27 mars 2016

MLM, pyramidspel och allmänna bedrägerier

För en tid sedan så berörde jag i ett inlägg Better Globe och Jan Bolmeson med hans blogg rikatillsammans.se. I korthet så kränger Bolmeson och gänget träd i Afrika och om 20 år så kommer man att bli fantastiskt rik. Som tur är så behöver man inte vänta i 20 år för att få en viss avkastning och upplägget påminner lite om Bernard Madoffs.


I smyg så kan jag inte låta bli att tycka att upplägget är rätt begåvat och det går inte att förneka att marknadsföringen är rätt genial.  Charlie Söderberg som är känd från Lyxfällan håller även utbildningar via företaget Balansekonomi där de nasar utbildningar till de som verkligen inte behöver några ytterligare utgifter. Det räcker med lite slagningar på allabolag.se för att se hur det hänger ihop och det är ju inte bara jag som reagerat utan även Aftonbladet och Realtid.se

No shit!

Men nu ska vi inte avhandla Rikatillsammans.se och Better Globe men när vi ändå är inne på ämnet så vill jag nämna anyOptions fantastiska erbjudande. Efter att ha slösurfat på Aftonbladet.se så fastnade jag snabbt vid den fantastiska reklamen för ProSuperTrader.


Om inte själva bilden får dig att skratta dig harmynt så kommer reklamvideon att göra det - den är rätt lång, 20 minuter, men jag lovar dig att det är värt varenda minut! Sammanfattningsvis är det bara att säga upp dig på stört och du kommer att på nolltid tjäna hundratusentals kronor i månaden som trader så länge du utnyttjar deras fantastiska mjukvara. Tyvärr så är bolaget registrerat på Cypern så det går inte att hitta någon bolagsinformation och Stefan Peterson, miljonär och trader, finns det inte heller så mycket information att hitta. :-)

Allvarligt Aftonbladet - är det här en ok annonsör? Vad säger marknadsföringslagen?

23 kommentarer:


 1. Jan Bolmeson sköna argument kring en investering i Better Globe i videoklippet:
  https://rikatillsammans.se/2016/03/17/better-globe-i-nordnets-sparpodden-123/

  - Har varit på plats 4 gånger
  - Har träffat ministrar, vice-presidenter, FN-representanter mfl
  - Det här ligger Jan B varmt om hjärtat
  - Träd är inget konstigt
  - Träden växer fort, det är mycket sol mm
  - Har lagt in mycket pengar själv
  - Självfallet ingen avkastning de första åren eftersom träden ska växa först
  - Modellen för pengarna funkar
  - Det är ingen överavkastning
  - Det är ingen välgörenhet
  - Sett att det fungerar
  - Plantagerna syns på Google earth
  - Man behöver se det för vad det är
  - Det är inte riskfritt
  - Finns mycket i den positiva korgen
  - Fått avkastning varje år sedan 2011
  - De har hållit alla sina löften hittills

  Vet inte om jag ska skratta eller gråta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för den lysande sammanställningen!
   Och det är rätt tragiskt att Better Globe får utrymme i Nordnets sparpodd...

   Intressant att han har fått utdelning varje år sedan 2011 - det tar ju 20 år innan träden avverkas..

   Jag tror inte min liknelse med Bernard Madoff är så du trots allt!

   Mvh//Cm

   Radera
  2. Det är ju upp till var och en att själv bestämma vad man lägger sina pengar - oavsett om det är aktier, fonder, skog eller utbildning.

   Det enda som jag försöker göra är att ge en så objektiv bild av det som möjligt och svara på de frågor som jag får. Dessutom försöker jag göra det så transparent som möjligt - till skillnad från de flesta andra med både eget namn, öppna portföljer och publika årsredovisningar.

   Gillar man det inte efter det, så är det ju helt okej. :-)

   Radera
  3. Kudos Jan!

   Trots att det är ett raljant inlägg och jag ogillar den typ av verksamhet du bedriver så kan jag inte annat än uppskatta ditt bemötande.

   Mvh//Cm

   Radera
 2. Sjukt att folk går på det. Bara googla vart bolaget är skrivet och vem som äger det och voilá. De smutsiga historiska spåren går inte att dölja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag roade mig och Googlade vidare idag och precis som du säger så finns det hur mycket negativ information att hitta och i princip alla ledande dagstidningar har tagit upp ämnet.

   Tyvärr kan jag konstatera att de har hållt på i snart tio år - undrar hur många som blivit lurade genom åren...

   Mvh//Cm

   Radera
 3. haha fick min kommentar raderad på hans blogg där jag länkade de olika ägarna och lite diverse siffror. Någon bad om en årsredovisning, och Jan viftade bort det med "inte samma transparens i Kenya som i Sverige". Bolaget är ju inte ens skrivet i Kenya.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, utmärkt skäl till att investera sina pengar där?!

