18 feb. 2016

Rapport Wal-Mart

Om vi bortser från Svolder som rapporterar i november så var Wal-Mart sist ut att rapportera av familjen Chansar mests portföljbolag.

Den gigantiska varuhuskedjan Wal-Mart med 260 miljoner kunder per vecka har haft det tufft de senaste året. Lågpriskedjan har investerat i sin personal och de ökade lönekostnaderna slår rätt ordentligt när man har 2,2 miljoner anställda. Förväntningarna var därför nedskruvade och Wal-Mart redovisade ett resultat om $1,49 per aktie för det fjärde kvartalet mot förväntade $1,46. Intäkterna uppgick till $129,7 miljarder och var intäkter på $130,6 miljarder.


För helåret uppgick resultatet till $4,59 per aktie och omsättningen uppgick till $499,4 miljarder - en ökning med 2,8 procent från föregående år.

Wal-Mart satsar hårt på e-handel och vill på allvar ta upp kampen med Amazon. Det verkar gå rätt bra och under året så har e-handeln ökat med 12 procent och uppgår nu till $13,7 miljarder.

Wal-Mart är en utdelningsaristokrat och höjer utdelningen med 4 cent till $2 per aktie, en höjning med två procent. Det är 43:e året i rad de höjer utdelningen - imponerande!

Som vanligt fördelas utdelningarna kvartalsvis och man inkasserar $0,5 per aktie enligt nedan:

X-dag Utdelningsdag
11 mars 4 april
13 maj 6 juni
12 augusti         6 september
9 december 3 januari, 2017

2 kommentarer:

  1. Får ta och läsa rapporten då man äger bolaget men tackar så mycket för sammanfattningen, aldrig fel med utdelningsökningen

    SvaraRadera
  2. Tack själv Spara För Livet!
    Ingen gigantisk utdelningshöjning men alla bäckar små :-)

    Mvh//Cm

    SvaraRadera