21 sep. 2014

Jag är rätt kass på det här

Det är lätt att bli lite avundsjuk när man sneglar på sina bloggkollegor. Är det inte nästa börsraket som plockas in i portföljen så är det vältajmade inköp i befintliga innehav. Själv är jag ofta för feg för att investera i mindre bolag och när jag väl utökar mina befintliga innehav så gör jag ofta det vid fel tillfälle.

Under året har jag ännu bara gjort fem aktieaffärer.

H&M
250 aktier inköpta under maj månad till kursen 263,4 kronor.

Citigroup
300 aktier inköpta under juni månad till kursen $48,81. Jag fördubblade tidigare innehav och någon jäkla gång måste utdelningen höjas. Jag ser att många bloggkollegor har tröttnat på C och jag kan förstå dem...

MTG
100 aktier inköpta under augusti månad till kursen 259,1 kronor. Vid inköpet tyckte jag att det var en riktig kalasaffär då jag ansåg att kursen var ordentligt nedtryckt - nåja, nuvarande kurs 244 kronor...

McDonalds
250 aktier inköpta under augusti månad till kursen $93,74. Nuvarande kurs för McDonalds $94,36 och den största anledningen att det fortfarande är en ok investering är dollarns förstärkning mot kronan.

Oriflame
300 aktier inköpta under augusti månad till kursen 137,5 kronor. Att jag aldrig lär mig - jag ÄR för kass för att hålla på med rapportspekulationer. Nuvarande kurs är 130 kronor och innehavet kommer att åka ut vilken dag som helst då depån är belånad och att Oriflame har strypt utdelningarna för i år.

4 kommentarer:

 1. Även en blind höna.. :-)

  Depåutvecklingen har varit alldeles bedrövlig i år och skönt att inte precis allt går åt helsike.
  Stort tack för min första kommentar och länkningen hit :-)
  För övrigt så skulle jag just nu kunna mörda för en churrasco de lomo på valfri Gaucho - varför bor jag i Sverige...

  SvaraRadera
 2. Som sagt, HM var vältajmat. MCD blir säkert bra på sikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas det! McDonalds höjde tydligen utdelningen med 5% - kanske inte historiskt jättebra men alla bäckar små...

   Radera