1 jan. 2016

Månadsrapport december

Månadsrapport december
Depåvärde - 7 466 933 kr (-4,5 %)
Bruttoutdelning – 6 596 kr

En något mer krystad månadsrapport än vanligt då vi varit och semestrat under julledigheten. Hur många av er gick UPP klockan 05:30 idag? Vi gjorde det och vi tyckte ohyggligt synd om oss själva och sedan var det där förbaskade planet som skulle ta oss hem ändå försenat - typiskt!

Under de två senaste veckorna så har vi ägnat Sverige i allmänhet och börsen i synnerhet lite tid och roat oss med annat och därför är jag nu rätt förvånad över att december utvecklats så svagt - betydligt sämre än historiskt.


Visst, det har kanske inte varit helt slugt att ligga tungt i "folkaktierna" i år men den här utvecklingen var nog sämre än vad vi förväntat oss och depåvärdet minskade med ca 4,5 procent jämfört med föregående månad.

Vi tar det i procent för att det i reda pengar är så ohyggligt trist...

Portföljförändringar
Under månaden har vi shoppat på oss 250 HM för 307,20 kronor och 300 Swedbank för 178,50 kronor i övrigt ligger vi lite lågt med investeringar då vår belåning i nuläget uppgår till 183 000 kronor.

Utdelningar
Vi har under december månad erhållit 6 596 kronor i utdelningar från Johnson & Johnson McDonald´s och även Orange som kom in på kontot den 30 december.

Sparande
Inget alls denna månad. Som bekant så har vi bloggare lite olika definitioner på vad sparande egentligen innebär. Familjen Chansar mest anser att sparandet endast är den summa vi flyttar över till Kasinot, dvs. vår aktiedepå. Då vi semestrat rätt hårt under december så låter vi överskottet ligga kvar på våra lönekonton för att reglera de kommande semesterrelaterade räkningarna som av någon anledning alltid blir mycket högre än vad vi beräknat - om det mot förmodan blir något över så boostar vi överföringen i januari (fan
tro´t)..

Det är även dags för årssammanställningen för 2015 och det inlägget kommer inom kort då det krävs lite räkneövningar och allmänna reflektioner.

2 kommentarer:

 1. Jobbig start på dagen, och året! Jag ser fram emot att läsa årssammanställningen och reflektionerna.

  Mvh vadVivill

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var riktigt tungt att komma upp på nyårsdagen men vi får skylla oss själva.
   Vi hade lovat oss själva att skita i tolvslaget och ta en tidig kväll men naturligtvis blev det inte så.

   Wien är en mäktig stad att fira nyår i och jag förstår nu varför att hotell var så ohyggligt dyra...

   Årssammanställning knåpas ihop under dagen men först så ska det utrotas lite dammråttor.

   God fortsättning på dig!

   //Cm

   Radera