3 maj 2016

Nytt inköp - Kinnevik

Egentligen hade vi väl lovat oss själva att ligga lågt med investeringarna fram tills i september/oktober och spara lite i ladorna.

Men det är rätt kul när man har semi-semester och har möjlighet att följa börsen i en större utsträckning än normalt. Nu blev det kanske inte någon monsteraffär men 200 Kinnevik inhandlades till kursen 223,6 kronor.


Kinnevik har fått rejält med spö de senaste dagarna. Rapporten var väl ingen direkt hit och nu idag så meddelades det att Lorenzo Grabau, vd i Kinnevik, och styrelseledamoten Erik Mitteregger, kommer att lämna styrelsen för Rocket Internet.

Kinnevik äger 13,2 procent av den tyska internetinkubatorn Rocket Internet och de är inte helt eniga om värderingen av Rocket. Kinnevik anser att innehavet ska värderas lägre än övriga intressenter och det tycker en annan är mest positivt och vi kör vårt första och försiktiga inköp i Kinnevik.

Om det var klokt eller inte får tiden utvisa..

8 kommentarer:

 1. När kupongen faller i Kinnevik den 26 maj (bolagstämma den 25) får du i alla fall en strålande utdelning på 25,75 kronor per aktie. Inte kattlort! Köpte själv Kinnevik i min ISK för 229 kronor och när meddelandet om utdelningen kom och aktien steg till 253 sålde jag raskt alltsammans pga kalla fötter. Hellre fly än illa fäkta... Lycka till! I dessa tider är det svårt att hålla koll på upp- och nedsidorna. Trevlig helg i Nice!
  //Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gunilla!
   Ja precis, årets utdelning i Kinnekiv är inget man ska förakta.
   Jag har inte riktigt vant mig med ISK och många av de "gamla reglerna" sätts lite ur spel och att sälja som du gjorde låter begåvat.

   Mitt insteg i Kinnevik är förhållandevis rätt försiktigt men jag tror nog att jag kommer att öka en smula efter att kupongen fallit ut förutsatt att inget annat spännande inträffar.

   Trevlig helg!
   //Cm

   Radera
 2. men det är ju lugnt för du chansar ju mest ändå så ;)

  Btw jag funderar på en investering i mtg, ser stor potential i deras investering om e-sport som jag tror bara har börjat.
  Vad tycker du?

  Ps jag misslyckades med mitt mål att bli miljonär på 5 år :(
  inte orkat att ta tag i månadsrapporten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej FAM!

   Haha - precis men det brukar gå rätt ok ändå..

   Trist att du bommade miljonen och du har varit lite lat på att uppdatera bloggen den senaste tiden men du måste vara ohyggligt nära den där millen.
   Kanske ska du döpa om bloggen till FAM + 1 månad? :-)

   MTG är ett gammalt innevhav och det har genom åren varit nära att åka ur portföljen i takt med att linjärt tv-tittande i prinsim har upphört.
   Men jag tycker ändå att MTG har hanterat situationen bra med att köpa rättigheterna till en massa sportevenemang och nu satsningen på e-sport.

   Nu är jag rätt gammalmodig av mig och förstår inte hur folk kan sitta och titta på inspelningar av Starcraft på Youtube och liknande men poppis är det likt förbannat.
   Jag ligger kvar i MTG då jag inbillar mig att marknaden kommer att växa rätt rejält framöver.

   Mvh//Cm

   Radera
 3. Har också köpt in mig i Kinnevik igen, sålde för flera år sedan till en väldigt bra avkastning. Men rent lönsamhetsmässigt så hade det bästa varit om jag aldrig sålt . Så nu ska jag behålla långsiktigt och fylla på övertid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym!

   Det brukar vara så för mig med när jag har avyttrat något innehav - hade jag bara legat kvar så hade det gett ännu mer i avkastning.

   Nu får vi hoppas att det lugnar ned sig i Kinnevik och att vi får se en långsam och stabil uppgång.

   Mvh//Cm

   Radera
 4. Bra köp CM! Kinnevik ser trevliga ut på denna nivå. Jag tror att vi kommer att se en hel del tillväxt i bolaget med.

  Jag håller mig från köpknappen i allt fortfarande men planerar att hoppa in igen i slutet på sommaren.

  Tack för bra blogg. Kör hårt!
  /Gnetaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gnetaren!
   Jag tycker att du gör helt rätt som ligger lågt fram till sommaren och det är även min ursprungliga plan.

   Men sen så har jag tålamod som en 4-åring och kunde naturligtvis inte hålla mig. Som tur är så var det i sammanhanget ett rätt försiktigt inköp.

   Ha en fortsatt trevlig helg!
   Mvh//CM

   Radera