21 mars 2015

Köpt en lott

Jag tycker nog att rådande marknadsläge är rätt trist och det är svårt att hitta attraktivt prissatta investeringsobjekt. Runt 80% av vårt aktieinnehav är i svenska papper och vi hade väl en strategi att försöka hedgea en smula och investera mer i Europa eller USA men efter Ingves räntesänkningar så har det blivit rätt dyrt det med.

Vad gör man då om man ligger hemma och är sjuk, besitter ett tålamod motsvarande en treåring och dessutom har möjlighet att följa börsen på heltid - jo man köper en lott!Valet föll på Africa Oil - ett fullständigt urbombat bolag men som är omåttligt populärt bland svenska småsparare. Bolaget har nyligen avslutat en emission och storägarna säljer i mängder vilket pressar kursen till rekordlåga nivåer.

Det inhandlades 1000 aktier till kursen 13,77 och motsvarar ca 2 promille av depåvärdet.
Nu har jag inga större förhoppningar om någon gigantisk uppåtrekyl men det skulle vara trevligt att få kliva av vid 16-17 kronor...

11 kommentarer:

 1. Hej! Räcker inte 7 mille för att gå i pension?
  Knutte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Knutte,
   7 mille kan på pappret se ganska trevligt ut men när man räknar på det så ser det genast rätt mörkt ut. Förutom skatten så är vi två personer som behöver leva på kapitalet.
   Jag resonerade kring det i ett tidigare inlägg: http://ekonomiskfrihet.blogspot.se/2014/11/depavardets-irrelevans.html

   Trevlig helg!
   Mvh//CM

   Radera
 2. AOI kan nog studsa upp en del men är inget att ha på längre sikt eftersom det låga oljepriset av allt att döma kommer att bestå under en relativt lång period. Hela planen med AOI har som jag förstått det varit att sälja bolaget eller farma ut oljefält när man visat på tillräckligt mycket olja. Även om detta med stor sannolikhet kommer ske någon gång lär inte priset bli vad man hoppats. Värdet urvattnas genom utspädningarna i riktade emissioner som sker på vägen. Men för en kort spekulativ trade kan det nog funka. Hoppas det går vägen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktiejuristen och tack för din kommentar.
   Jag håller helt med dig och det här är bara en ren och skär spekulation och jag har inga ambitioner att vara en långsiktig ägare i det här bolaget.

   Jag hoppas på att tjäna några hundralappar och sedan hoppar jag ut.

   AOI är raka motsatsen till mitt övriga innehav som förhoppningsvis ska vara relativt stabila och "tråkiga".

   Trevlig helg!
   Mvh/CM

   Radera
 3. En sjuk man är alltid ett elände.... lider med dig. Lycka till med "lotten" !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Fattigbonddräng!
   Jag är rätt övertygad om att du är rätt mycket tåligare än vad en vanlig kontorsråtta som jag själv är :-)

   Förhoppningsvis så går det bra med lotten men händer det inget under april månad så säljer jag och köper något mer vettigt för pengarna.

   Trevlig helg!
   Mvh//CM

   Radera
 4. Vad som borde vara självklart!

  http://www.mrmoneymustache.com/2013/09/20/wealth-advice-that-should-be-obvious/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalle!

   Jag instämmer fullständigt i resonemanget men jag kan ändå tycka att AOI har en något bättre potential till avkastning än att lägga pengarna på Lotto eller stryktipset.
   Håller du inte med om det?

   Trevlig helg!
   Mvh//CM

   Radera
 5. Kan kanske RDS.A eller RDS.B passa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej farbror Tompa!
   Absolut! Men det är lite mer seriöst än mitt lilla tramsande med AOI :-)

   Jag kan faktiskt tänka mig att lite mer seriöst shoppa lite olja i år men då tror jag nog att valet landar på Statoil som trots allt är ett relativt stabilt bolag.

   Trevlig helg!
   Mvh//CM

   Radera
  2. Jag vet inte om jag missförstod dig men jag ser nog Shell som mer stabilt än Statoil. Enligt Moodys Aa1 vs. Aa2 i kreditvärdighet exempelvis. Dessutom mer diversifierad geografiskt som i energislag.

   Radera