23 sep. 2015

Vardagsbetraktelser

Klockan är snart tolv och jag blänger ilsket på väckarklockan - fanskapet kommer att ringa 03.00 dvs. om drygt tre timmar.

För några år sedan hade jag inga problem alls med att sova några få timmar. Jag satt gärna uppe och glodde på NHL-matcherna och hade inga svårigheter att pallra mig till jobbet efter 2-3 timmars sömn.

Men med åldern så pallar jag helt enkelt inte längre och den där klockjäveln kan jag inte ens snoozea då taxin kommer 03.30 och jag ska hämta upp två kollegor längs vägen upp till Arlanda.

Jag ska till Israel och den här gången med jobbet. Det är inte mer än 4-5 veckor sedan jag besökte Tel Aviv men då var det en privat resa och då kunde jag supa mig redlöst berusad för att kunna somna vilket kanske inte är helt fiffigt på en jobbresa - det är samma flygtid då som nu, 6.10 med dubbla säkerhetskontroller...


När man väl trocklat sig igenom alla kontroller på Ben Gurion så inser man snabbt att det kommer att vara ännu jobbigare att flyga ut men den dagen den sorgen...

Tel Aviv är rätt trevligt och stränderna är fantastiska - det är motsvarande klimat som på Cypern men med den stora skillnaden att det är ohyggligt dyrt att vistas där.

Uppskattar du öl i 30-gradig värme så kan jag informera om att Israel är det tredje dyraste öl-landet i världen. En annan jämförelsesiffra är att en måltid på McDonald´s går lös på 112:50 kr men då är det naturligtvis koscher...

Men varför Israel, det är ändå ett land om inte är helt okontroversiellt? Förvisso men för mig som ateist så är det ändå en historisk plats att besöka och Jerusalem är fantastiskt. Sedan så kan man naturligtvis ha sina reservationer och betänkligheter kring Palestinafrågan och ju mer jag lär mig ju svårare är det att ta ställning.

Svensk nyhetsrapportering skriver om oroligheterna i Jerusalem som alltid eskalerar kring judiska nyåret och Yom Kippur var ju idag så förhoppningsvis lugnar det ned sig tills i morgon.

Jag hade i helgen lite mailväxling med vår guide och han är lugn som en filbunke - "no worries" säger han men och andra sidan är han byggd som en Mossadkille och jag är rätt övertygad om att han behärskar Krav Maga till fulländning..

Nåja, korsningen Götgatan-Folkungagatan är ju inte helt ofarlig den heller så en stursk och lönnfet stockholmare klarar sig säkert där nere och jag kan alltid se fram emot att vädret är "något" bättre än i Sverige.

Men jag ska upp om ett par timmar och jag har inte ens gått och lagt mig - usch!

4 kommentarer:

 1. Jag kan ju inte låta bli att fundera på vad du arbetar med för spännande när du får åka till Israel bara sådär?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Jag outar mig rätt friskt ändå så jag ligger lågt med vad jag arbetar med. Kan dock säga att det är IT-relaterat och inte ett dugg spännande :-)

   Mvh//Cm

   Radera
 2. Varför åka till Israel privat när det är så dyrt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   Att det är dyrt upptäckte jag först på plats. Att flyga dit är däremot rätt billigt.

   Israel har "rätt" många sevärdheter om man är lite historiskt intresserad så Israel kan locka även om prislägen kanske inte är helt kul..

   Mvh//Cm

   Radera