1 aug. 2017

Månadsrapport juli

Månadsrapport juli
Depåvärde 10 354 257 kr (- 0,7 %)
Bruttoutdelning 17 074 kr

Då var sommarsemestern över för den här gången och det är inte klokt hur kvickt en månad går när man bara latar sig.

Börsen har inte haft något större fokus även om vi tittat till portföljen lite då och då. Utvecklingen under juli månad har inte varit speciellt spännande och index har handlats ned med ca fem procent.

Riktigt så illa gick det inte för familjen Cm och vi var endast ned 0,7 procent under månaden vilket känns rätt välkommet då vi har en bit upp till SIXPRX då tre största innehav stavas HM, SHB och Swedbank.


Portföljförändringar
Trots att jag lovat mig själv att ligga lågt med nyinvesteringar så har jag naturligtvis inte kunnat hålla fingrarna borta när man haft möjligheten att följa börsen i realtid och några inköp blev det under juli månad.

SalMar
Laxodlaren Salmar har haft en rätt trist börsutveckling i år och är ned med nästan 20 procent.
Jag passade på att bottenfiska en smula och ökade med 100 aktier till priset av 201,50 NOK/Aktie. Totalt sett uppgår innehavet till 450 aktier.

AstraZeneca
Det gick ett rykte att vd Pascal Soriot skulle lämna AZN vilket resulterade i att börskursen sjönk rätt rejält och då passade vi på att köpa 200 aktier. Rätt illa timing kan man konstatera i efterhand då aktien föll ytterligare 15 procent när det blev publikt att lungcancermedicinen Mystic inte nådde förväntat resultat. Nåja, det blev ytterligare 200 aktier i AZN och innehavet uppgår nu till 400 aktier med ett GAV på 510,71 kronor.

KONE
Kone är ett fantastiskt bolag och vi köpte en testballong tidigare i år med 100 aktier. Utvecklingen har varit lite sisådär under året så vi fyllde på med ytterligare 200 aktier till priset av €45,03/aktie

HM
Trots att jag lovat mig själv att ligga lågt med HM då vi redan har 3400 aktier i bolaget så kunde jag naturligtvis inte hålla fingrarna borta. 200 aktier inhandlades för 210,30 kronor per aktie.

För att ligga lågt så blev det ändå i nyinvesteringar för 375 000 kronor under månaden - så det kan gå....

Bra eller dåligt får framtiden utvisa och jag är väl medveten om att historiskt sett är augusti och september rätt trista börsmånader.

För att vara så transparent som möjligt så försöker jag veckovis skärmdumpa portföljen och publicera under fliken Aktiedepå här ovan.

Utdelningar
Lite utdelningar har trillat in under juli månad. Brutto så har 17 074 utbetalats från Intrum Justitia och Orange.

Sparande
S.E.M.E.S.T.E.R.

Övrigt
Trots semester så har man inte kunnat undgå att den största säkerhetsskandalen sedan Stig Wennerström har briserat i Sverige. Nu när man kommit hem så är det märkligt tyst i media men jag är övertygad om att jag får tillfälle att återkomma i ämnet. Det är inte en gravad hund det här utan en hel kennel...

19 kommentarer:

 1. Märkligt tyst vet jag inte. Har ju typ inte stått om nåt annat...
  Alla skyller på alla inom alla falanger och partier, och ingen vet riktigt vad som har hänt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   När jag kom hem i förra helgen reagerade jag över hur få artiklar som faktiskt avhandlade Transportgate. Nu när det framkommit mer uppgifter så har det tagit lite mer fart i media.

   Japp! Politik kallas det visst...

   Trevlig helg!
   /Cm

   Radera
 2. Roligast var att läsa att svenska agenter kan ha röjts. Smaka på det.
  Svenska. Agenter. Vad gör såna, fikar i Säpos källare? :D
  /Daniel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Daniel!
   Hehe, ja - svenska agenter är nog en kreativ mediebeskrivning. Men det har framgått att adresser till svenska stridspiloter har röjts och det är rätt illa om det stämmer.
   Trevlig helg!
   //Cm

   Radera
 3. Kul med uppdatering som vanligt! Har också gjort en hel del investeringar när börsen gått ner. DU läser nog fel tidning, Aftonbladet har varit väldigt diskret när det gäller att skriva om skandalen, medan Expressen har haft hur mycket som helst... gissar det har att göra med vilken färg man skriver för :)

  Lax och Läkemedel är två domäner vi har sneglat på men har fegat ur... kul att du inte är sån hehe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen!
   Tackar och bockar!
   Ja, nu har det i alla fall blivit lite fart i tidningarna och jag antar att det kommer att komma mera :-)

   Lax är väl rätt osäkert och volatilt men läkemedel borde väl vara något för en stabil portfölj?

