11 dec. 2015

Ökat i Swedbank

Den här börsveckan är den sämsta sedan i augusti och stockholmsbörsen har tappat 5,7 procent. Familjen Chansar mest har gått sämre än så och vi är nästan 7 procent ned den här veckan.

25 procent av innehavet är investerade på andra marknader men de har nästan motsvarande utveckling som här hemma.

Naturligtvis så kan jag inte låta bli att shoppa på mig fler aktier nu när det blivit lite billigare då jag har svårt att tro att det här är startskottet på en längre nedgång. Visst, FED:s räntebesked i nästa vecka gör att det blir lite extra spännande i närtid.


Nu i nedgång så köper jag på mig lite mindre poster än tidigare om nu börsen fortsätter att falla. Idag så slog jag till på 300 aktier i Swedbank för 178,5 kronor och totalt uppgår innehavet till 5 300 aktier.


Vi har i veckan fått en bruttoutdelning från Johnson & Johnson på 633 kronor och totalt har vi för året erhållit 272 377 kronor i bruttoutdelningar. Det är alltid kul med utdelningar även om 633 kronor är en rätt klen tröst när portföljen tappat sisådär en halv miljon den här veckan...


10 kommentarer:

 1. Johnson & Johnson verkar vara ungefär den enda aktien som inte blivit billigare den här veckan. Den och Procter & Gamble. Min portfölj minskade "bara" 3,9% så jag kan för en gångs skull säga att jag går bättre än Stockholmsbörsen. :-)

  Ska bli skönt med en helg att fundera på vad de lägre priserna borde betyda för inköp eller inte. Jag skrev häromdagen att Castellum kändes tillräckligt billigt och nu kostar den ännu mindre.

  Äh, kanske skulle plocka ut en lista på aktier som känns ok och kasta pil.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Daniel!

   Ja, vi siktar in oss på samma bolag. J&J är äckligt stabila även när det stormar på börsen - går den under $100 så slår jag till direkt. PG har repat sig rätt bra sedan i augusti och jag är nästan break even på mitt innehav.

   Alltid skönt när man smiskar index och det är väl det som stör mig mest - jag klarade inte ens av det med mina trötta "folkaktier".

   Direktlänk till Daniels inlägg (du även hans blogg här till höger, Daniel Investerar) - http://danielinvesterar.blogspot.se/2015/12/branschfordelning-hej-castellum.html

   Mvh//Cm

   Radera
 2. PPM-pengarna kommer in kring den 15 december har jag sett. Cirka 35 miljarder borde ju kunna fungera som en blodtransfusion, i alla fall för stunden... Har köpt lite TeliaSonera för utdelningens skull. Hoppas att den aktien nu bottnat. /Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Gunilla!

   Tack för info! Jag trodde att PPM pengarna redan hade kommit men nu finns det som du säger en möjlighet att det fungerar som en vitamininjektion - 35 miljarder är ju pengar det med!

   Telia har en fantastisk utdelning och borde nor ha bottenkänning vid det här laget. Hade jag inte haft Orange i depån så hade även jag sneglat på Telia.

   Tack för kommentar!

   Mvh//Cm

   Radera
 3. Tajmingen har ju inte varit speciellt bra för din del den senaste tiden. Både H&M och SHB går att köpa betydligt billigare nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym,

   Helt riktigt!

   Men det är "smells you got to take" när man chansar mest...

   Mvh//Cm

   Radera
 4. Tajming är svår. Viktigast är att man köper bra bolag som ger utdelning. Avkastning kommer med tiden :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym,

   Helt riktigt!

   I det långa loppet så spelar det kanske inte så stor roll med en krona hit eller dit i inköpspris men visst sjutton är det irriterande?

   Jag köper i lite mindre poster nu än tidigare så om det fortsätter söderut så gör det inte lika ont...

   Mvh//Cm

   Radera
  2. Helt sant. En bättre inköps kurs ger ju en bättre direktavkastning. Men det är alltid lätt att säga att man skulle gjort annorlunda. Jag tror personligen jag kommer bry mig mindre när jag känner att portföljen växer mer av sig själv än mitt ny sparande. Då slipper man jobba lika hårt för pengarna :-)

   Radera
 5. Hatten av till er och er portfölj och vad ni lyckas åstadkomma. Att får nästan 300.000Kr i utdelning på ett år är mäktigt! Sluta oroa dig och köp och var glad vid varje nedgång...tror inte ni kommer göra fel. Ni har redan lyckas bevisa hur man SKA göra!

  Allt gott
  /DanielWikstrom

  SvaraRadera