25 nov. 2015

Köpt Handelsbanken

Strax innan stängning igår så köpte jag 500 aktier i Handelsbanken. Köpet var kanske inte helt genomtänkt då jag anser att vi i nuläget har en för stor andel svenska aktier i portföljen och Handelsbanken utgör redan ca 12 procent av det totala innehavet.


Men "geopolitiska" händelser, dvs. att Turkiet under gårdagen sköt ned en rysk Su-24 som kränkt turkiskt luftrum, medförde att Europas börser handlades ned rätt ordentligt och Handelsbanken specifikt handlades ned med dryga tre procent och då kunde jag helt enkelt inte hålla mig ifrån köpknappen.

Retoriken från Putin efter nedskjutningen är hårdare än väntat så det kommer att bli intressant att följa händelseförloppet de kommande dagarna.

Proffstyckarna, de s.k. analytikerna, är rätt svala till Handelsbanken för tillfället och majoriteten har sälj på aktien med riktkurser ned till 106 kronor.


Men Fredrik den store, alltså den där Lundberg, ignorerar även han analytikerns rekommendationer och köpte under den 11-12 november ytterligare 900 000 aktier och totalt uppgår hans privata innehav till 9 950 000 SHB A-aktier.

Nu är vårt innehav i SHB något mer blygsamt och våra 500 aktier inhandlades till kursen 114,40 och totalt uppgår innehavet i SHB till 8000 A-aktier.

8 kommentarer:

 1. Bra pris på SHB aktien nu. Ska själv öka på fredag med 135 st aktier och har då totalt 6000 A aktier. Tyckte deras affär att sälja SCA var bra. De gjorde ju en bra vinst på den affären.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I nuvarande börsläge så tycker jag nog att SHB under 115 kronor är rätt köpvärd.
   SHB sjönk något idag så blev det något inköp för dig?

   Mvh//Cm

   Radera
  2. Är den köpvärd för Lundberg är den köp värd för mig :-) Jag valde i sista stund att öka i Hm då det också är en aktie jag vill ha mer av. Köpte 100 st SHB tidigare när den var ner i 113.70. Vill så småningom ha minst 10000 Shb men har ingen brådska. Är 32 år i dagsläget så har många år kvar att bygga på portföljen :-) Tack för en bra blogg. Fick inspiration av dig och köpte tidigare Pg på 68 dollar och WMT 58 dollar. Tror det kan bli bra på sikt mvh

   Radera
  3. Precis så resonerar jag :-)
   Och HM står alltid på min köplista då det är ett fantastiskt företag.

   Jag är glad att du har betydligt lägre gav i PG och WMT än vad jag har - jag tror att båda investeringarna kommer att bli bra på lite sikt...

   Mvh//Cm

   Radera
 2. En spontanhyllning efter att ha följt din blogg i några månader. Du skriver jättebra, initierat och med glimten i ögat. Min favoritblogg alla kategorier.

  Trevlig helg!

  Niklas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow! Vilken fantastiskt trevlig kommentar som jag kommer att leva länge på =)

   Extra kul då jag är medveten om att hardcore-ekonomibloggarna tycker att jag är tramsig då jag inte finner något större intresse att lägga ned tid på att skriva en massa analyser på bolag som jag anser redan är sönder anlyserade och snålbloggarna som tycker att jag alldeles för oansvarig som bränner en massa stålar på onödiga saker - man kan ju äta blodbudding liksom...

   Stort tack och trevlig helg!

   Mvh//Cm

   Radera
 3. Precis det som gör din blogg så läsvärd!

  Niklas

  SvaraRadera