22 jan. 2016

Rapportsäsong

Inför rapportsäsongen brukar det i allmänhet vara lite svajigt och jag brukar ägna börsen mer tid än vad jag i allmänhet gör.

I år så är det kanske inte lika relevant då det ändå är extremt volatilt med upp- och nedgångar på sisådär en tre procent var och varannan dag.

Även om jag är en rätt rutinerad aktiesparare så kommer jag nog aldrig att förstå att en enskild aktie på OMX30 kan handlas upp eller ned med 5-10 procent under en enskild handelsdag när det ändå bara är makro som spökar...

Den här veckan slutade rätt positivt även om börsstarten varit sämre än på många år - att familjen Chansar mest blir ett par hundra tusen kronor rikare eller fattigare under en handelsdag är något att vi kommer att behöva acceptera trots att det känns rätt absurt.


Förutom Citigroup så har inga andra av våra egna innehav har ännu lämnat sina rapporter men om jag sneglar på de bolag som redan rapporterat så ser det faktiskt rätt positivt ut och jag är relativt hoppfull för våra egna innehav. Att NCC slopar sin kontantutdelning och i stället delar ut Housing är ett avbräck på 12 000 kronor och jag inser att det kommer att bli tufft att uppnå en utdelningsökning på 10 procent jämfört med föregående år.

Jag kan konstatera att torsdagen 28 januari är ett rätt intressant datum ur vårt perspektiv..

3 kommentarer:

 1. Har du funderat på att gå in i Castellum, en bra utdelare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och dom kom nyligen med en fin rapport IMO.
   SHB var under 100 spänn nyss, jag har all in på 90 kr fram till rapporten.
   Mycket att läsa nu framöver och SHB har sammanställer nu sin nästan 150 sidiga "bok" som kommer den 9/2
   /AS

   Radera
  2. Det är väl nästan oundvikligt om man läser rund bland ekonomibloggarna :-)

   Jag har sneglat på Castellum och hade väl en plan att växla mitt innehav i Citibank mot Castellum för att få lite extra fart på utdelningarna.
   Tyvärr så har C sjunkit med 20 % sedan årsskiftet och Castellum tuffar på trots oroliga tider.

   Men jag ger inte upp hoppet och en liten rockad kommer säkert under våren.

   Mvh//Cm

   Radera