31 jan. 2015

Månadsrapport januari

Depåvärde - 7 156 197 kr (5,9%)
Saldo - 30 324 kr
Nettoutdelning - 0 kr
Affärer - +275 Swedbank

Stockholmsbörsen knarkar vidare och under de senaste tolv handelsdagarna så har har elva av dem noterats på högre stängningskurser än tidigare.
Då familjen Chansar mests depå består av drygt 80% svenska aktier så har även vi haft en trevlig depåutveckling under januari - inte lika bra som index men ändå med modiga 5,9%.

Depåvärdet ökade under månaden med 397 476 kronor vilket är helt galet. Även förra årets bojsänken som Sandvik, SCA och SKF har haft en bra start på året vilket innebär att de får hänga med ett tag till i depån. I nuläget är det bara Citigroup som sitter löst till då jag tröttnat rätt ordentligt på den fantastiska utdelningen..

Sparandet för januari landade på 37 000 kronor vilket är helt ok. Resultatet är dock rätt dopat då vi skippade depåinsättningar under december månad.

Under månaden mäktade vi med ett inköp och 275 Swedbank adderades till de övriga och det totala innehavet uppgår nu till jämna 5000.
I och med inköpet så kommer utdelningen förhoppningsvis att öka med 2 750 kronor under 2015 och det kommer verkligen att behövas.

Den enda riktiga målsättningen familjen Chansar mest har under 2015 är att direktavkastningen ska öka med minst 10% och med tanke på hur många innehav som kommer att behålla föregående års utdelningsnivå så är det rätt svettigt ut för tillfället..

4 kommentarer:

 1. Stor och stabil portfölj ni har med mycket finans som har avkastat bra genom historien. Känns som att ni är en väldigt bra bit på väg mot målet!

  Vänliga hälsningar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sandmann och tack för länkningen!

   Japp, SHB och Swedbank är mina största innehav för tilfället och tur är väl det då det är generösa med utdelningar.

   Det enda som behövs nu är ett riktigt ras på börsen, gärna på 40-50%, så man kan komma in lite billigare...

   Mvh//Chansar mest

   Radera
 2. Jag tycker du ska vänta med att sälja C till det är klart med myndigheterna i USA, jag hoppas på 0,15 usd/aktie när oredan lägger sig.

  Januari har varit galen. Jag satt och väntade på Sandvik. 70 sek och jag hade köpt, men nu!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har resonerat så i rätt många år och trott att "snart så" löser det sig och C börjar att höja utdelningen. Mina första 300 köpte jag redan 2009-10 och sedan fick jag för mig att köpa ytterligare 300 2014-06. Innehavet uppgår för närvarande till 233 tkr och jag borde kunna fixa en bättre avkastning än vad jag får idag. Förvisso har jag i skivande stund gjort ca 70 tkr i vinst på C men girig som jag är vill jag ha mer...
   Kanske ska jag vara lite svenskt lagom och avyttra halva innehavet?

   Vilken jäkla tur att Sandvik rekylerade upp innan du hann köpa - tråkigare aktie får man leta efter :-)

   Radera