6 nov. 2016

Grand Hôtel och politik

Grand Hôtel i Stockholm har utsatts för en massiv kritik sedan de lät Sverigedemokraterna hålla en ”alternativ Nobelfest” i sina lokaler.

Naturligtvis så tog det hus i helvete och på diverse sociala medier har många ansträngt sig med att sänka hotellets betyg trots att de själva inte bott på det aktuella hotellet. Vi såg samma fenomen i slutet av förra året när Scandic Star i Lund valde att upplåta sitt hotell för Sverigedemokraternas kongress vilket genererade mängder av negativa kommentarer.


Som hotelldirektör är det inte helt enkelt om man väljer att anamma den gängse regeln att inte diskriminera människor på grund av politisk åsikt och inte heller på grund av sexuell läggning eller oavsett någon annan form utav bakgrund. Om man som hotelldirektör aktivt tar ett beslut att neka personer med avvikande åsikt så undrar jag hur rubrikerna skulle sett ut om motsvarande hade skett om motsvarande hade skett på grund av sexuell läggning. "Gay-galan inställd på grund av att hotellet vägrat ta emot deras gäster" - inga jävla bögar eller flator på mitt hotell, basta!

Tyvärr så vek Grand Hôtel ned sig efter kritiken och pudlar rätt rejält i media. Till min tröst så får Grand Hôtel rätt ordentligt med kritik för ATT de pudlar och så även i den vänsterinriktade kvällspressen.

Jag har tidigare postat ett rejält kritiserat inlägg om att det är dags att sluta stigmatisera Sverigedemokraterna som faktiskt erhåller ett väljarstöd på 15-25 procent beroende på vilken opinionsmätning man väljer att lita på. Var femte eller var sjätte person du möter på gatan är inte någon rasist eller nazist...

Oavsett vad jag själv har för åsikt så blir jag rätt förbannad när personer försöker hindra övriga demokratiskt valda partier att framföra sin ståndpunkt. Det är därför jag avskyr personer som Dror Feiler, en vänsterpartistisk riksdagsledamot, som gör allt vad han kan för att sabotera Sverigedemokraternas företrädare att framföra sin ståndpunkt med ett rätt förfärligt saxofonspelande.

För att undvika diverse inlägg i kommentarsfältet så vill jag klargöra att jag inte sympatiserar med Sverigedemokraterna och buntar gärna ihop dem med Vänsterpartiet och Miljöpartiet - partier med riksdagens B-lag. Tyvärr så kan jag samtidigt konstatera att de skickligaste partiledarna för tillfället stavas Jonas Sjöstedt och Jimmie Åkesson vilket är rätt tragiskt.

26 kommentarer:

 1. Håller helt och hållet med utan att sympatisera jag också.

  /Aktieflickvännen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktiepappa!

   Tack för din kommentar och stödet i mitt resonemang.
   Det är ett rätt känsligt ämne att blogga kring.

   Mvh//Cm

   Radera
 2. Kalla Anka-fasoner.. Man skrattade åt SD 2010 när de kom över 4%, fortsatte skratta 2014 (om än mer nervöst) och nu försöker påtvinga företagare att inte ta emot de som kunder. Skämskudde på för Sverige ibland, det är ju helt absurt att kasta paj mot 15-25% av Sveriges valmyndiga befolkning. Faktum är att SD växer, gilla det eller inte, men bete er som vuxna människor. Gillar man inte vad de står för så ska man motarbeta de på ett korrekt sätt, inte försöka tysta ned de på detta vis. Faktum är då att SD tjänar på den publiciteten.

  Håller med dig till fullo!
  /S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar Snållänningen!
   Det är precis så jag resonerar.
   Jag anser att det är dags att lägga ned stigmatiseringen av SD som är ett demokratiskt valt riksdagsparti.
   Oavsett vad vi har för personliga åsikter så anser jag att demokratin är viktigare än enskildas åsikter.

   Att stigmatisera SD som man gjort de senaste åtta åren funkar uppenbarligen inte heller. De växer och njuter säkert av all uppmärksamhet de får...

   Mvh//Cm

   Radera
 3. Kan inte annat än att hålla med. Jag tycker överlag vänstern sitter på höga hästar. Allt som inte faller dom i smaken är fel och skall förbjudas eller bestraffas. Att dom som säger att de värnar om människors olikheter inte självs kan acceptera att människor är olika. Härliga demokratiska värderingar dom verkar ha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Omoraliska Pengar!
   Skönt att det är fler än jag som irriterar mig på vänstern och hur de behandlar sina meningsmotståndare - man försöker tysta dem...

