2 juni 2016

Månadsrapport maj

Månadsrapport maj
Depåvärde 7 612 739 kr (2,7 %)
Bruttoutdelning 80 011 kr

Trots att sista handelsdagen var rätt trist i Brexit-rädslan så hade vi i sällskap med många andra en rätt trevlig depåutveckling under maj månad. Depåvärdet ökade med drygt 200 000 kronor under maj månad vilket motsvarar drygt 2,7 procent. Depåutvecklingen för helåret var stundtals i svarta siffror och det är något vi inte är allt för bortskämda med.


Portföljförändringar
Trots att jag lovat mig själv (läs fru Cm) att ligga lågt med nyinvesteringarna och beta av belåningen så att vi har muskler i höst när det traditionellt sett brukar vara lite svajigt så mäktade vi trots allt med två små inköp under månaden. 200 Kinnevik inhandlades till kursen 223,60/aktie och 100 HM till kursen 257,40/aktie. Rätt försiktigt med andra ord och belåningen uppgår nu till drygt 32 000 kronor vilket motsvarar 0,4 procent av depåvärdet.

Utdelningar
Vi har under maj månad erhållit 80 011 kronor i bruttoutdelningar och totalt för året så har vi fått 269 550 kronor brutto. Maj avslutar den mer frekventa utdelningssäsongen men det kommer att komma in lite småskvättar även under juni.

Sparande
Precis som under föregående månad så sparade vi noll (0) kronor vilket är rätt trist. Vi har inte varit mer vidlyftiga än vanligt men bilen fortsätter att kosta oss rejält med pengar och sedan så har diverse årsavgifter smällt in under månaden. Men vi är inte fullt så usla som det kan se ut.

Vår definition på "sparande" är det belopp vi flyttar över till aktiedepån och alla andra omkostnader som amorteringar och liknande ser vi som kostnader. Nu är fru Cm chef över privatekonomin och jag vet att hon vid det här laget brukar buffra upp lite extra på våra transaktionskonton inför semestern så förhoppningsvis så behöver inte juni bli så illa trots två veckors dekadent leverne i Champagne och Bourgogne.

8 kommentarer:

 1. Fy fasen vad taggad jag blir av dina inlägg! Livin the dream:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Pengaregn,

   Ha en fortsatt trevlig helg!
   Mvh//Cm

   Radera
 2. Snyggt! När köpte ni första aktien i detta livsprojekt? Hur länge har ni hållt på dvs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utdelningsnissen,

   Vi har aktivt handlat med aktier till och från sedan slutet av nittiotalet men sålde allt 2006 för att lösa bostadslånen och bli helt skuldfria. Nuvarande portfölj började vi med 2008-2009.

   Mvh//Cm

   Radera
  2. Aha, själv föddes man på nittiotalet! Såhär i efterhand, var det värt att avyttra eran portfölj för att bli skuldfria och börja på en helt ny portfölj? Jäklar vilken röta ni hade som sålde av ALLT 2006 också... På det berömda att ni hann ut i tid..!

   Radera
  3. Hej!

   Ja, det var en jäkla flax att vi sålde av allt innan raset 2007-2008. Och det var ren tur och vi hade ingen aning om att det skulle gå så illa i efterdyningarna av finanskrisen.

   Att bli skuldfria har vi i efterhand insett är ekonomiskt vansinne och jag postade precis ett inlägg om just det..

   Ha en fortsatt skön helg!

   //Cm

   Radera
 3. Vad har ni för inkomster och när började ni spara?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej intresserad,
   I grundlön så har vi väl snittat 100 000 kronor i månaden under de senaste 10 åren. Vissa år faller det ut lite bonusar men det är inget vi räknar med.

   Frågan om sparande är svårare att besvara. Vi har inte haft något aktiv sparande på 15 år utan det som blir över efter våra härjningar sätts över till aktieportföljen. Om jag gissar så tror jag att någon gång 2004-2005 så började vi få ett relativt konstant överskott...

   Mvh//Cm

   Radera