4 dec. 2016

Otrohet lönar sig

I Stockholm så finns det primärt två morgontidningar vi nollåttor dagligen läser, DN och SvD. Förr om åren när vi faktiskt läste papperstidningar var det en självklarhet att årligen växla mellan tidningarna och bommade man något år så blev det genast dubbelt så dyrt.

Det kan knappast bara vara jag som irriterar mig på att det inte lönar sig att vara en trogen kund.

Motsvarande gäller i princip inom alla branscher och försäkringsbolag och banker gnuggar naturligtvis händerna att vi konsumenter i allmänhet är lite lata och snällt accepterar deras smyghöjningar...


Anledningen till inlägget är att fru Cm bär kontaktlinser och för två timmar sedan så var det dags för ett nytt linsinköp. Att det finns otroliga marginaler i den branschen är rätt uppenbart då prisskillnaderna är enorma.

Att köpa kontaktlinser i butik går naturligtvis fetbort då det är betydligt dyrare. På nätet finns det ett otal återförsäljare och Fru Cm brukar handla via Pricerunner då det är tidseffektivt att enkelt få fram den återförsäljare som för dagen erbjuder bäst pris. Priset hon brukar få via Pricerunner är ofta betydligt lägre än om hon direkt besöker återförsäljarens hemsida.

Intressant denna gång var att fru Cm även testade att gå via Prisjakt och otroligt nog så fick hon ytterligare 10 procent i rabatt när hon besökte samma återförsäljare och valde samma produkt.

Helt klart skiljer sig avtalen mellan Pricerunner och Prisjakt och det kan vara smart att kolla av båda innan man slår till och köper något.

Hey, ett spartips på bloggen! Är jag snålbloggare nu?

9 kommentarer:

 1. Ja, absolut, nu är du för evigt stämplad som snålbloggare och ingen - absolut ingen - vill höra talas om goda viner, tunga Amexräkningar och flygresor (gå till fots eller på sin höjd cykla nu människa!)! :-)

  Tack för tips. Intressant.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha!

   Tack Egon investor!

   Uppfattat! Jag funderar på om jag inte även ska bli en aktiv vegan i kombo med snålbloggare.

   Tror du recept på broccolimedaljonger med morotstzatziki skulle vara uppskattat (otroligt nog så serverades det på jobbet i dag...)

   Mvh//Cm

   Radera
 2. http://www.alltomlinser.se

  Rgds,
  HNWI

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thanks HNWI!
   I'll pass the link over to Mrs. Cm.

   Br//Cm

   Radera
  2. Tydligen billigare att gå via pricerunner! Varje dag ska man behöva lära sig nåt nytt..

   Radera
 3. Jag tror att du får räkna in dig till snålbloggare först när fru Cm börjar bära glasögon från kvarglömt-avdelningen på det lokala biblioteket. Men misströsta icke, ni är ett steg på vägen!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Humankapitalisten!
   Så extrem är vi ännu inte men vi kämpar på!
   Mvh//Cm

   Radera
 4. Har fru CM funderat på att skaffa sådana linser som du sover med under natten för att inte behöva något alls dagen därpå. Sambo KTM har sådana och visst, det var en hög fast avgift från början men hon upplever det som väldigt lättsamt idag :)
  Bara linser när hon sover alltså och sedan varken linser eller glasögon på dagen.

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Jag ska kolla med fru Cm - eller rättare sagt testa henne en smula. Hon hävdar att hon läser bloggen och nu får vi se om det faktiskt stämmer ;-)

  Mvh//Cm

  SvaraRadera