13 maj 2015

Utdelning Boliden

Idag har utdelningen från Boliden landat på kontot.


I förhållande till övriga utdelningar så är det kanske inte speciellt spännande med 2,25kr/aktie men våra 1500 Boliden genererade ändå 3 375 kronor till krigskassan.

Sedan inköpet den 20 november 2008 har vi totalt fått 21 kronor/aktie i utdelning vilket känns helt ok då anskaffningsvärdet är på 15,87 kronor. Att innehavet sedan stigit med
1 041% sedan inköp gör inte heller speciellt ont...Enda smolken i bägaren är att jag av misstag lade en köporder på 15 000 aktier som jag tyvärr upptäckte och korrigerade till de 1 500 aktier jag ursprungligen avsett att köpa.

9 kommentarer:

 1. Jag tycker du ska lyfta fram att Citigroup delar ut fyra gånger per år, annars blir det lite skevt i tabellen! Nu får man intrycket att det är småsummor du får det så att säga.

  SvaraRadera
 2. Haha! Självklart kommer det ett förtydligande vist nästa utdelningsrapportering.
  Det vore ju illa att föra läsarna bakom ljuset och inte framhäva Citigroups fantastiska utdelning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Då är vi på samma våglängd!

   Radera
 3. Boliden är ett intressant bolag, den första aktien jag ägde för många år sen. Tyvärr har ju aktien gått sådär för att sticka rejält på senare tid. Varför lär man sig aldrig? Buy and hold..
  Bra blogg, följer dagligen och hoppas mer på lite privatekonomiska inlägg. Man kan ju inte alltid dricka Gigondas eller? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej kanjgblirik - kul att du tittade in och tack för kommentaren.

   Uppfattat! Jag har full förståelse att mina utdelningsinlägg kanske inte är så intressanta för andra än mig själv. Mer privatekonomiska inlägg är på agendan trots att jag brukar få rätt mycket spö för dem...

   Helt riktigt! Man kan inte dricka Gigondas hela dagarna och därför kryper jag över till granngården ikväll och knäcker en Châteauneuf-du-Pape som omväxling!

   Trevlig helg!
   //Cm

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. haha jag älskar utdelningstider, det är ju det som allt handlar om? Eller ja 1 041% ökningar i bolag skulle ju vara rätt skoj att kunna skriva om ;) 200k i utdelningar är ju helt magiskt.

  Hade jag haft den utdelningen hade jag gått in på kontoret imorgon och sagt upp mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej zacapa!

   Jo, det stämmer och då bloggen är en liten dagbok så vill jag gärna få med utdelningarna även om det alltid kanske inte är så spännande att läsa om.

   Japp! Det börjar se trevligt ut med årets utdelningar men det är bruttoutdelningar jag redovisar så resultatet är lite dopat...

   Ha en fortsatt bra helg!
   //Cm

   Radera