1 dec. 2015

Tilldelning Attendo

I måndags så sattes vårdbolaget Attendo på börsen och inte helt oväntat var intresset för noteringen högt.

Familjen Chansar mest hade tecknat sig för 2 000 aktier och hade väl hoppats på att få tilldelat 1 000 - 1 500 aktier. Nu blev det inte riktigt så - vi fick 100...


Att vi inte skulle få full tilldelning hade till och med jag förstått men det är ju direkt fånigt att bli tilldelad 5 procent av vad man tecknat.
Nu har jag ingen aning om hur fördelningsprincipen ser ut vid övertecknande men jag är rätt övertygad om att Attendo knappast övertecknades tjugo gånger...

Mitt aktieägande i Attendo varade i 23 minuter och jag sålde av de där hundra aktierna för 68,75 kronor/aktie - en uppgång på 37,5 procent.
Nu blev den faktiska bruttovinsten väldigt blygsam och uppgick till 1 800 kronor och då jag låg med motsvarande förlust i mitt tramsinnehav i Africa Oil så även det innehavet fick styka på foten.

11 kommentarer:

 1. Tror väldigt få privatpersoner fick mer än 50 st faktiskt, såklart tråkigt men också en förklaringsfaktor till den imponerande uppgången i % räknat :)

  Jag fick 50 st av total teckning på 600 st. Tack för en bra blogg förresten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentar Utdelningskungen.

   Precis som du skriver så verkar det som om vi privatpersoner sällan har fått fler än 50-100 aktier tilldelade och det är ju knappt lönt då :-)

   Mvh//Cm

   Radera
 2. Fick också bara 100st. Gjorde samma grej, sålde första kvarten på 70kr.
  Var egentligen inte min avsikt vara så kortsiktig, men när den drog så hårt i öppningen fick jag starka "tidig spik sen neråt" vibbar.Tänkte kan köpa igen billigare senare.
  Nu verkar den dock kanske starkare än så, ligger på kvar kring 70! Framtiden visar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som vi är rätt många som fick just 100 aktier i tilldelning och många gjorde som vi - sålde av direkt.

   Hur många tecknade du dig för?

   Mvh//Cm

   Radera
  2. teckande 700st. 100 blir ju så liten pott att knappt värt "administrationskostnaden".

   Radera
 3. Samma här. Fick 100st. I TC Tech fick jag noll. Fast jag hade tecknat mig för en skaplig post. Riktigt tråkigt med ägarspridningen tycker jag. Och helt menlöst med ett innehav på 5000kr.
  Men som sagt. Det är otroligt hett med börsintroduktioner nu och alla vill ha aktier!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mr Pengabloggen,

   Instämmer tillfullo - det är helt menigslöst med ett innehav på 5000 kronor men det verkar vara gängse tilldelning för oss småsparare.

   Lite trist då jag hade legat kvar som ägare om tilldelningen åtminstone hade uppgått till hälften av vad jag tecknade...

   Mvh//Cm

   Radera
 4. Du brukar inte vara med vid börsintroduktioner va? Tänkte gett en kommentar angående det när jag såg hur många du ansökt om.
  På de som blir stort övertecknade får alla oftast nåt minimiantal oavsett om de ansökt om 500 eller 5000, själv ansökte jag om 500 å fick precis som du 100st, har inte sålt av än utan är lite i valet om att köpa fler eller sälja, är ju en ok peng för en aktie man ägt i några timmar iaf.
  En ytterligare tanke om börsintroduktioner när man ansöker är att det finns egentligen ingen anledning att ansöka om ett stort antal, blir det övertecknat får man ändå bara nån liten skitpost, blir det inte övertecknat så vill man inte få full tilldelning då man förmodligen kommer kunna köpa dom billigare på första handelsdagen istället!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Chip,

   Helt riktigt! Senaste gången var 1999 så jag är rätt grön på det här. JAg brukar undvika börsintroduktioner som pesten då jag anser att det är ett lotteri men den här gången var det faktiskt intressant.

   Intressant det du skriver och det kommer jag att lära mig till nästa gång. Jag trodde naivt att antalet du tecknade skulle ha större påverkan vid en tilldelning vid överteckning.

   Tack för kommentar!

   Mvh//Cm

   Radera
 5. Jag öppnade 6 nya KF-depåer, tecknade för 350 aktier i varje men fick 100 i varje. Dvs totalt 600 aktier. Behåller på ett års sikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smart!

   Jag snor ditt koncept rakt av.

   Vid nästa notering som jag är intresserad av så kommer jag att öppna ett gäng depåer för att säkerställa tilldelning.

   Tack!

   Mvh//Cm

   Radera