22 nov. 2016

Utdelningssammanställning

Summerar den senaste tidens utdelningar och kan konstatera att det går rätt kvickt.

Utdelningsinläggen står som spön i backen under vårkanten men nu när det är höst så får man vara tacksam över det lilla som trillar in.

NCC delade ut 3 kronor per aktie och då vi har 1 000 aktier kunde vi tillgodoräkna oss 2 100 kronor netto. Inte helt fantastiskt men trots allt bättre än förväntat - NCC delade tidigare i år ut Bonava till ägarna och det var initialt förväntat att all utdelning skulle bränna inne. Men de ändades sig och tre spänn per aktie är bättre än inget även och jag tacksamt skulle ta emot föregående års nivåer..


Även Procter & Gamble har bidragit till familjen Chansar mests kassakista och kvartalsutdelningen landade på 1 838 kronor brutto. 

Sammantaget är vi rätt nära att uppnå en tioprocentig utdelningsökning jämfört med föregående år och det är den enda målsättningen vi har - depåvärdet är underordnat och fluktuerar rätt rejält.

Just nu är jag rätt hoppfull att vi kommer att nå 307 000 kronor vilket är målsättningen. Tyvärr är vi i Avanzas händer och vet inte på vilken sida årsskiftet Orange och Wal-Marts kommer in på kontot.

10 kommentarer:

 1. Grattis till de fina utdelningarna. Kan inte annat än att beundra de otroliga värdeökningar ni har gjort i ett antal bolag i portföljen. Där ser man svart på vitt vad som händer när man "sitter kvar i båten" och behåller investeringarna trots lågkonjunkturer och finanskriser. Hur resonerar ni gällande direktavkastningen i portföljen? Vi ligger på ca 6,2% för tillfället. Dock tror jag det är sunt att ha merparten av bolagen i stabila företag med lite lägre direktavkastning än sikta på "toppen" runt 8-10% för de bolag som finns där är betydligt skakigare. Mitt "chansningsbolag" där uppe är Capacent Holding, vi får se hur det går för dem :) Lycka till och uppdatera gärna bloggen med fler inlägg om hur ni ser på framtiden med att vara ekonomiskt fri men även vilka utmaningar och potentiella hot ni ser med att basera sitt framtida liv på aktieutdelningar. Ska ni t.ex. behålla boendet i Sverige, eller helt skriva ut er?
  Kan bara konstatera att herr och fru Anonym har en bra bit kvar till era 300'. Ligger för närvarande runt 80'. Nästa champagne-mål ligger på 100000'. Krävs dessutom stor viljestyrka att återinvestera pengarna istället för att sätta sprätt på dem, det vill jag lova. Har varit en utmaning att få fru Anonym att förstå detta med ränta på ränta.

  Tack för en bra blogg och en stor inspirationskälla.
  /Henke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Henke och tack för en fantastiskt trevlig kommentar!

   Precis som du är inne på så är det inte skicklighet utan uthållighet som är tricket :-)

   Vi är inte i närheten av er fina direktavkastning och det beror till stor del på att vi brännt oss rätt rejält genom åren så nu är det primärt fokus på lite trötta storbolag med en "ok" utdelning.

   Att verkligen ta steget kommer naturligtvis vara en av våra största beslut vi kommer att ta i våra liv. Det är inte helt enkelt att komma tillbaka till yrkeslivet om man kommer upp i en viss ålder och jag tror ingen av oss kan komma att få motsvarande jobb som vi har idag. En annan aspekt är att vi är rätt bortskämda med relativt höga inkomster och även om utdelningarna väcer med tiden så kommer det alltid vara mer lönsamt att yrkesarbeta.

   När det gäller boende i Sverige så kommer vi att sälja av. Vi betalar ca 12 000 kronor för vårt svenska boende och det kommer vi inte ha råd med på lite sikt.

   Nu tycker jag att du borde fira lite mer frekvent! Varför inte skumpa för varje tiotusing i ökning? Det är du värd :-) Och kom ihåg att det kan gå rätt kvickt. Tittar jag tillbaka på våra utdelningar för några år sedan så snittade vi runt 70 000 kronor.

   Tack och jag önskar dig en fantastisk vecka!
   Mvh//Cm

   Radera
 2. Walmart betalar ju 3e januari så den utdelningen kommer inte i dec. http://www.nasdaq.com/symbol/wmt/dividend-history

  Riktigt snygg utdelningsår i övrigt. 300 papp är helt fantastiskt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Dividendbomber!
   Och det är rätt tragiskt att jag inte har bättre koll...

   Förra året tror jag utdelningen trillade in den 30/12.
   Jahupp - då kommer det nog bli rätt tight med det där målet ;-)

   Önskar dig en fortsatt trevlig vecka!
   Mvh//Cm

   Radera
 3. Det här med att chansa mest fungerar ju ypperligt! I övrigt håller jag med Henke, tack för en bra blogg och inspiration.

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Humankapitalisten!

   Indeed! Bara man är tillräckligt feg och långsiktig :-)

   Stort tack för en ypperligt trevlig kommentar!

   Mvh//Cm

   Radera
 4. Grattis till ett gott jobb och en fin portfölj.
  Imponerande utdelningar!
  Men varför betalar du som mycket i skatt ?
  KF för Utlänskt ?

  Mvh Henke 2 alias Hankiis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack för en trevlig kommentar!
   Det enkla svaret är att många av innehaven köptes innan det var möjligt att investera i ISK och KF.
   Att jag ibland köper i den traditionella VP-depån är primärt för att jag får en liten stötdämpare vid en negång.

   Rasar det rejält på börsen så kommer jag naturligtvis köra all in i ISK och KF.

   Önskar dig en trevlig vecka Hankiis!
   Mvh//Cm

   Radera
 5. Du har inte funderat på att splitta upp ditt innehav på fler än Avanza? Med privatebankingdepåer på tex Nordnet och Carnegie skulle du kunna casha in en hel del extra småpengar på alla nyemissioner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag har väl mest sneglat på Degiro för att enkelt kunna handla på lite andra börser men jag har inte kommit till skott då jag är rätt lat och det är enkelt att ha allt på ett ställe.

   Men du har helt rätt! När jag har lite mer tid över för börslivet så ska jag göra slag i saken och göra precis som du rekommenderar!

   Tack för tipset och ha en riktigt bra vecka!
   Mvh//Cm

   Radera