16 apr. 2016

Fortum och Volvo

Utdelningarna fortsätter att trilla in på kontot och bra är väl det då depåutvecklingen i övrigt är inte så intressant att titta på.

Våra 2 600 aktier i Fortum gav oss 26 187 kronor i bruttoutdelning och det lindrar lite då aktieutvecklingen har varit rent katastrofal det senaste året. Tyvärr är det väl inte mycket som tyder på att Fortum kommer att vara någon direkt kursraket i närtid men vi ligger snällt kvar då Fortum har en gigantisk kassa och faktiskt investerar i rätt spännande projekt som t. ex. solenergi i Indien.


Våra 1 000 aktier i Volvo genererade 3 000 kronor i bruttoutdelning och precis som i Fortum så har aktieutvecklingen varit sisådär de senaste åren. Det har varit mycket snack och köprekarna haglar men likt förbaskat så står aktien och stampar.


Totalt sett så har vi för året fått in 151 607 kronor i bruttoutdelning.


10 kommentarer:

 1. Hittade nyligen till din blogg och har ägnat ett par dagar åt att sträckläsa alla inlägg och de flesta kommentarer. Har följt en del ekonomibloggar under lång tid (t.ex. "Miljonär innan 30" sedan starten) och måste bara säga att din är den mest läsvärda hittills. Gillar din (er) avslappnade inställning till livet och sparandet, samt kryddningen med lätt provocerande inlägg och beskrivningar av ert (i enlighet med tidigare kommentarer) lätt dekadenta leverne. Till saken hör också att min sambo och jag i höstas tillbringade en semestervecka på Riviäääran, och jag kan verkligen förstå att den delen av världen lockar som framtida bostad.

  Faktum är att detta är min första kommentar på en blogg någonsin. Har verkligen kämpat emot, men kunde inte hålla mig längre... Du får ta det som nå'n slags ära och fira med en dyr flaska vin! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen ut ur garderoben!

   Radera
  2. dr Deg!

   Stort tack för berömmet! Det där var en kommentar av rang och jag sitter och flinar förnöjt :-)
   Och du har min fulla sympati om du inte är i dina sinnes fulla bruk om du läst alla inlägg och kommentarer :-)

   Kul att du nämner mina mer provocerande inlägg - jag försöker och försöker men det är sällan jag lyckas hetsa upp någon men jag fortsätter att svinga.

   Jag hoppas att du fortsätter att kommentera och till din ära så kommer vi att knäcka en ruskigt bra vin till middagen i kväll. Det blir en Tous les Jours ikväll - inte svindyr (179 kr) men det finns bara 5 flaskor kvar i landet - skynda på att köpa!

   http://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/tous-les-jours-9970201

   Ha en fortsatt trevlig söndag!
   Mvh//Cm

   Radera
  3. Tack för tipset! Beställde just sista(!) flaskan i Sverige! :) Skål!

   Radera
  4. Snyggt!
   Du kommer garanterat att gilla vinet! :-)

   Mvh//Cm

   Radera
 2. En fråga som borde gå att Googla men ändå; dras det skatt på fortumutdelningen? Och isf, hur snabbt går du tillbaka den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick 1200 lite drygt från Fortum och då drogs 180kr i ut. källskatt. Dom pengar får man tbx om ngr år, har jag hört^^

   /Cederquist

   Radera
  2. Hej!
   Precis som Cederquist är inne på så dras det utländsk källskatt. Jag som har mina Fortum i ISK och även har ett kapitalöverskott får tillbaka skatten via deklarationen.

   Mer info här: https://www.avanza.se/kundservice/kundservice/fragor-svar/handel-vardepapper/Utlandshandel.html

   Radera
 3. Jag tycker att Volvo har gått relativt bra i detta sura börsklimat, så bra att jag är för snål att köpa flera av dem. När det gäller Fortum så håller jag med dig att utvecklingen varit klen. Bolaget har ju dock en fin direkt avkastning och kopplingar i öst så jag tror att det kan bli en spännande aktie i framtiden, jag ligger faktiskt i tankarna att öka i bolaget, detta med baktanken att hela energisektorn och elpriserna är på låga nivåer.

  Det är alltid lika härligt att se dina utdelningsrapporter, det ger motivation och inspiration att själv hamna där snart!

  /Gnetaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Gnetaren!

   På lite sikt så kan nog Fortum vara ett bra köp. Även om vi kanske får en liten nedjustering av direktavkastningen så lär det fortsättningsvis vara en av de aktier som har högst direktavkastning i min depå. Jag resonerar som du när det gäller Volvo - kommer den ned under 75 kr så kan jag tänka mig att öka på innehavet.

   Tack för återkopplingen om utdelningsrapporterna - jag har inbillat mig att det är en rätt trist läsning för bloggbesökarna och det är kul att få höra att ni inte är urless på dem...

   Ha en riktigt bra söndag!
   Mvh//Cm

   Radera