18 aug. 2015

Ökat i Wal-Mart

Mina inköp som gjordes i slutet av juli i Proctor & Gamble och Wal-Mart har inte visat sig vara helt lysande. I skrivande stund är PG ned 4,76 procent och WMT ned 3,47 procent sedan inköp.


Historiskt sett så brukar jag ha hyfsad tur när jag shoppar fallande knivar och det var faktiskt rätt länge sedan jag hade några röda siffror i depån - mitt frimärkesinnehav i Africa Oil räknar jag inte med då det innehavet inte är speciellt seriöst. I reda pengar så kan jag i nuläget realisera förluster för ca 12 000 kronor och det är väl vad depåvärdet fluktuerar under en minut så ännu känner jag inte någon större oro.

Idag så lämnade Wal-Mart sin rapport för Q2 och det justerade resultatet per aktie landade på $1,08 mot förväntade $1,12. Värre är dock att Wal-Mart sänker helårsprognosen till intervallet $4,40-4,70 mot tidigare $4,70-5,05 och aktien handlades ned med dryga 3 procent. Orsaken till det kassa resultatet anses vara höjda minimilöner och investeringar i befintliga butiker.

Men skam den som ger sig - en liten skvätt på 50 aktier inhandlades idag till kursen $69,63 och det totala innehavet uppgår nu till 250 aktier.

4 kommentarer:

 1. Jag kunde inte heller motstå, utan ökade mitt innehav till $69,9. Jag hoppas bara inte att det blir en trend av detta, EPS får gärna hålla sig kring $5 så är jag nöjd...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns en klar risk att det fortsätter nedåt då trenden inte är speciellt positiv. På lång sikt känner jag mig inte speciellt orolig.

   Mvh//Cm

   Radera
 2. Hej Chansar mest

  Tar gärna in WMT om den faller mer och det finns penningar på kontot.

  Fråga:
  Hur resonerar ni kring belåning längre fram i tiden när ni trappar ned arbetslivet? Siktar ni på att amortera av alla lån eller tänker ni ha kvar en del av lånen?

  Må utdelningsvindarna vara med dig!
  Hälsar utdelningsseglaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Trenden är nedåt så det är inte omöjligt att WMT blir billigare nu i höst.

   Ang lånen så är beror det då hur bankerna resonerar. Personligen så är jag inte speciellt intresserad av att sitta helt obelånad om ränteläget håller i sig.

   Mvh//Cm

   Radera