20 apr. 2016

Swedbank och Miljöpartiet

Swedbank
Kammaråklagare Olof Kronlund meddelade idag att hela polisutredningen mot Swedbanks tidigare vd Michael Wolf läggs ner. Beslutet kom två månader efter att Swedbanks dåvarande styrelseordförande sparkat sin vd och anmält honom till Finansinspektionen för misstänkt insiderbrott.


Att sparkandet av Michael Wolf var en smutsig och märklig historia har jag redan avhandlat i det här inlägget och rätt snart så kunde man ana att Wolf fick agera bondeoffer för att Sundström, i sann pamp-anda, ville rädda sin egen rumpa.

Som bekant gick det sådär för före detta ordförande Sundström som idag kritiseras av ägarna för hans agerande.

Miljöpartiet
Naturligtvis så kan jag inte låta bli att lite kort kommentera de senaste turerna i Miljöpartiet. Som jag hävdat tidigare så ska inte ett verklighetsfrånvarande parti som Miljöpartiet sitta i en regeringsställning utan gör sig bäst i opposition så man slipper att genomföra det mest sjövilda idéerna.


Det är därför jag är något skadeglad när jag sammanfattar början av den här veckan:

Måndag - Mehmet Kaplan avgår som bostadsminister efter att det framkommit att han myst med den turkiska högerextrema organisationen Grå vargarna. Och senare så framkommer det att han jämfört Israels agerande mot palestinier med hur judar behandlades i Nazityskland. Högst obra tycker alla normalbegåvade personer utom firma Romson/Fridolin som hyllar honom.

Tisdag - Då var det dags för en "Åsa" igen. Trots att hon sannolikt fått strikta instruktioner att inte uttala sig i media utan tyst och snällt hämta hem ministerlönen så var det var ju bara en tidsfråga tills det skulle hända igen. På morgonen när hon satt i SVT:s morgonsoffa för att svara på frågor om före detta bostadsminister Mehmet Kaplan så benämnde Sveriges vice statsminister terrordåden i USA 11 september 2001 som "11 september-olyckorna". Precis som när Margot Wallström uttalar sig så blir det en världsnyhet och vi får skämmas igen. Bloggaren Cornucopia skrev ett rätt underhållande inlägg om ämnet och undrade hur hon benämner t.ex. mordet på Olof Palme - "Olof Palme-olyckan"?

Tisdag - När TV4 Nyheterna intervjuade Yasri Khan, tidigare kandidat till partistyrelsen, med anledning av bostadsministern Mehmet Kaplans avgång så vägrade miljöpartisten att ta den kvinnliga reportern i hand. Att valberedningen för det feministiska partiet redan kände till att Khan inte tar kvinnor i hand när han hälsar ansågs inte vara något större bekymmer. Högst obra tycker alla normalbegåvade personer utom Miljöpartiet och Khan meddelade senare att han lämnar alla sina politiska uppdrag.

Onsdag - Aktuellt hade bjudit in miljöpartistiska riksdagsledamoten Jabar Amin för att kommentera hur partiledningen hanterat de senaste dagarnas "olyckor". När Aktuellts programledare ringde till Fridolins presskontakt Magnus Johansson för att se om språkrören ville bemöta kritiken så sade Johansson: "Du kan inte tänka dig att steka den här delen om Kaplan?".

När sedan programledaren nekade och bad honom förklara vad han menade så svarade Johansson "Okej, men du ska veta att vi kommer att knåda Jabar Amin under dagen. Han kommer inte att vara särskilt kritisk hos er". Magnus Johansson är tillsvidare entledigad men i vanlig ordning så kommer inte firma Romson/Fridolin anse att han betett sig olämpligt.

Olycklig start på veckan kan man ju säga och det är bara onsdag...

21 kommentarer:

 1. Tjena!

  Tyvärr kan jag inte annat än att hålla med. Inget ont om miljöpartiet i sig (från min sida) men jag tycker särskilt Romson har snurrat till det ett antal gånger för mycket vid det här laget. Så till den grad faktiskt att jag inte fattar att partiet inte reagerar, kolla opinionssiffrorna, jag tror en hel del beror på hennes skumma sätt att kommunicera till väljarna. Mycket märkligt tycker jag.

  Den andra sidan är att det är inte lätt att vara politiker så vi ska vårda dom som ändå vågar axla rollen i dagens samhälle som faktiskt är jävligt tufft även för dom att verka i. Dreven kan vara rent gigantiska och alltid oproportionerligt i förhållande till sak.

