trots att han själv sitter i regeringen och genomdrivit de beslut som som han kallar "skitpolitik". Samtidigt som Löfven talade inför kommun- och landstingspolitiker i Örebro så passade Lilla Fridolf på att ställa upp i Ekots Lördagsintervju.

Och naturligtvis gick det precis som vanligt -  nu varnar  han för att de beslut han själv varit med att fatta kan få "fruktansvärda konsekvenser" och att "vissa av besluten riskerar att bli kontraproduktiva".

Stackars Löfven...

Och inte nog med att han tvingas samregera med trädkramarna så blir han kritiserad av den tidigare politruken Göran Persson som sågar nuvarande regerings flyktingpolitik och vill även införa ett tiggeriförbud.

Tack för den liksom...

Men efter att Löfven snabbt var ute i media och gav stöd till Perssons utspel med att "Persson och jag delar uppfattning" så inser jag att Perssons uttalande var utstuderat och välorkestrerat. Sossarna tappar sina arbetarväljare till Moderaterna och Sverigedemokraterna och ett förbud mot tiggeri skulle uppskattas av många även om det kanske inte är helt politiskt korrekt att framföra det.

Efter att ha googlat runt ett tag så kan jag nog konstatera att ett eventuellt tiggeriförbud kanske inte är så kontroversiellt trots allt. I princip alla länder utom Sverige och Finland har i varierande grad lagstiftat mot tiggeri. Jag undrar vad Löfvens kompisar i regeringen kommer att tycka om ett förbud nu blir verklighet...

Nä, nog med empati - nu är jag mitt cyniska jag igen och poppar lite popcorn och njuter av den publika harakirin av ett regeringsparti...

20 kommentarer:

 1. Vänta nu..du måste lyssna.. tjäbbel tjäbbel..lyssna nu.. men du..du..lyssna nu... Nja kan bara hålla med Löfven är ingen bra politiker. Passar nog bättre som fackpamp och kan köra sin "lyssna nu" stil!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha!

   Precis så låter det :-)

   Och jag är rätt övertygad om han han gör sig bättre som fackpamp där tempot är "något" långsammare än i en debatt.

   Mvh//Cm

   Radera
 2. Håller med. Kan inte för mitt liv förstå att Alliansen blev bortröstad för de här pajasliknande individerna som kallar sig regering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Karl och tack för kommentar.

   Jag böjar nästan misstänka att Alliansen för närvarande inte vill regera....
   De har väl inte ens enats om att ta fram en gemensam budget?

   Mvh//Cm

   Radera
 3. Amen till det här inlägget.

  Tror aldrig att jag associerat mig med ett inlägg så mycket som jag inte själv har skrivit som jag gjorde till det här.

  Mycket bra analys som jag håller med om 100%

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Drömmaren :-)

   Och jag som trodde att kommentarerna skulle fyllas av ilskna miljöpartister :-)

   Mvh//Cm

   Radera
 4. Haha, bra inlägg!

  Löfvén har gjort lite till sin egen gimmick att han skall 'titta på allt' och vara noga med att poängtera att vi 'måste få ordning' i alla frågor. Problemet är bara att varje gång han gör ett sådant uttalande har det visat sig bli precis tvärtom.

  Sedan toppar vi det här med Wallström som lyckats med bedriften att göra så totalt korkade uttalanden i känsliga utrikesfrågor att vi blivit politiska ovänner med i princip hela världen. När Margot försöker sätta press på andra länder med stormakten Sverige i ryggen blir det bara pinsamt fel rakt igenom. Alla, utom regeringen, förstår att absolut ingen i världspolitiken bryr sig om vad lilla Sverige tycker i stora internationella frågor.

  Skulle vara intressant att se hur Margot resonerar när hon försöker "sätta press" på Saudiarabien, kanske skall vi skicka ner några av våra hangarfartyg till Persiska viken och köra några styrkedemonstrerande 'show of force'-övningar, eller dra in vårt enorma bistånd... We couldn't care less.

  Suck, blir så trött. Tänk om man istället kunde driva länder som företag istället. Då skulle det bli lite ordning på riktigt på det här torpet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack aktiedepån :-)

   Det där med Margot är något som förvånar mig. Jag trodde att hon skulle bli Sossarnas dragplåster men det har blivit precis tvärt om.
   När jag var i Tel Aviv i höstas och det framkom att jag var svensk så var Wallström det som först fördes på tal.

