16 maj 2015

Utdelning Sandvik

Noterade precis att årets utdelning från Sandvik har landat i depån.Jag har under flera år funderat på att sälja innehavet i Sandvik då mitt förtroende för Olof Faxander kanske inte är direkt på topp.

Det som hindrat mig är att jag har en 102-procentig ökning sedan inköp och skulle jag avyttra innehavet så skulle farbror Staten klå mig på ca 23 000 kronor.
Nu i utdelningstider känns det rätt ok att ändå ha kvar innehavet.

Sandvik delar i år ut 3,50kr/aktie och då vårt innehav uppgår till 1 500 aktier så uppgår bruttoutdelningen till 5 250 kronor vilket är välkommet.

April och maj är alltid trevliga utdelningsmånader för familjen Chansar mest och årets utdelningar uppgår nu till 215 000 kronor.

Som "vissa" vänliga besökare noterat så har några aktier utdelning flera gånger per år vilket jag förtydligat nedan och då framgår det rätt snabbt att ett innehav som Citigroup som vid en första anblick kan se ganska klen ut utdelningsmässig i själva verket är en riktig utdelningsgigant!

* utdelning 4ggr/år, ** utdelning 2ggr/år


16 kommentarer:

 1. Tur att du har Citigroup, det gör hela skillnaden =)
  För övrigt, mäktig utdelning du har!

  mvh
  /Vägen till Frihet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej VtF!

   Javisst är det tragiskt! Jag har nästa 270 000 kronor i C och för det får jag 200 kronor i årlig utdelning..

   Tack! Det börjar ta sig :-)

   Mvh//Cm

   Radera
 2. Återinvesterar du utdelningen? Och isåfall görs det i en vanlig depå eller i en KF/ISK?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Alla utdelningar återinvesteras. Normalt sett så brukar udelningarna amortera av min belåning men för första gången på sju år ligger jag faktiskt obelånad.

   Just nu kör jag vidare med min traditionella aktiedepå men om vi får en större korrigering på börsen, låt säga 40% - då är det ISK som gäller.

   Mvh//Cm

   Radera
 3. Sandvik är mitt största aktieinnehav och jag var länge nöjd med det men sedan Olof Faxander började som VD så vet jag inte riktigt om jag litar på att ledningen har det bästa för företagets ägare för ögonen. Det är bara en magkänsla att det blev mer fokus på den uppvisade ytan och mindre fokus på verksamheten. Å andra sidan kanske jag bara inte förstår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Daniel!
   Jag tror att vi är i relativt gott sällskap och det är många småägare som saknar förtroende för Faxander. Varje gång han avhandlas på di.se så skrivs det hundratals negativa kommentarer om honom.
   Skönt att SSAB börjar komma på fötter igen - det tog bara fyra år att städa upp efter Faxander...

   Mvh//Cm

   Radera
 4. Som någon på Seeking Alpha kommenterade senaste utdelningshöjningem från C - "holy underwhelming batman!" Skrattade gott, trots att jag är direkt drabbad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Kul men rätt tragiskt :-)
   Mvh//Cm

   Radera
 5. Tjenare!

  Hittade din blogg efter ett inlägg på xperimentinvest och har nu bläddrat igenom den.
  Väldigt trevlig blogg. Har slängt in en länk på min blogg och tänker hålla mig uppdaterad på hur det går för dig.

  Lycka till och ta hand om dig.

  Mvh

  SvaraRadera
 6. Jag hoppas på en trevlig effekt när Faxander åker ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med!
   Läste följande i dagens di.se - "Tunga aktörer på aktiemarknaden räknar med att Sandviks nye ordförande Johan Molin beslutar om vd:n Olof Faxander ska sparkas innan årsskiftet." :-)
   Mvh//Cm

   Radera