  Nå sånt tänker jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som politiker kan man ju alltid trösta sig med ett nätt arvode om 100-200K I månaden med lite förmåner inräknat i väntan på att pensionsfallskärmen skall vecklas ut och betala de 55 miljonerna så man kan börja fakturera från den egna firman när man fortsätter ta ut fallskärmen fram till man dör. Att det bevisligen krävs närmast noll kunsnkap erfarenhet och kompetens för att uppbära posten gör det inte direkt svårare och skulle man gud förbjude ställa till det utav H-vete och göra en Romson eller en Jugholt eller råka köpa ett Nuon kan man räkna med att bli sparkad snett uppåt och få uppbära än högre lön. Nästa statsminister kanske har erfarenhet från disken på Grand om vi har tur och elder han upp hela statskassan så går det alltid att förklara med att "vi" varit naiva, oavsett om partiet tappat 80% av väljarna sen man tillträdde...

   Radera
  2. Tja anonym!
   För mig spelar det ingen roll om jag så har 1 miljard på banken om inte min dotter kan känna sig trygg på förskolan....Det är min poäng!

   Radera
  3. Fick du ut den poängen av ditt inlägg ovan så har du valt en passande signatur.

   Radera
  4. Hej Drömmaren och tack för kommentar!
   Ja, Åsa Romson är ju rätt pinsam och det finns väl en orsak att hon har lägst förtroende av alla partiledare.

   Personligen tycker jag inte ett dugg synd om våra politiker. Efter att ha jobbat nära politiska organisationer har snarare stärkt mitt politikerförakt (oavsett färg).
   Och som Anonym nämner nedan så får våra ministrar rätt bra betalt - 130 000kr/månaden.

   Mvh//Cm

   Radera
 2. Tack för en strålande sammanfattning av MP's bravader den senaste tiden. Det jag inte begriper är att någon så verklighetsfrämmande som Romson får sitta kvar. Det är en skam för Sverige att hon är vice statsminister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Snålcoachen för din kommentar!

   Ja, det rätt genant för Sverige att ha en vise statsminister som Åsa Romson.

   Den senaste grodan om 9/11 har naturligtvis lyfts fram och vevats rätt rejält i utländsk media.
   Galningarna på Fox News högg naturligtvis ordentligt och citerade Romsons uttalande med en bakgrundsbild med Romson OCH Löfven...

   Jag tror inte Löfven är helt road över att förknippas med Romsons begåvade uttalande...

   Mvh//Cm

   Radera
 3. Bra sammanfattning! Kan komplettera med Bert Karlsson-liknelsen som en annan 'media-förmåga' på MP-kontoret kläckte ur sig när man initialt försökte bortförklara Mehmets umgänge med extremisterna :-)

  Jag brukar ibland intala mig att vi ser världen från olika perspektiv och bakgrunder för att försöka förstå hur andra tänker, men det här är så skruvat att det är bortom mitt förstånd hur någon på fullaste allvar kan känna något som helst förtroende för dessa stollar. Förutom att ideologin i grunden är fullkomligt vansinnig och helt verklighetsfrämmande så lyckades de samtidigt med att få alla sakfrågor som de gått till val på att resultera i totalt motsatt resultat, vilket då rimligtvis borde skrämma bort den lilla skara som ändå på något sätt önskat att idéerna skulle genomföras.

  Ta till exempel flyktingpolitiken, de gick till val på att utöka Europas redan generösaste flyktingpolitik - resultatet blev istället ett totalt kaos som slutade med att Sverige nu tvingats till Europas sämsta flyktingpolitik samtidigt som vi sänkt biståndet rejält.

  Min personliga favorit är ändå brunkolsaffären där man lyckats dubbelt, dels att missa åtskilliga miljarder i intäkter samtidigt som köparen ändå kommer att utvinna och elda upp hela skiten. Missade intäkter och maximerade utsläpp. Yes!

  Låt oss hoppas att dessa stollar får lämna riksdagen för gott i nästa val...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anonym,

   Trots att de är verklighetsfrämmande så vill jag trots allt tillskriva miljöpartiet att de kan vara rätt roande ibland.