   Trevlig helg!
   //Cm

   Radera
 4. För att ligga lågt så blev det ändå i nyinvesteringar för 375 000 kronor under månaden - så det kan gå....
  Kan knappt sluta flabba, här läggar man 1000:- i Spiltan och Avanza zero i månaden...och det svider just nu (sjukskriven)
  Allt är relativt :D

  Kan rekommendera en dox jag såg igår eftersom du kulkar vin: "Bittra druvor" (svt) hette den, kolla in den om du inte gjort det!
  Skåål :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Belseful!
   Haha! Men det är rätt extremt för oss just nu.
   Vi har mycket likvider men det kommer inte vara så så länge till då jag kommer att sänka min månadslön rätt rejält efter årsskiftet och då kommer det att bli knapert med nyinvesteringar.

   Hoppas att du är på bättringsvägen!

   Stort tack för tipset om "bittra druvor"! En dokumentär helt i min smak och ruskigt intressant!
   Trevlig helg!
   //Cm

   Radera
 5. Älskar när du kommenterar politik, så ser fram emot inlägg kring skandalen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Billiga Aktier!
   :-) Tackar!

   Det kommer nog att komma mängder av intressanta uppslag under hösten skulle jag tro :-)

   Trevlig helg!
   //Cm

   Radera
 6. Den politiska delen är helt ointressant. Alla skriker, gormar och pekar finger - trots att alla har fingrarna i samma syltburk.

  Kärnfrågan om IT-säkerheten är desto viktigare, och outsourcing har skett i många år, så inget parti är oskyldigt. Dags att se äver rutinerna, hur som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En av de mer itnressanta frågorna i spektaklet är ju varför en generaldirektör med uppenbara kunskapsluckor gällande outsourcing aktivt beslutar att bryta mot lagen. Och enbart straffas med böter. Kan tänka mig att t.ex. i Kina hade det blivit nackskott om man aktivt bidrar till att äventyra rikets säkerhet. Varför slipper denna människa undan så billigt? Ett långt fängelsestraff hade varit mer lämpligt.

   Radera
  2. Hej Anonym!
   Jag tycker faktiskt att just den politiska delen är intressant i detta fall.
   Säkerhetsproblemen har varit kända av ett flertal S-ministrar i snart två år och ingen har agerat eller informerat oppositionen.

   Personligen anser jag att det är en rejäl mörkläggning vilket är riktigt illa.

   Trevlig helg!
   //Cm

   Radera
 7. Du har inte funderat på att även ha enskild firma utöver ditt AB. Rätt utnyttjat ger det dig 20-30000 extra om året i lägre skatt. Lite pilligt i början. Men tänk vilka viner du kan köpa för de pengarna. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym!
   Va? Det var som fan!
   Snälla berätta hur jag borde gå tillväga.
   För 20-30000 kronor får man rejält med vin!

   Trevlig helg!
   //Cm

   Radera
 8. Hej C.M.

  Jag följer med stor nyfikenhet din blogg och framförallt dina månatliga uppdateringar. Jag har ett önskemål. Eftersom ni har ägt aktier sedan finanskrisen 2008 tycker jag det vore spännande att presentera era köp- och säljtransaktioner i några aktier som man kan göra via Avanzas "Händelser" för vald aktie.

  /ST

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej ST och tack för kommentar!
   Absolut så kan jag göra det men tyvärr så flyttade jag hela depån från Nordnet till Avanza i början av 2015 så mycket av den "automatiska" informationen är förlorad.

   Men självklart kan jag göra en manuell sammanställning för utvalda aktier.

   Återkom gärna med vilka jag ska börja med.

   Trevlig helg!
   //Cm

   Radera
 9. Jag undrar varför du inte köper AZ på ISK? Har läst i tidigare inlägg på bloggen att du vill flytta från VP kontot till ISK, t.ex flyttade du HM nu när den gick ner.

  / Viktor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Viktor!
   Det är för att headga en smula. Vi har nästan 5 mkr i orealiserat resultat och det vore rätt dumt att inte utnyttja det om börsen framöver inte är så positiv.

   Tack för kommentar och fortsatt trevlig helg!
   Mvh//Cm

   Radera