11 jan. 2015

Inköp Swedbank

Nyinvesteringarna under 2014 var för familjen Chansar mest rekordlåga och för att uppnå målet med 10% ökning av direktavkastningen så är det bara till att kavla upp skjortärmarna och shoppa loss.

I min iver över att öka direktavkastningen så är jag naturligtvis medveten om att jag behöver sansa mig en smula och inte springa efter den aktie som för tillfället har en hög avkastning men som i mina ögon inte långsiktigt platsar i depån (där rök Ratos)...

Deutsche Bank sänkte lägligt nog i veckan rekommendationen för Swedbank till sälj med en riktkurs till 174 kronor och då kan jag inte hålla mig längre. Jag har inte mycket till övers för s.k. analytiker och jag tror att rådande ränteläge inte kommer att påverka Swedbanks intjäningsförmåga i allt för stor utsträckning.

Således adderades 275 friska Swedbank till depån med ett inköpspris av 184,70 - kanske inte någon monsterinvestering men det totala antalet uppgår nu till jämna 5000 aktier.

5 kommentarer:

 1. En bra investering! Har själv Swedbank och ser fram emot en trevlig direktavkastning till våren.
  Har själv funderingar på inköp i Industrivärden eller Castellum i dessa dyra börstider.
  /DanneO

  SvaraRadera
 2. Hej DanneO!
  Japp, det går inte att förneka att direktavkastningen är riktigt lockande och jag inbillar mig att Swedbank kommer att vara en relativ stabil investering. Om den går ner under 175 så kommer jag shoppa loss rätt ordentligt.
  Castellum har jag varit sugen på i flera år och kommer det en liten dipp i närtid så kommer jag sannolikt att plocka in den i depån.

  Tack för din kommentar och trevlig helg!
  //Chansar mest

  SvaraRadera
 3. Jag sitter ju och mjölkar Citigrouputdelningen så jag är ganska nöjd med bankaktier för tillfället.

  När jag läst på om Citigroup och bankaktier på senare tid så har jag allt oftare läst om ganska begränsade tillväxtprognoser. Har du funderat något på hur dina investeringar i finansmarknaden ser ut och hur dom kan komma att utvecklas framöver? Inte så att jag tycker att direktavkastande tråkbolag är dåliga investeringar allmänt, men finanssektorn är rätt stor och det finns ju möjlighet att diversifiera sig i bolagstyp såväl som bolagsnamn.

  Du kunde ju köpt DFS, V, Fleetcoor, Protector, ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Farbror Tompa!
   Om du köper lite smågodis för din Citi-utdelning (två hekto?) så köper jag ett par enkla cheeseburgare för min utdelning och sedan kan vi ha en riktig fest där vi slår oss för bröstet och tycker att vi båda är några riktigt sluga utdelningsinvesterare som sitter långa i Citibank....

   Ökningen i Swedbank kanske inte är helt genomtänkt men det känns ändå som en ok investering - bra utdelning som jag jagar och relativt säker och trist investering. Visst, jag är till och från lite småsugen på Protector men Swedbank passar mer in i min nya investeringsprofil som ska vara grå och aptrist...

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera