31 juli 2015

Ut med Fiskars och in med Wal-Mart

Det är lätt att konstatera att det är rätt lugnt på jobbet och herr Chansar mest är uttråkad och har gjort lika många aktieaffärer på två dagar som vi gjorde under föregående år..

Tidigare i år gjorde jag ett mindre inköp i Fiskars och det var väl ursprungligen tänkt att vi under året skulle utöka antalet aktier så att det blev ett betydande innehav. Men under de senaste månaderna så har jag blivit rätt tveksam till den framtida utveckligen i Fiskars då deras förvärv av WWRD mottogs som en gäspning.

Då jag inte vill ha en "massa slattar" som innehav (vi är väl diversiferade som vi är) så fick innehavet helt sonika stryka på foten.


Våra 200 aktier i Fiskars avyttrades till €19.10 och vinsten landade på måttliga 2 000 kronor - motsvarande en normal depåföränding under en minut...

In i depån åkte Wal-Mart. 
Jag har sedan länge haft Wal-Mart på min mentala bevakningslista och nu när aktien handlades under $72 så kändes det rätt att slå till med ett första inköp.

200 aktier inhandlades till $71.80 / aktie och om kursen faller ytterligare så kommer jag sannolikt genomföra fler köp i närtid.

5 kommentarer:

 1. Dollarn är väl lite dyr, annars så tycker jag att det kommer och går en del köplägen i USA nu. Inga riktiga klipp kanske men ok för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är den starka dollarkursen som gjort att jag varit så passiv.

   Men och andra sidan så är både PG och WMT rätt trista aristokrater som förmodligen kommer att samla damm i portföljen fram tills jag dör så jag tänkte vad f-n, jag får ändå noll i ränta på sparkapitalet...

   Radera
  2. Man kan och andra sidan köpa amerikanska bolag med hög global exponering så som tex Apple eler kanske Starbucks. Kommer dollarn att gå ner så kommer resultaten för dessa bolag att förbättras samt att aktiekurserna kommer justeras uppåt. Lite som en hedge kanske?

   Radera
 2. Över 2 miljoner anställda och 11 tusen butiker där många är gigantiska och folk ska ju fortsatt käka och konsumera. Inte dom kapitalstarkas butiker men den andra kategorin blir bra fler och fler och dom behöver också käka och nått att ha på kroppen.
  Tar nog emot för Walmart att lämna Dividend Aristocrat listan så vi har nog kvartalsvisa utdelningar att se fram emot som höjs lite årligen. Kursen? tja, sakta stigande är min tro men det har inte varit så än för mig och jag köpte mina 2104-03 och betalade då $74,81 och då var dollarn någonstans mellan 6,50-6,75 och jag minns att jag detta då vägde in som "billig dollar nu" men kursen är ner knappt 4% men valutan upp ordentligt så jag ligger ca 20% plus.

  Som sagt, alla har basala behov, käk och kläder och sen behöver många lite prylar också.
  People of Walmart - Music Video https://www.youtube.com/watch?v=rNzwgrtdBo8

  Mvh AS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej AS och tack för ditt inlägg.

   Jag instämmer helt med ditt resonemang och om det kommer att bli lite skakigt på börsen framöver så tror jag att Walmart ändå kommer att vara en relativt stabil aktie.

   Mvh//Cm

   Radera