   Men Demokrati och vänsterorienterade partier brukar som bekant inte fungera fullt ut...

   Mvh//Cm

   Radera
 4. Till skillnad från kön, etnicitet och sexuell läggning är inte politisk uppfattning en diskrimineringsgrund. Okunnigt inlägg från din sida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ptja...

   Varken du eller jag har väl läst Grand Hotels värderingsgrunder men just politisk uppfattning brukar vara med i den där typen av dokument.

   //Cm

   Radera
 5. Håller med jag med :) Jag röstar dock på SD, inte av något ideologiskt skäl men det är i dagsläget det minst dåliga alternativet så länge "borgarna" är S knähund.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du röstar SD förstår jag att du håller med :-)
   Även om jag röstar borgligt så är inte jag heller helt nöjd med Alliansens förhållningssätt...

   Mvh//Cm

   Radera
 6. He he visst är det kul med svensk politik. Vi kallas inte för inte för de dumma svenskarna... Ska vi inte dumpa våra Investoraktier efter hotelledningens malör?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det enda som är värre än svensk politik är amerikansk och det kunde vi bevittna idag :-)
   Visst fan - det är ju Wallenbergarna som styr hotellet..

   Nu blev det jobbigt - jag gillar ju investor.
   Mvh//Cm

   Radera
 7. Jag ser SD som en otrevlig, men kanske nödvändig, påminnelse om att det finns massor av människor som går på "feels before reals" och av döma av Brexit och Trump så är taket inte alls nått för dem, men tillbaka till ämnet: Grand Hotel.

  I det här fallet var deltagarna inte slumpmässiga SD-sympatisörer (som kan ha alla möjliga egenskaper) utan representanter för diverse ljusskygga SD-systerorganisationer i Europa. En del mer populära än SD. En del mer skrämmande än SD.

  Jag tycker det är helt rimligt att Grand Hotel får välja vilka de tycker ska stå på deras scener. Att de däremot tar emot pengarna och sedan låtsas som att de egentligen inte ville tycker jag är ryggradslöst. Om de nu verkligen ångrar det, ge bort vinsten till FNs flyktingorgan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Daniel,
   Jag håller med du. Men jag anser att vi ska respektera demokratin även om kanske både du och jag anser att koncentrationen av idioter i SD är ovanligt hög.

   Naturligtvis så ska Grand Hotel få välja vilka de vill ha som gäster men är det verkligen ok att nobba personer som har en annan politisk uppfattning?

   Mvh//Cm

   Radera
  2. Svensk lag har inget om diskriminering på grund av politisk åsikt, men EU-rätten har det så det finns någon form av "juridiskt ok".

   Det finns i Sverige lagar som explicit förbjuder vissa former av politiska yttringar och jag tror det behövs eftersom allt kan kallas "politisk yttring" om man vill det.

   Jag jämför med USA som har extrem religiös frihet och därför fått sånt som scientologerna som antagligen skulle vara olagliga (skattebrott, utpressning, bedrägeri) om det inte vore för "religion".

   Sedan tycker jag att det är naturligt att man har en viss form av hövlighet och respekt för folkvalda representanter, men jag är inte säker på att jag skulle spänna ut ett sånt paraply över hela den grupp som festade på hotellet.

   Radera
 8. 'Att tänka fritt är stort, att tänka rätt är större' är devisen för Uppsala universitet! Men det borde kanske vara tvärt om i dagens Sverige - om man tänker efter.., vilket man absolut inte får göra idag! /Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gunilla för dina alltid kloka ord!
   Mvh//Cm

   Radera
 9. Känns lite som en storm i ett vattenglas. Oavsett vad man tycker om SD så förstår jag inte varför folk har synpunkter på ett event organiserat av ett folkvalt riksdagsparti.

  Jag håller för övrigt med om att Åkesson och Sjöstedt är de partiledare som gör bäst intryck vilket är tragiskt. Man vet åtminstone vad de partierna står för vilket inte är speciellt tydligt med många av de andra partierna.

  -ZZ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ZZ för din kommentar.
   Jag resonerar precis som du.

