3 apr. 2016

Karriärtips

Ni föräldrar med tonårsbarn oroar er helt i onödan. Att de sitter uppe hela nätterna och spelar spel för att sedan gå upp strax efter lunch, högljutt gäspandes, kliande sig i skrevet och sedan uppehålla sig i badrummet i minst en timme är inget att oroa sig över. Att ungjävlarna är skoltrötta och resultaten är under all kritik är helt ok det med - bekymra er inte...

Det enda en ansvarstagande förälder behöver tänka på är att de så snart som möjligt engagerar sig politiskt och då gärna inom SSU som har ett lysande track record. Borta är det där ekonomiska stöttandet när studielånet inte räcker till och det där tärande bostadssparandet till barnen så att de inte ska bo kvar i evinnerlig tid kan ni omedelbart lägga av med - bostaden fixar nämligen rörelsen..


Expressen publicerade idag ett granskande reportage om tidigare S-topparnas miljonärsliv. Nyhetsvärdet är kanske inte av någon högre kvalitet, ungefär vad man kan förvänta sig av Expressen, men trots det är det ohyggligt underhållande att få konstaterat hur utbrett hyckleriet är.

Och kära bloggvänner, bomma för allt i världen inte att se det underhållande tv-inslaget. Mitt favoritcitat kommer från Anders Sundström - ni vet han som inte får förnyat förtroende till ordförandeposten i Swedbank och har kostat oss småsparare ohyggligt med pengar.

Vad skulle du vilja säga till en undersköterska idag som tjänar 20 000 i månaden?
- Att, att världen är orättvis...

Nästa gång jag hör Internationalen så kommer tankarna genast vandra bort bland lyxvillorna i Djursholm och Saltsjöbaden...

Häpp!

7 kommentarer:

 1. Haha!

  Du är rätt skön CM!

  SvaraRadera
 2. Sanslöst korkade är vad de är inom den så kallade arbetarrörelsen. Men absolut inte förvånande. Alla vill vara rika/vara privilegierade sen om det är inom vänster eller höger spelar ingen roll.

  Det tragiska är att jag tror V, MP och SD är dit den förvirrade skocken kommer att söka sig. Allt för många är oförmögna att ta tag i sina egna liv. Många trivs ganska bra med att låta någon annan betala och därmed är bidrags och skattehöjarpartierna det enda valet. Det "drabbar ju ändå ingen fattig" låter det i småstugorna när nya pålagor läggs fram i parti och minut.

  SvaraRadera
 3. Gillar när du går igång såhär CM :)

  SvaraRadera
 4. Nä... sa han sådär?! Haha! Vilken jä*la mupp! Han har ju rätt men lite hyfs borde han kunna visa upp...

  Älskar som ovanstående när du är på "krigsstigen", extremt underhållande inlägg som produceras!

  SvaraRadera
 5. Bankerna är inte så populära just nu...
  Men om det finns skatteparadis så måste det ju bero på att det finns skattehelveten... Läste det någonstans.
  Undrar om inte just detta faktum är upprinnelsen till att bankerna är så extremt ifrågasatta och diskuterade just nu.
  Swedbank? De gör/gjorde så gott de kan/kunde med den besättning de har/hade ombord, vilket är en sju helsikes begränsning.
  Det kan inte vara lätt att vara bankdirektör i ett skattehelvete! /Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, nu hamnade jag under fel blogginlägg. Så slarvigt av mig. Skulle höra till ditt Swedbank-inlägg. /Gunilla

   Radera
  2. Näst efter politiker är väl bankerna svenskarnas hatobjekt.
   Och som du är inne på så är jag inte speciellt förvånad över att det fortfarande finns skatteparadis som utnyttjas. Visst, det är kanske mindre intressant att skatteplanera nu när vi inte längre har förmögenhetsskatt, arvsskatt och gåvoskatt men vi har trots allt det femte högsta skattetrycket i världen.

   Mvh//Cm

   Radera