9 dec. 2015

Köpt HM

Det är rätt typiskt - så fort det är lite spännande på börsen så sammanfaller det alltid när jag har snormycket att göra på jobbet och då är det inte direkt läge att sitta framför en börsskärm. Och naturligtvis händer det ingenting alls när det är lugnt på jobbet och jag faktiskt kan slänga ett getöga på börskurserna.


Som jag nämnde i föregående inlägg så har jag en ambition att öka vårt utländska innehav för att få en bättre jämnvikt i portföljen meeen gör jag då det? Nä, jag shoppar naturligtvis lite mer HM.

Den svenska börsen har gått sämre de senaste två dagarna och tyvärr ligger Johnson & Johnson stabilt över $100 dollar och det är väl egentligen i den aktien jag helst vill öka i. Hemmavid var jag rätt sugen på ytterligare köp i SHB men hejdade mig då vi har en oproportionerligt stor andel av portföljen i SHB och i Swedbank.

För att inte bomma att agera i en tillfällig (?) nedgång så köpte jag på mig 250 aktier i HM för 307,20 kronor och innehavet uppgår nu till jämna och fina 3000 aktier.

Om det var så begåvat eller ej får framtiden utvisa..

2 kommentarer:

 1. HM har ca 3675 butiker varav 172 i Sverige dvs ca 4,6%. Så nog lyckades du när du ville köpa utländskt, till 96% i HM fall.
  Omsättningsmässigt ligger det på samma siffror.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Helt riktigt - HM:s verksamhet är knappast svensk precis som många andra av drakarna på Large Cap så på så sätt så köper jag till viss del "utländskt".

   Men jag vill gärna investera utanför den svenska börsen men ikväll så bler det ytterligare svenskt...

   Mvh//Cm

   Radera