16 juli 2016

Utdelningar och annat

Igår så kunde jag konstatera att utdelningarna från ABB och Orange hade kommit in på kontot.

ABB delade ut 6,48 kronor per aktie och då innehavet uppgår till 500 aktier så fick vi 3 240 kronor i bruttoutdelning. Orange delar ut två gånger per år. Nu fick vi €0,4 per aktie och i december kan se fram emot en utdelning på €0,2 per aktie.

Innehavet i Orange uppgår till 2 000 aktier och totalt så fick vi 7 680 kronor i bruttoutdelning.


Igår så presenterade H&M och Handelsbanken starka rapporter.

H&M ökade försäljningen med åtta procent i juni jämfört med motsvarande månad i fjol vilket var en procent bättre än vad proffstyckarna förväntat sig och aktien handlades upp med 0,89 procent.
Handelsbanken överträffade även dem proffstyckarnas förväntningar och meddelade samtidigt att de anser sig uppfylla de kapitalkrav FI flaggat för och aktien handlades upp med nästan 2 procent.

Depåutvecklingen har varit ganska stark efter Brexit och vi ligger faktiskt på plus för helåret vilket bara inträffat ett 10-tal gånger i år. Men det är sannolikt högst tillfälligt då det inte skulle förvåna mig om vi får ett litet tapp i svallvågorna av kuppförsöket i Turkiet när börserna öppnar på måndag.


Svenska kvällstidningar rapporterar om att det är utlyst undantagstillstånd i Nice och att stränderna skulle vara stängda. Men vad jag kan se så börjar livet normaliseras och det är fullt med folk på Promenade des Anglais och på stränderna.

9 kommentarer:

 1. Det måste vara jobbigt för medierna när människorna själva kan kontrollera fakta genom några enkla knapptryckningar. Undrar när dom tänker anpassa sig till den nya tiden istället för att fortsatt skriva som för tiden med enbart tryckpressen, eller kommer deras aktieägare tillåta mediabolagen att gå under?
  Skatt brukar ju vara en populär metod bland svenska politiker, så det kanske kommer en speciell avgift om du vill surfa utanför Sverige. Vad sägs om 500:- i månaden för tillgång till skandinavien, 1000:- i månaden för tillgång till Europa, 2500:- i månaden för USA och så 5000:- i månaden för hela världen? Pengarna tas in av det nybildade 'Surftjänst' via internetleverantörerna för direkt förmedling till mediahusen runt om i Sverige, kanske som ett förstärkt presstöd?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym och tack för kommentar!
   Jag brukar bli rätt irriterad över kvällstidningarnas rapporteringar när det inträffar obehagliga händelser som nu i Nice.
   När efter ett tag tenderar det till att att bara vara kick bait och det gör mig rätt förbannad.

   Intressant idé men inget presstöd - det är en föråldrad tanke som omedelbart borde avskaffas.

   Önskar dig en fortsatt trevlig sommar!
   //Cm

   Radera
 2. Vad är Orange för bolg? Jätte kul att följa din blogg och se din framgång 👍

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marcus,

   Precis som Johan skriver ovan så är det ett telekombolag. Orange hette tidigare France Telecom och är ungefär som Telia men större och mer spännande.

   Mvh//Cm

   Radera
 3. Hej CM!

  Härligt att se en rejäl snöboll i rullning!

  Har nu läst igenom hela bloggen (alla inlägg, alla kommentarer) och även om det kanske inte anses helt friskt så har det varit fantastiskt underhållande :)

  Otroligt inspirerande för en annan som vid goda +40 precis kommit igång med byggandet av en utdelningsportfölj. Vägrar också sluta leva bara för att skrapa ihop de sista utdelningskronorna. Finns inte en chans att jag skulle ge upp min fina rökiga dryck från de Skotska högländerna.

  Frigjorde ca 125k vid en husförsäljning som jag nu investerat i diverse utdelningsposter. Hade inte tänkt igenom strategien ordentligt från början så jag hann tyvärr köpa annat intressant också men har ändå fått till en hyffsad nivå på utdelningarna. Prognosen säger att jag i dagsläget får igen en utdelning på 6,8% av investerat kapital. Beräknat på årets utdelningsnivåer.

  Respektingivande portfölj ni har där med en utdelning som får mig att häpna! Uppskattar dina inlägg som ofta har en hel del glimt i ögat. Fortsätt så!

  /Anders

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anders och tack för en trevlig kommentar!

   Snöbollen är i rullning även om det gått lite trögt det senaste året.

   Att ha läst hela bloggen med alla kommentarer är inte helt friskt :-)
   Inte ens jag skulle palla med det och då har jag ändå skrivit inläggen!

   Kul att du är igång med utdelningsportföljen och det är alltid trevligt med en vän som kombinerar det med ett normalt liv och tar vara på livets njutningar!
   Jag ärar din kommentar med en 4:a Springbank från -69!

   Jag hoppas att du håller oss uppdaterad om progressen med portföljen och med 6,8% i förväntad utdelning är jag "rätt" avundsjuk :-)

   Trevlig sommar!
   Mvh//Cm

   Radera
 4. Jag såg något klipp från Handelsbanken som antydde att de kanske inte har pengar till lika mycket utdelning nästa år efter ökade kapitalkrav. Nu är det ju ett litet problem jämför med de hot om nyemission som kommit från Nordea-tyckare, men kanske kommer även Handelsbanksägare märka av åtstramningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Daniel!
   Jagtror att jag sett samma klipp som du och hade räknat bort den där bonusutdelningen de kört med de senaste åren. Men nu är jag inte så säker längre...

   Det är rätt otydligt vad som gäller men jag håller tummarna att det i alla fall blir runt 5 kronor nästa år.

   Mvh//Cm

   Radera