8 maj 2016

Utdelning Sandvik och veckans underhållning

Då har ytterligare en vecka passerat och samtliga dagar har slutat i rött.
Det är rätt trist att se kapitalet krympa men som läget är nu så vill jag att utförsåkningen fortsätter så att vi får lite intressanta köplägen.


Den enda trösten denna vecka är Sandvik som delade ut 2,5 kronor per aktie. Det är förvisso en krona mindre i utdelning än föregående år men då vi ökade i Sandvik med 500 aktier under januari så är inte utdelningstappet så stort. Våra 2000 aktier i Sandvik ger oss 5 000 kronor i bruttoutdelning.

Totalt för året har vi skramlat ihop 194 469 kronor.När börsen är trött och tråkig så får man underhålla sig med annat och är det inte Miljöpartiet som står för underhållningen så är det Mona..

Konspirationsteorierna flödar på Flashback men själv tror jag att hon helt enkelt gjort en "Mona" igen. Med en stor dos maktfullkomlighet, begränsat intellekt och trasslig privatekonomi så slutar det ju så här... Hos Miljöpartiet så har naturligtvis den ekologiska champagnen flödat då de fått lite andrum i massmedia men snart är det kongress och då kommer det bli intressant igen.

På tal om kongress så hade Vänsterpartiet sin idag och det var väl inte så nytt som framkom. Naturligtvis så ska skatterna höjas "för de rika" och får inte Sjöstedt med sina 8 procent något gehör så hotas budgetsamarbetet i vanlig ordning. Och naturligtvis så är 6 timmarsdag med full betalning en av kärnfrågorna och det är lika verklighetsfrånvarande som medborgarlön. Samma tugg som vanligt med andra ord förutom att Vänsterpartiet vill ta bort PKK:s terrorstämpel då de egentligen bara är rara och snälla kommunister.

Grattis Löfven som regerar med MP och V.

8 kommentarer:

 1. Höj skatterna, o lev på bidrag. Samma gamla vänstern...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis Johan.

   Blir bara så trött över att 8 procent faktiskt röstar på dem där...

   Mvh//Cm

   Radera
 2. Hellre avkastning och utdelningar än bidrag och skatter!

  Sorry CM, kunde inte låta bli ;-) ha en skön söndag å tack för att du livar upp så här i försommarens bloggstiltje!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha Aktiedepån!
   Självklart så skulle jag ha snattat den till rubrik!

   Tack Vantage och ha en trevlig vecka!
   mch//Cm

   Radera
 3. Nu avgår den där Romson. Jag hoppas på fortsatt underhållning av efterträdarna och därtill ditt underhållande sätt att skriva om det samt dina chansartade investeringar.

  Keep it up my friend!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym!
   Jag är rätt övertygad om att att vi kommer att få fortsatt underhållning av Miljöpartiet - Frodolin är ju kvar :-)

   Lite synd ändå att Romson avgår - hon har ju trots allt varit den främsta valarbetaren för alla andra partier.

   Sköt om sig!
   //Cm

   Radera
 4. Tar man Fridolin i hand måste man nog räkna fingrarna när han släppt handen. Skulle nog själv föredra någon slags islamhälsning... Den mannen (!) är inte förtroendeingivande... Hälsar man på Mona Sahlin måste man antagligen hålla koll på mycket mer än fingrarna, tyvärr. Ser det ut som i alla fall (anar en 'romantisk' historia i bakgrunden).
  Nåväl, köper man Sandvik kan man vara ganska trygg med att svenskt stål fortfarande biter någorlunda, att utdelningen inte är oäven samt att kursen rör sig inom ett visst spann. I evigheter! MAN behöver inte hålla så mycket koll där... Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Säger jag som har Ratos i depån (Ratos rapporterar i morgon). Spänningen är olidlig!
  Det blir nog bra i slutänden! På ett eller annat sätt.
  //Gunilla

  PS Romson vet i alla fall hur man tackar för sig. Snygg sorti med tanke på omständigheterna men Fridolin borde ha gett sig av i hennes sällskap./DS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Gunilla!
   Fridolin är utan tvekan den som är mest obehaglig i Miljöpartiet och det är extra intressant att det just är han som orsakat den senaste tidens "turbulens" får sitta kvar.
   Romson är ganska genant rent retoriskt men jag håller med dig - hon avgår med stil!

   Ha en fortsatt bra vecka!
   Mvh//Cm

   Radera