23 mars 2016

Utdelning Handelsbanken

Idag så trillade utdelningen från Handelsbanken in på kontot och genast blev det lite trevligare att sammanställa årets utdelningar. Handelsbanken delade ut 6 kronor per aktie och då vi har 8 000 aktier i portföljen så uppgick bruttoutdelningen till 48 000 kronor - trevligt!


Mindre trevlig har kursutvecklingen i Handelsbanken varit. Förutom att banksektorn agerade sänke på dagens börs så kom ABG Sundal Collier rekommendationssänkning och aktien handlades ned med 3,52 procent vid stängning.

Nu är det inte bara ABG Sundal Collier som har en dyster syn på Handelsbanken. Majoriteten av mäklarhusen har rekommendationen sälj och aktien har haft en trist utveckling den senaste tiden.


Själv bryr jag mig rätt sällan om analytikernas gissningar och hoppas att Handelsbanken snart handlas under hundringen så jag får möjlighet att köpa på mig fler.

12 kommentarer:

 1. Fick själv in 36000kr i utdelning från SHB idag :-) Dom återinvesterades i H&M idag. Sålde 1490 HM på 294,60 kr då jag trodde aktien toppat. När aktien så småningom stod i över 360kr ångrade mig. Jag hoppas på att Hm håller sig lågt så att jag kan köpa tillbaka alla aktier igen lite billigare :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. 36000 är en rejäl summa och att shoppa HM tror jag är bra på sikt.
   Förhoppningsvis så får vi en liten körare efter att utdelningssäsongen är klar och då kommer även jag fylla på med fler...

   Mvh//Cm

   Radera
 2. Jä*lar vilken utdelning! Jag kan bara drömma om den dagen man får en sån lön mitt i veckan såhär. Tills dess får jag nöja mig med utdelningar på ett par tior i taget! Imponerande helt klart...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fin hemsida du har utdelningsnissen. Ett par tior är en bra början. Det blir mer med tiden :-)

   Radera
  2. Tack! :) Det blir ju det... :)

   Radera
  3. Hej Utdelningsnissen,

   Instämmer med Anonym ovan. Och du får inte glömma bort att vi inte är purunga längre och har sparat under ganska lång tid..

   Mvh//Cm

   Radera
 3. Inte illa!
  Jag äger just nu 25 aktier i SHB, så min utdelning var aningen mindre än eran, om man säger så... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Framtida Frihet
   150 spänn är pengar det med!
   Och nu råkar SHB vara mitt näst största innehav och så här kul brukar det inte vara...

   Mvh//Cm

   Radera
 4. Ujujuj, får ju dåndimpen! :-D Siktar just nu på att nå 20000 kr i utdelning totalt inför nästa år, då tycker jag att jag varit duktig (fast ingenting jämfört med er så klart). :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hörde för ca. 2 veckor sedan att styrelsen (i sista stund) satt och funderade kring bonusen om 1,50 kr. Vilket leder till tankar kring att den drastiska ökningen 2013 till ca. 70% också troligen diskuterades. Delikata frågor givetvis med tanke på negativränta och ökande kapitaltäckningskrav, dock, god (och ökande) marginal redan och kursen ligger säkerligen fast, och K/I talet klarar sig bättre än jag förväntat. När alla nya (stora) krav lägger sig så minkar pressen på K, och om/när räntan stiger så stiger I.

   Radera
  2. Hej Mia,
   20000 på årsbasis är inte illa - snyggt jobbat!
   Du får inte glömma bort att vi pysslat med utdelningsinvestering under många år och du ska se att det går rätt kvickt när den där snöbollen väl börjar rulla...

   Mvh//Cm

   Radera
  3. Ja, det är ju bättre än ingenting och jag klarar mig i praktiken 2,5 månad på de pengarna pga låga utgifter, så det känns ju bra - men man vill ju öka så effektivt det går. :-)

   Radera