   Eller utmärkt skäl till att slippa delge faktaunderlag till de som ska investera?

   Radera
  2. Haha!
   Och intressant att man viftar bort en årsredovisning med "att det inte är samma transparens i Kenya som i Sverige" Det känns seriöst och tryggt...

   Mvh//Cm

   Radera
  3. Har inte raderat några kommentarer, däremot är där ofta 4 timmars fördröjning på grund av cache-funktionen. Mejla den gärna igen så kan jag publicera och besvara den.

   Radera
 4. Hans blogg var den första jag hittade när jag intresserade mig för marknaden, och tur är väl att man hade hästarna i stallet och anade oråd direkt. Mycket riktigt är han en "ful fisk" och jag får helt enkelt hoppa på samma vagn som er andra och säga att jag vet inte om jag ska skratta eller gråta...

  Angående videon så blev jag mest arg med tanke på att det tog 3/4-delare av videon innan han ens förklarade metoden. Fram tills dess upprepade han bara att det var enkelt, näst intill riskfritt med sätt in pengar och plocka ut vinsten, och att han är miljonär! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sorry!
   Jag kanske skulle ha förvarnat att videon i princip bara handlade om ett patetiskt dravel...

   Själv tycker jag det är otroligt underhållande och jag undrar lite stillsamt om någon verkligen går på det där.

   Mvh//Cm

   Radera
  2. Ingen fara, jag råkar bara ha kort tålamod gällande dravel ;)

   Radera
  3. Det säger verkligen en hel del om dig Chansar mest. Hur lite du har valt att ta reda på innan du roar dig med att sprida dina lögner. Måste kännas underbart att sitta inne med den absoluta sanningen som du och dina trångsynta kollegor skryter med att ni innehar. Ni baserar era argument på okunskap och förtal och stärker varandras så kallade "fakta" genom att dunka varandra i ryggen. Allt du skriver är inget annat än fel. Du blandar det ena med det andra och samtidigt uppvisar nån slags stolthet i det.

   Radera
  4. Det här inlägget säger inte ett jävla dugg om mig.
   Det vore rätt smakfullt att definiera vad som du anser är lögn i mitt inlägg och vad som är fel.

   Ta en banan till för blodsockerhalten..

   //Cm

   Radera
 5. Själv har jag blivit inbjuden av en vän till ett av deras väckelsemöten. Ett slags guld-pyramidspel. Jag tackade nej till att överhuvudtaget gå till mötet, ledsen för min kompis skull som inte förstod varför. Den här typen av människor och deras affärsideer existerar bara pga av en anledning och jag måste säga att det är mycket sorgligt att se kunskapsnivåen i landet när det kommer till ekonomi. För mig personligen räcker det att utnyttja detta kunskapsgap till att få ett försprång på börsen. Bolmesson går lite längre..
  Tydligen gick människan även på en rejäl nit i trustbuddy, det säger en hel del om hans omdöme. //Anders

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag googlade runt så såg jag att rätt många av bloggkollegorna faktiskt har besökt något av deras väckelsemöten. Sammanfattningsvis så är omdömet att de är riktigt underhållande och slipade säljare. Tyvärr så är inte alla besökare lika luttrade som bloggkollektivet och faktiskt går på det här och köper utbildningar - tyvärr är det sannolikt de personer som inte behöver några ytteligare utgifter.

   Ha en fortsatt trevig helg!
   //Cm

   Radera
 6. Vad hände med inlägget om jämställdhet?
  Jag kan inte hitta det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här, letar också efter inlägget om jämställdhet! Eller du kanske har ändrat dig i frågan? Vore spännande att höra mer från dig kring ämnet och vad specifikt som är extremt tramsigt.

   Radera
  2. Tyvärr var det ett ofärdigt inlägg som inte skulle publiceras.
   Det som är skumt är att utkastet är från september och hur det ens kunde publiceras övergår mitt förstånd. Att man av misstag råkar publicera ett pågående inlägg kan jag förstå men hur det här gick till fattar jag inte. Tyvärr så försvinner inte länkarna vid en avpublicering och jag får bara beklaga att ni klickat hit i onödan.

   Mvh//Cm

   Radera
  3. Videon tycker jag också var väldigt kul, tack för den. Tyvärr är jag själv inte förvånad över afton.....

   Radera
 7. AB, ekobrott och allmän kriminalitet.

  Hade varit en rubrik lika sammanhängande som er.

  Ja ni chansar verkligen mest.
  Fortsätt med det

  SvaraRadera
  Svar
  1. AB, ekobrott och allmän kriminalitet tror jag alla skulle vara lämpliga rubriker på inlägget - instämmer med dig...

   /Cm

   Radera