17 maj 2016

Investor och nettopengar

I vanligt ordning så öppnade börsen helt ok men sen tog det inte många timmar så såg det ut precis som vanligt och börsen stängde i rött. Nu var det förvisso ingen monsternedgång men ned var det likväl.

Jag tröstar mig med att utdelningen från Investor landade på kontot och betade av belåningen som nu uppgår till måttliga 26 200 kronor. Våra 1 200 aktier delade ut 10 kronor per aktie vilket innebär att vi fick 12 000 kronor i bruttoutdelning.


Bruttoutdelning var det ja...
Jag har länge envisats med att redovisa alla utdelningar brutto då jag inte har en aning om vad vi egentligen betalar i skatt innan vi får tillbaka våra deklarationer. Då vi har 92,5 procent av vårt innehav i en traditionell VP-depå så blir summorna rätt dopade och jag (läs fru Cm) har kompletterat utdelningssammanställningen med en kolumn med nettoutdelningarna.

Nu blir det inte helt rätt det heller men jag räknar en schablon på 30 procents beskattning i vanlig VP-depå och 15 procents beskattning för utländska innehav i ISK (trots att vi har ett kapitalöverskott).


9 kommentarer:

 1. Hej!

  Skulle inte du öka belåningen efterhand som börsen går ner? Nu fuskar du ju eftersom du låter utdelningarna betala av på belåningen! Du följer inte din plan!!! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stefan!

   Du har helt rätt :-)
   Planen är att utöka belåningen nu när det i princip är gratis att låna pengar.

   Dock är fru Cm av annan åsikt och tycker att vi ska ligga lågt fram till i höst innan vi ökar inköpen igen..
   Naturligtvis så blir det lite kompromisser längs vägen och idag så ökade vi så smått i HM.

   Det är bra att du håller koll på mig :-)
   Mvh//Cm

   Radera
  2. Haha, ja, det är lätt att få kalla fötter när det väl går ner. Tyvärr blir man som mest säljsugen när det går ner och som mest köpsugen när det får upp... :-)

   Radera
 2. Ingen dålig utdelning! :-D

  SvaraRadera
 3. Några särskilda bolag som du håller extra koll på nu när det finns gott om kreditutrymme för er del?

  Fint innehav förresten med 1200 investor! Avis:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Erik!

   Jag har inga regler men jag försöker främst hålla mig till befintliga innehav så att det inte spretar ännu mer. Men jag utesluter inte några nyinvesteringar och har du några tips så tas de tacksamt emot.

   Mvh//Cm

   Radera
 4. skatt på kapital är väl 30% :)

  SvaraRadera
 5. Det är riktigt men sen kan man ha avdrag...

  SvaraRadera