3 dec. 2015

Månadsrapport november

Månadsrapport november
Depåvärde - 7 829 980 kr (+4,5 %)
Bruttoutdelning – 4 455 kr

Något försenat så kommer familjen Chansar mests månadsrapport för november.

November har väl varit sådär för familjen Chansar mest och rensat från insättningar så stannar depåvärdesutvecklingen på måttliga 1,67 procent. Under motsvarande period så ökade SIX 30 Return Index med 2,46 procent. Den största nyheten som berör våra innehav är att NCC kommer att slopa utdelningen för 2015 vilket inte är helt lustigt. Under innevarande år så fick vi 12 000 kronor i utdelning från NCC och det motsvarar ca 4 procent av familjen Chansar mests totala utdelningar. Jag gillar i grunden NCC men jag gillar även utdelningar så vi får se hur vi ska göra med innehavet framöver.


Vi ligger fortfarande med belåning som för närvarande uppgår till 57 149 kronor, en minskning med 138 433 kronor från föregående månad. Totalt sett så uppgår belåningen till 0,7 procent av depåvärdet vilket jag har för avsikt att utöka om köplägen uppstår.

Portföljförändringar
Under månaden så har vi köpt 50 Procter & Gamble till kursen $ 74,20 och totalt så uppgår innehavet till 300 aktier. Vi slog även till på 500 aktier i Handelsbanken till kursen 114,4 kronor och totalt har vi nu 8000 SHB A. Under månaden har vi även köpt och sålt Attendo samt avyttrat vårt tramsinnehav i Africa Oil, den senare med en mindre förlust


Utdelningar
Vi har under november månad erhållit 4 455 kronor i utdelningar från Procter & Gamble, Svolder och Citigroup. Hösten är utdelningsmässigt inte så spännande ur familjen Chansar mests vidkommande så vi är glada för det lilla...

Totalt har vi för året erhållit 271 744 kronor i bruttoutdelning.

Sparande
Att vi under november månad lyckades flytta över 210 000 kronor till aktiedepån beror inte på att vi har varit speciellt ekonomiska av oss. Större delen av beloppet härrör till en bonusutbetalning och själva "sparandet" uppgick inte ens till 15 000 denna månad. Vi har inte varit speciellt slösaktiga av oss under november, i alla fall inte mer än vanligt, men vi har haft en hel del oförutsedda utgifter. I Frankrike så rök det €1000 för en kommande fasad- och trapphusrenovering och här hemma så har vi haft inbrott i bilen och då de samtidigt byter vindrutan så åker vi på dubbla självrisker. Och sedan så har fru Chansar mest behövt lämna in sin klocka för översyn och går inte det på garantin så kan även det bli en kostsam historia..

Och för december är det inte bara solens upp- och nedgång som gör att det ser mörkt ut. Vi ska börja amortera på bolånet i Frankrike och sedan åker vi iväg på semester över jul- och nyår och som vanligt kommer det att bli mycket dyrare än vad vi tänkt oss...

8 kommentarer:

 1. Kul med semester! Vart ska ni?

  Själva står vi mitt i en flytt, med kommande renoveringskostnader... Det är iofs roligt att renovera, men det är inte roligt att betala för det. >.<

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Therese!

   Vi är rätt nördiga av oss och hade planerat att damma av hela Sicilien i vår jakt på världsarv.
   Tyvärr så har det kommit grus i maskineriet (aska?) i och med Etnas utbrott och får vi ingen snar förbättring så får vi nog boka av då vår detaljerade resrutt förutsätter att vi kan flyga på Catania.

   Tittar man på flightradar24.com så verkar förutsättningarna vara rätt (ask)gråa just nu...

   Renoveringar är i allmänhet rätt kul även om det kostar på. Man då trösta sig med att det i många fall är en god investering.

   Ha en fortsatt bra helg!
   //Cm

   Radera
 2. Gillar som alltid dina månadsuppdateringar.

  15.000 i "vanligt" sparande är inte illa det heller och ni har ju ekonomi för att klara oförutsedda räkningar och en klockreperatin kan väl knappast påverka ekonomin i någon omfattning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fru Chansar mests klockreperation gick på garantin så vi är nöjda och glada.

   Har man en fäbless för klockor så kan underhållet dra iväg rätt rejält.
   Jag är medveten om att min egen klocka behöver service om ett par år och då kommer de skinna mig på + 25 tkr och dessutom kommer jag vara utan klockan i sisådär 6 månader :-(

   Mvh//Cm

   Radera
  2. 25000 för en klockservice?! Det låter som när farsan skickar iväg traktorerna... :-) Vad handlar det om för klocka? Patek? Själv har jag en Rolex, men där är servicen billigare.

   Radera
  3. Jäpp! visst är det svinigt?

   Både herr och fru Chansar mest sportar Patek som vardagskolocka - Fru Chansar mests klocka kan nog få servie hos de två auktorierade Pattesäljarna i Sverige men jag är helt rökt då de inte är certifierade på min modell :-( Som reserv så kör frugan en Omega och själv en Daytona - lite vräkigt men det får gå an..

   Mvh//Cm

   Radera
 3. Ju mer avancerad klocka desto dyrare service såklart. Har klockorna varit en bra investering för er? Patek-klockorna brukar inte tappa i värde precis. Jag gillar också Daytona, men saknar datumet. Fick bli en GMT BLNR för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Patek och Rolex är väl just de två klockmärkena som faktiskt kan öka i värde trots vardagsbruk.

   Själv kör jag en 5712 och hustrun en 7011 till vardags - vi har köpt våra klockor nya och det är precis som med bilar, de sjunker prismässigt initialt.

   Nu är min Patek snart tre år och jag tror att jag kan få tillbaka pengarna och hustruns klocka slutade tillverkas 2012 så hennes borde öka i värde trots att damklockorna generellt sett minskar mer i värde.

   Visst, det är ohyggligt mycket pengar men det är samtidigt vansinnigt vackra klockor.

   En GMT BLNR få full poäng hos mig!

   Mvh//Cm

   Radera