2 sep. 2017

Månadsrapport augusti

Månadsrapport augusti
Depåvärde 10 380 004 (0,2 %)
Bruttoutdelning 1 672 kr

Då har augusti passerat och framför oss har vi en mörk höst att se fram emot.
Det är i dagarna ungefär tre år sedan jag skrev mitt första blogginlägg och orsaken var väl ungefär samma då som nu. Tillbaka i arbetet efter semestern och det är full fart med långa arbetsdagar. En kall och fuktig höst där det är mörkt när man går upp och mörkt när man kommer hem från jobbet är ingenting som direkt lockar.

Det är den här tiden som vi årligen brukar få en spark i baken och försöka hitta och köpa vårt permanenta boende i södra Europa. Trots att vi rekognoscerat i några år så har vi inte hittat det objekt vi söker och det är rätt frustrerande. Först när vi vet vad det kommer att kosta så kan vi börja räkna på vår exit från Sverige.


Portföljmässigt så har det varit rätt volatilt och våra största innehav har knappast haft någon smickrande utveckling men trots det så är portföljvärdet i princip oförändrat jämfört med föregående månad.

Portföljförändringar
Det har varit en rivstart efter semestern och portföljen har inte ägnats någon större kärlek.
Enda förändringen var en mindre inköp i AstraZeneca då vi köpte 100 aktier till kursen 476,80 kronor. Totalt uppgår innehavet i AstraZeneca till 500 aktier.

Utdelningar
Augusti är en av våra sämsta månader när vi kommer till utdelningar. Dollarkursen är rätt kass och vår utdelning från Procter & Gamble landar på måttliga 1 679 kronor brutto och det ger ju inte utrymme till några större utsvävningar.

Totalt har vi för året fått 313 597 kronor i bruttoutdelningar.

8 kommentarer:

 1. Vi Snålgrisar är extremt veliga av oss och vi har knappt bestämt oss om vilken kontinent vi tänker förtidspensionera oss på... det är faktiskt så mycket som fortfarande inte är bestämt att vi varken vet in eller ut. Det enda som är bestämt är att vi INTE ska jobba till 65 samt att vi avskyr vintermånaderna november-mars. Bara det är tillräcklig morot för att spara och gneta och håva in utdelningar. Ja det var en rejält blygsam utdelning där för att vara från CM, inte ens tvåtusen spänn! Ni får hitta något trevligt bolag som friserar upp den statistiken något, det är ju nu efter de dyra semestrarna som man behöver påfyllning!

  Kämpa på, ni är betydligt närmre erat mål än vad vi är!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra där Snålgrisen!
   Att bestämma sig att inte jobba till 65 är första steget och sedan kommer velandet om kontinent och land.

   JAg *tror* att Eruopa är lättast då det är lite enklare (läs billigare och snabbare) att successivt lämna Sverige. Att det skulle vara så förbaskat svårt att hitta sin permanenta bostad fattade vi inte och då är vi ändå rätt ruttade...

   Japp! Det är bara till att öka på med investeringarna så att utdelningarna ökar - i annat fall blir det ganska grisigt!

   Önskar dig en fortsatt fantastiskt helg!
   //Cm

   Radera
 2. (alltid roligt med månadsuppdateringarna)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :-)
   Önskar dig en fortsatt trevlig helg!
   //Cm

   Radera
 3. Min OCD kan inte få mig att låta bli att nämna att det står 1679 i artikeln och 1672 i kalkylarket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Daniel!

   korrigerar och uppdaterar! Jäklar vilken koll du har :-)

   //Cm

   Radera
 4. Hej! Tack för en bra blogg! Det här är en personlig inbjudan till att vara med och utforma en digital checklista för investeringar. Genom att ha en checklista för investeringar är tanken att man ska minimera sina risker för förluster. När man analysera ett bolag på ett strukturerat sett med hjälp av en checklista blir beslutsprocessen lättare och överskådligare för att fatta ett beslut om att investerar i ett företag. Tanken med detta event är att alla som vill kan vara med att lägga till punkter samt rösta med like knappen om vilka punkter de tycker ska vara med på checklistan. Så i första skedet är jag ute efter att med gruppens hjälp ta fram en checklista för investeringar. Jag är övertygad om att vi både kommer ha kul och tycka det är lärorikt. Genom att sammanföra flera personer (bjud gärna in aktieintresserade vänner) med unik bakgrund men med det gemensamma att de brinner för investeringar tror jag alla gynnas i gruppen. Det här är en decentraliserad grupp där alla i ett första skede kan bidra med och ranka punkter samt föreslå egna alternativ på checklistan så att den växer fram organiskt.

  Som det ser ut nu så har jag delat in Checklistan i sex olika kategorier så försök gärna lägga in punkterna under den kategorin du tycker passar bäst alternativet skapa en ny kategori.

  Ledning/storägare

  Intäkter/skulder

  Konkurrenter/Marknadsposition

  Kvartalsrapporter/Historik

  Framtiden

  Övrigt

  Senast den 24/9 kommer jag att sammanställa checklistan och skicka ut till alla som har varit med och röstat och get förslag.

  Min tanke är att efter checklistan är klar skapa en Mastermind grupp som ses en gång varje eller varannan månad där man bestämmer på föregående möte vad som görs till nästa möte. Tidsåtgången är svår att säga men just de fysiska mötena skulle jag säga tar ca 2-3 timmar. Sen är det upp till dig att bestämma hur mycket tid du lägger ner på analysen. Gå in på https://www.facebook.com/events/928690980620961/
  Eller lägg till mig (Erik Schenkel) som vän på facebook så bjuder jag in dig till eventet.

  SvaraRadera