   Jag håller helt med dig att det blir direkt fånigt när politiker oavsett kulör ska "sätta press" på andra stater.
   I EU-området bor det drygt en halv miljard personer och Sverige utgör 1,8% - jag förstår att andra länder står i givakt när våra svenska politiker bjäbbar...

   Mvh//Cm

   Radera
 5. tyvärr så alla partier ett "en-frågeparti" den mest prioriterade frågan är att hålla ute alla andra partier, läs SD, som inte delar de gemensama "värdegrunden"... det innebär att andra frågor som skola, sjukvård, vettig ekonomisk politik och typ en fundametal fråga om Sverige kan fortsätta vara en välfärdsstat kommer i andra rummet - finns ingen naturlag som säger att Sverige inte kan falla ner till Greklands nivå ekonomiskt. Alliansen kan imorron fälla denna pajas-regering och med SD stöd bedriva fortsatt Allians politik, men icke. Detta får mig att undra vad en röst på Alliansen verkligen är värd, vem säger mig att inte detta spektakel inte fortsätter efter 2018...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentar!

   Personligen tror jag att det är rätt osannolikt att Alliansen kommer att samarbeta med SD på riksplanet inom en överskådlig framtid.
   Dels så kommer inte Alliansen själva överens i SD:s paradgren Svensk flyktingpolitik och sedan så lider SD av samma sak som MP och FI - de attraherar en stor mängd tomtar som gör bort sig på det ena eller det andra sättet.

   Och nu när Sossar och Moderater anammar en hårdare flyktingpolitik så tror jag att väljarstödet för SD successivt kommer att minska.

   En sån här debattartikel skulle vara otänkbar för någon månad sedan.

   Mvh//Cm

   Radera
 6. Alla som röstar på SD nästa gång kastar bort sin röst. Övriga partier kommer ALDRIG att samarbeta med dem på riksnivå.

  Morsning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fel. Om alla som är trötta på jönsarna i regeringen röstar på SD får SD egen majoritet.

   Radera
 7. Bara att låta sossar och miljömuppar regera ihjäl sig och iaktta skådespelet från första parkett! Ingen vill regera Sverige idag egentligen eftersom ingen vet hur man skall hantera flyktingsituationen, ekonomin, skolan, välfärdsstaten, tiggeriet, media etc.. Rätt som det är slänger gapvänstern rasist- och fascistkorten vilt omkring sig och hoppas att träffa någonstans... Ja, herregud! Vilken sörja! Men hoppas nu bara att Moderaterna håller sig borta från regeringsmakten ett tag till så att de kan växa till sig och bilda en minoritetsregering om Centern framhärdar med sin invandringspolitik.
  /Gunilla

  SvaraRadera
 8. Tror inte att MP kommer att klara sitt kvar i regeringsställning mandatperioden ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer!
   Miljöpartiet kommer garanterat bli överkörda igen och jag undrar hur länge deras medlemmar kommer att acceptera att vara dörrmatta åt Socialdemokraterna...

   Mvh//Cm

   Radera
 9. Själv sitter jag förundrad och knaprar popkorn medans jag följer spektaklet. Man kan tycka att den tillnyktring av debattklimatet som skett är bra, och det är det väl också, men det är också skrämmande hur fort det svänger. Vad är partiernas åsikter egentligen värda när man kan göra en komplett u-sväng på några månader utan att skämmas?

  Att partier som FI, Mp, SD, C drar till sig en hel del tomtar må så vara men även övriga partier verkar ha en alldeles för stor andel politiker som har svårt att hantera verkligheten.

  Nästa val lär bli en riktig soppa. Jag kan inte se att de borgliga partierna kommer enas kring en gemensam immigrationspolitik och jag förutsätter att immigration och integration kommer fortsätta vara en av de viktigare frågorna. Att M skulle regera tillsammans men SD är nog inte så troligt.

  Mvh
  --ZZ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej ZZ!

   Amen till det!
   Jag håller med dig i allt du skriver.

   Mvh//Cm

   Radera