2 apr. 2015

Månadsrapport mars

Månadsrapport mars
Depåvärde - 7 520 601 kr (-2,5%)
Saldo - 45 061 kr
Nettoutdelning - 6 405 kr
Affärer - +1 000 Africa Oil

Något försenat så kommer månadsrapporten för mars.

Depåvärdet sjönk under mars med 2,5% vilket nästan motsvarar 190 000 kronor - easy come, easy go. Även om vi har en sämre utveckling än index så är det inte såå illa som siffrorna trots allt visar. Två av våra största innehav, SHB och Swedbank, har avskilts från utdelningen och pengarna kommer in på depån i början av april och kommer då att snygga till siffrorna en aning.

Årets första utdelningar har kommit in på kontot och varje gång jag ser Citigroups hånfulla utdelning så blir jag förbannad och lovar mig själv att sälja innehavet trots att jag åker på en hel del i skatt..

Bruttoutdelningar mars:
Citigroup 50 kr
McDonald's 1834 kr
Fiskars 1264 kr
NCC 6000 kr

En affär blev det under mars månad. Knappast någon investering utan jag köpte en lottsedel i African Oil för att jag var uttråkad. Nu är ju majoriteten av lotterna nitlotter och så även för mig. Just nu har jag förlorat ca 10% på affären och fortsätter det söderut så gör jag mig av med innehavet under de närmaste veckorna.

Sparandet under mars månad uppgick till 26 000 kronor vilket är helt ok då vi under perioden shoppat lite flygbiljetter. Har vi inte minst två resor inbokade så blir fru Chansar mest rastlös och tjurig..

11 kommentarer:

 1. Va? Gnäller du över 50 kr? Jag fick 3,30 kr av Citigroup. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha!
   Visst är det tragiskt :-)

   Och jag mitt dumma spån fördubblade innehavet under föregående år i hopp om att utdelningen skulle höjas...

   Trevlig påsk!
   //CM

   Radera
 2. När portföljen har växt så är så %-satserna samma som i små portföljer, men det krävs en stor portion lugn för att inte bli tårögd när 190 000 kronor bara försvinner.
  Då gäller det att hålla fast vid sitt långsiktiga tänk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så fort besparningarna åker över till depåkontot så ser jag dem som monopolpengar och att det är ett riskkapital som snabbt kan halveras. Nu när depån har växt till sig en smula så är det månadslöner i dagliga fluktuationer och jag skulle bli knäpp om jag tänkte på att det faktiskt är riktiga pengar.

   Trevlig påsk!
   Mvh//Cm

   Radera
  2. fluktuationer, say no more..
   Försöker seriöst öva på att hantera det bättre, går framåt, men märker att jag har svårt att helt "leka monopol" ändå.

   Det är synd om en när man är rik! ;)

   Radera
 3. Du som vet är det svårast att gå ifrån 0 kr till 1 000 000 kr. Många säger ju att den första miljonen är svårast. Personligen så hoppas jag att så är fallet :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan trösta dig med att den första är absolut svårast. Men fallhöjen ökar i takt med kapitalet...
   Mvh//Cm

   Radera
 4. Det låter ju bra, har nyligen kommit över gränsen så nu får jag se i vilken nivå nästa mål sätts. Hur som helst så har jag lite liknande tanke sätt som du verkar ha. Pengar i alla ära men det gäller att ha lite roligt på vägen också :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gratulerar till den första! :-)
   För oss finns det inget alternativ till att "spara lagom". Vi kan bli överkörda i morgon och då hjälper inga pengar på banken. En annan effekt med ett lagomt sparande är att det blir en mental krockkudde när det rasar på börsen. Visst, tråkigt är det oavsett men det är ändå ett kapital som du inte gjort några större uppoffringar för att spara ihop.

   Trevlig helg!
   //Cm

   Radera
 5. Svar
  1. Kul att du hittade hit Fri som Fan :-)
   7,5 är härligt men det kan gå fort i hockey!

   Mvh//Cm

   Radera