28 feb. 2015

Månadsrapport februari

Månadsrapport februari
Depåvärde - 7 709 100 kr (7,7%)
Saldo - 26 461 kr
Nettoutdelning - 0 kr
Affärer - +200 Fiskars

Inledningen av börsåret är den starkaste på 24 år och familjen Chansar mest är rätt svala med att tillföra något större kapital till börsen under rådande marknadsläge.
Dåpåutvecklingen under månaden har varit "ok" och värdeökningen uppgår till 7,7% viket motsvarar 552 902 kronor (visst är det motiverande att gå upp kl. 07.00 och sätta sig i köerna för att komma till jobbet?).

Det blev dock en affär under februari månad. 200 Fiskars inhandlades till depån och tiden får utvisa hur begåvat det var. Fiskars bokslutskommuniké för 2014 var knappast upphetsande men jag trycker nog att det är ett bra bolag med gott renommé - vem har inte en sax från Fiskars i kökslådan?

Sparandet under februari månad uppgick till 33 000 kronor vilket är helt ok då vi inte "sparar" utan det som blir över åker helt sonika in på aktiedepån. Vi har som jag tidigare nämnt ett ganska avspänt förhållande till nuvarande depåvärde och så fort sparkapitalet landar på depåkontot så omvandlas det till monopolpengar då vi är så medvetna om att vi i nuläget knappast kan leva på våra besparingar.

Om jag för ett ögonblick faktiskt omvandlar monopolpengarna till "riktiga" pengar så blir det snabbt rätt absurt. Under 2015 så har kapitalet ökat med 950 379 kronor - en helt ok ökning under två månader. Vad kan man då få för 950 tusen? Ptja, varför inte en begagnad Gallardo som gått 3700 mil?


Jag hoppas att inte fru Chansar mest läser det här inlägget få då är risken rätt hög att det står en Lambo i garaget framåt våren....

6 kommentarer:

 1. Gud, jag får ångest av Lambotankar. Ta avkastningen och sätt in på MORL i kapitalförsäkring. Sedan borde du kunna säga upp dig och koppla av lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad förvånad jag blir att just du skulle hugga :-) Jag noterar att du gillrat en motsvarande fälla på din blogg...

   Jaja, det är ett par månader tills sportbilssäsongen drar igång och då kanske kapitalet motsvarar en bättre begagnad fiat.

   Mvh//Cm

   Radera
 2. En medelstor Toblerone delade jag med min yngre dotter idag. Inte Lamboklass men helt finansierad av passiva inkomster från Citigroup! Jorå, så att!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det lät ju inte helt fel! Jag använde min utdelning från Citigroup på McDonalds. Egentligen ville jag ha en Big Mac & Co men pengarna räckte bara till själva hamburgaren. Vänligt nog så bjöd de på ett glas vatten... Det får kosta på när man är en värdeinvesterare av rang!

   Radera
 3. Nu har dom sålt OneMain. Det vore fan om du inte får pommes till redan 2018!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag nu inte får mina förbannade pommes så kommer jag att hemsöka dig! Jag har faktiskt reflekterat en smula över vår tidigare diskussion om Citigroup och har beslutat mig för att ligga kvar ett tag till... Får du rätt så lovar jag att bjuda på en värdemeny på valfri Gyllene Måsen...

   Radera