1 maj 2016

Månadsrapport april

Månadsrapport april
Depåvärde 7 409 580 kr (1,7 %) SEK
Bruttoutdelning 134 960 kr

Trots ett tråkigt avslut på månaden så ökade depåvärdet med ca 125 000 kronor under april månad vilket motsvarar drygt 1,7 procent. För året ligger är vi ned med nästan två procent och sedan 1 maj 2015 är vi ned 7,86 procent vilket motsvarar drygt 600 000 kronor men det är smells you got to take som investerare...


Portföljförändringar
Under april månad så har vi inte gjort några portföljförändringar men jag försöker hålla lite koll och spanar in depån någon gång i veckan. Dollarn har blivit lite billigare igen så jag sneglar en hel del på den amerikanska marknaden och sedan så har Procter & Gamble haft en rätt kass utveckling sedan rapporten så det är kanske läge att utöka innehavet inom kort.

Utdelningar
Vi har under april månad månad erhållit 134 960 kronor i utdelningar och totalt för året så har vi fått 189 469 kronor i utdelningar. April är vår bästa utdelningsmånad men även maj månad är rätt ok och vår belåning på 20 000 kronor kommer att vara dödad inom kort.

Sparande
Under månaden sparade vi noll (0) kronor då vi hade en rätt trist AMEX-räkning på runt 100 000 kronor. Vi har inte varit mer slösaktiga än vad vi brukar men ibland smäller det till rätt rejält..

Övrigt
Vi landade i Nice under gårdagen och naturligtvis så strejkade busschaufförerna sedan tre dagar tillbaka. Det var likadant förra året vid den här tiden och om grekernas nationalsport är skattesmitning så är fransmännen mästare på att strejka - man kan nästan tro att de alla är anställda på ett flygbolag. Att få tag i en taxi var stört omöjligt och man blev rätt avtänd att ta 23:an som faktiskt trafikeras under strejken - köerna var helt enorma. Det slutade med att vi gick in till stan - i slutändan blev det kanske inte billigare än att vänta in en taxi då det krävdes ett par stopp vid vattenhålen längs vägen men vi gjorde nog av med några hekto fläsk. Som tur är så ligger flygplatsen endast 7 kilometer från centrum och jag är glad att inte motsvarande hände på Arlanda - då hade vi ännu inte kommit fram.

Om man är sugen på att åka till Nice så kan jag tipsa om att väderprognoserna alltid är negativa i överkant och det gäller även France Meteo som normalt sett är lite mer träffsäkra. Enligt prognoserna idag så ska det regna men trots det så har vi en klar blå himmel och så brukar det faktiskt vara. Orsaken till detta är att Nice ligger nära gränsen till Italien som utgörs av rätt höga berg. När det är ostliga vindar, vilket det oftast är, så orkar regnmolnen helt enkelt inte över bergen och även om vädret är katastrofalt illa 5-6 mil österut så sitter vi i solen och lapar Ricard.

2 kommentarer:

 1. Tja!

  Kan du inte ta lite kort på er bostad i Frankrike så man kan spana in lite hur ni bor? Det vore kul att se..

  Ha de gött!

  SvaraRadera
 2. Tjena Drömmaren!

  Jag hade gärna gjort det men då vi hyr ut vår bostad så vill jag gärna ligga lite lågt med bilder för att inte outa mig mer än vd jag redan gör...

  Mvh//Cm

  SvaraRadera