   Ett litet axplock av motioner som genom åren avhandlats på miljöpartiets kongress:

   * Nöjesflygandet måste bli tråkigare
   * Nybyggda hus ska ha vita tak.
   * Skafferier ska vara obligatoriska i nya hus.
   * Tobak ska bara säljas på recept.
   * Mobiltelefoner bör förbjudas i kollektivtrafiken.
   * Ta ifrån jägarna viltvården.
   * Förbud mot försäljning av kött.
   * Förbud mot motorsport.
   * Avskaffa ränta och inflation.
   * Ge spädbarn – och alla andra barn – rösträtt
   * Köpfri söndag - bara jourbutiker och apotek ska vara öppna.
   :-)

   Mvh//Cm

   Radera
 4. Swedbank och MP är två utomordentliga bevis på att det här enorma 'arbetandet' överallt med 'Värdegrunder' inte har någon som helst effekt och inte 'betalar sig' utan bara är 'mycket snack och lite verkstad'. Så tröttsamt! Så meningslöst! Så frustrerande (måste tänka på blodtrycket...)!

  //Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Gunilla och tack för kommentar!

   Haha, det där arbetet med värdegrunder är rätt bortkastat när det till syvende och sist handlar om att värna om den egna (generösa) ersättningen.

   Speciellt roligt är det i miljöpartiet som likt SD har B-laget av riksdagsledamöter och inte har en aning om hur de ska värja sig när media sätter igång :-)

   Mvh//Cm

   Radera
 5. Det har varit kaos på alla möjliga nivåer sedan de tillträdde. Den ende som är glad är väl vänsterpartiets ekonomiske talesperson som gläds över såväl skattehöjningar som mer resurser till den redan urholkade och ineffektiva välfärden. Men hon verkar ju leva i någon sorts euforisk drömvärld där pengar tycks finnas i överflöd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Johan!
   När jag ska reta gallfeber på mina gröna och röda vänner så drar jag ofta till med nedanstående citat :-)

   "The problem with socialism is that eventually you run out of other people's money to spend."
   - Margaret Thatcher

   Mvh//Cm

   Radera
 6. MP har väl blivit lovade röster från alla invällande muslimer av Kaplan och Kaplan tänkte väl kapa MP och byta ut miljö i partinamnet med muslim. Historisk sätt har muslimerna ett antal gånger försökt invaderat EU. Den här gången kanske det lyckas när islamisten Erdogan vrider på migrantkranen. Jag vill att religonsfrihet likställs med fri från religon. Religon är bara ett sätt för några att bestämma över många och det har vi redan här i Sverige med våran sk representativa demokrati. Varför inte sparka alla politiker och ersätta dem med admin personal samt inför direktdemokrati i de stora frågorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen?

   Chansar mest, kan du inte skriva mer om det goda livet här och söderöver eller till och med dina utdelningar, så att vi slipper denna typ av kommentarer (behöver jag motivera?). Finns ju som bekant helt andra webbsidor för detta.

   Radera
  2. Storugglan, missade du överskriften på detta inlägg?, det går bra att hoppa över inlägg som berör politik eller bostadspolitik om man inte gillar kommentarsfälten på dom inläggena och hålla sig till att läsa övriga inlägg som berör det man själv intresseras av, konstigt att alla svenskar inbillar sig att dom är självutnämda kritiker som har rätt att bestämma vilka ämnen och vad sorts kommentarer som ska få tillåtas...

   Radera
  3. Hej Anonym och Storugglan,

   Tack för era kommentarer.

   Jag kommer nog inte kunna låta bli att även framöver svinga mot politiker och diverse fackpampar men jag vill gärna hålla kommentarsfältet relativt rent och slippa ägna tid med moderering.

   Oavsett vad man har för åsikt inom invandring- och integrationspolitik så vill jag gärna att vi avhandlar det på annan plats av den enkla anledningen att det alltid spårar ut i slutändan.

   Precis som Storugglan är inne på så finns det mångder av forum som är bättre lämpade för ändamålet.

   Mvh//Cm

   Radera
 7. Hej CM.
  Klockrent som vanligt.
  Miljömupparna har blivit mer underhållande än the muppet show.
  Att det finns människor som faktiskt röstar på stollarna är
  .....jag saknar ord. Men alla vill ju inte det bästa för landet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Fattigbonddräng!
   Håller med - man får väl se till den komiska aspekten så man inte blir heltrött.
   Om du hade befunnit dig här på Södermalm så hade du inte blivit förvånad över att Miljöpartiet faktiskt har sympatisörer..

   Trevlig helg!
   //Cm

   Radera
 8. Nä vissa vill det bästa för planeten Fattigbonddräng...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, övriga partier vill ta ansvar för miljön men på ett ekonomiskt försvarbart sätt...

   //Cm

   Radera