   Mvh//Cm

   Radera
 10. Bra inlägg! Det var samma röra när en folk-kär artist var bokad för nån julshow i år. Han hade uttalat sig positivt om SD och den åsikten kunde förstås inte vänstern acceptera, varpå arrangören pudlade och pudlade igen (så han blev åter välkommen). Sorgligt att det knappt inte finns någon som håller på gamla goda principer längre. Alla är rädda och oroliga. Vad som gör SD, liknande partier, Trump, så populära är att dom går emot detta som många kallar politisk korrekthet. Mvh / John

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentar!
   Det sätter fingret på varför jag blir så oerhört irriterad varför det i media är accepterat att stigmatisera alla som inte tar avstånd från SD - ett riksdagsparti som idag har 20 procent i väljarstöd.

   Mvh//Cm

   Radera
  2. Det bör stigmatiseras för de står inte upp för de mänskliga rättigheterna. Det är helt sjukt att stå upp för alla människors lika värde och rätt till asyl mm. ska anses som något PK och därmed bespottas av SD och dess anhängare. SD må ha 20% och farbror Hitler hade 32% och Trump hade knappt 50% av rösterna men vi är en stor majoritet i alla fall i Sverige som tycker att SD och dess åsikter är fruktansvärda och vi skulle aldrig kunna acceptera att mänskliga rättigheter är en "åsikt" som man kan ha eller inte ha. Dessa rättigheter är universella och okränkbara. De kan aldrig lagstiftas bort, för då närmar vi oss de fruktansvärda historiska exempel som t.ex Tyskland på 30-talet var. Så länge SD vill ta bort asylrätten och inte behandla alla folk efter samma standard så ska de heller inte behandlas som ett "normalt" parti. De är fascister och antidemokrater sedan 1988. Bara deras egna partiintriger visar ju på hur antidemokratiskt partiet styrs, och det är helt vansinnigt att var fjärde man i Sverige röstar på dem. Ledsamt...

   Radera
  3. Men är det verkligen ok?

   Enligt ditt resonemang så respekterar inte 84% av Europas befolkning de mänskliga rättigheterna vilket naturigtvis är fullkomligt befängt. Är majoriteten av Danmarks befolkning rasiter? Enligt ditt resonemang så verkar så vara fallet...

   Jag är själv för en invandring som i volymer överstiger det SD önskar. Men jag kan samtidigt respektera att en stor andel av befolkningen är oroade över den usla migrationspolitiken som bedrivs. Jag demokrat tycker inte som SD men jag respekterar deras åsikt tillskillnad mot dig.

   Att vänsterns representanter kommer dragandes med SD:s historia är bara tröttsamt - de kan granska sin egen och det är en rätt otrevlig historia.
   //Cm

   Radera
  4. Men ska vi verkligen respektera partier som vill avskaffa de mänskliga rättigheterna? Jag kan respektera vänsterns vinsthat och högerns rovkapitalism i välfärden även om jag inte håller med dem. Men jag kan aldrig respektera avhumaniseringen av mina medmänniskor, demoniseringen av andra kulturer. Det är då allt går åt helvete ala 1932. Ja kommunister har inte varit de trevligaste genom historien men ska man välja mellan nazister eller kommunister så hade jag valt det senare alla dar i veckan. De vill ju ändå ha jämlikhet i teorin åtminstone till skillnad från brunskjortorna. /PM

   Radera
  5. Hej och tack för en sansad kommentar i ett infekterat ämne.
   Jag tycker nog allt att vi ska respektera partier som inte har samma värderingar som du och jag.
   Det står ju rätt klart att de "mänskilga värderingarna" variererar rätt ordentligt beroende på vilket land du råkar leva i.

   Som jag tror tidigare har framgått så sympatiserar jag inte med SD och jag är den första att välkomna andra kulturer och mäniskor på på flykt.

   Mitt inlägg syftar mest till att jag är ordentligt trött på det allmänna bemötandet av SD- Alla parier spelar dem i händerna och det skulle inte förvåna mig ett dugg om de är största parit 2018 - på bekostnad av övriga pariers inställning.

   Mvh//Cm

   Radera
 11. Rimligen får de göra vad de vill. Men det man kan reagera mot är bristen på ryggrad. Det jag vill att de ska säga är: "Vi är ett kapitalistiskt företag, som sådant accepterar vi alla gäster som kan acceptera hotellets regler, betala för er, skita inte ner, lämna rummen i tid mm. " De måste väl haft gäster förr vars åsikt/religion/dylikt de inte delade ?

  SvaraRadera