31 maj 2016

Modern Times Group

Idag så kom utdelningen från MTG in på kontot. Vi har 1 500 aktier och utdelningen uppgick till 11,50 kronor per aktie, en uppgång med 50 öre per aktie från föregående år.

Totalt uppgick bruttoutdelningen 17 250 kronor vilket innebär att samlade utdelningarna för maj månad inte blev så pjåkigt ändå.

Det har under de senaste åren inte varit helt spännande att vara aktieägare i MTG men det har ändå gått bättre än vad jag förväntat. Sedan vi köpte merparten av våra aktier i MTG så har linjärt tv-tittande i princip dött ut och fort har det gått..


MTG redovisade för helåret ett helt ok resultat och ambitionen är att accelerera bolagets tillväxt och att öka rörelseresultatet under 2016.

Jag har suttit beredd på säljknappen ett flertal tillfällen men stoppat i sista stund. Under det senaste året så har MTG varit framgångsrika och köpt på sig ett antal sporträttigheter och även gått in på marknaden för e-sport. Själv kan jag inte ett dugg om e-sport men det är en marknad som växer och det är tillräckligt intressant för att vi ska ligga kvar med innehavet.

Totalt sett så har vi för året erhållit 268 000 kronor i bruttoutdelning.


5 kommentarer:

 1. Det måste vara otroligt surt att skatta så otroligt mycket på era utdelningar. Har ni inga planer på att flytta över allt till ett isk konto?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej intresserad,

   Nja - jag är inte så irriterrad att jag inte har allt i ISK.
   Naturligtvis så skulle det ha varit lönsamt med tanke på utvecklingen sedan 2009 men det kommer säkert komma tillfällen när det inte är lika roligt och då kommer jag sannolikt att kvitta bort en del vinster. Jag har under året kvittat bort en del vinster och återköpt i ISK men jag har inga planer att sälja av om jag inte kan realisera några förluster.

   ISK är fantastiskt men traditionell VP-depå är inte fullt så uselt som många vill göra gällande - http://www.privataaffarer.se/borsguiden/per-h-borjesson-isk-inte-alltid-bast-for-langsiktigt-sparande-827231

   Mvh//Cm

   Radera
 2. Hej,

  Ville bara ta tillfället i akt och visa vördnad för din blogg! Jag tycker det är en härlig blandning av "hårda" detaljer kring utdelning, inköp m.m. och dina/era personliga åsikter.

  Kör hårt!
  /Rummelpengar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Rummelpengar

   Stort tack för en trevlig kommentar :-)

   Mvh//Cm

   Radera
 3. Kan du inte skriva lite om att Avanza ibland "glömmer" att betala ut utdelningen? Enormt stor grej som jag inte tror någon bloggare tagit upp än.

  http://odlapengar.blogspot.se/2016/06/manadsrapport-och-portfoljens-utveckling.html?m=1

  SvaraRadera