4 juni 2017

Månadsrapport maj

Månadsrapport Maj
Månadsrapport Maj
Depåvärde 9 765 074 kr (+- 0 %)
Bruttoutdelning 85 118 kr

En något försenad månadsrapport och jag kan konstatera att maj månad har varit rätt trist ur ett portföljhänseende. Ökningen består av några få tusenlappar när jag samtidigt kan kan läsa att mina bloggrannar rapporterar att ATH står som spön i backen. Men det är bara till att gilla läget - våra tre största innehav, HM, Swedbank och SHB, går sådär och då är det bara till att gilla läget att man blir omsprungen av index.

Den där gränsen med 10 Mkr känns rätt avlägsen att infinna sig på egen maskin. Jag kommer dock i slutet av juni att tillföra rätt ordentligt med kapital så den där gränsen kommer att passeras även om det skulle vara trevligare om portföljutvecklingen och inte insatt kapital hade hanterat det.

Portföljförändringar
Ett litet inköp har vi gjort under månaden. Det blev norsk lax för nästan 60 000 kronor och vi köpte 250 aktier i SalMar till kursen 224 NOK.

Utdelningar
Utdelningarna tuffar på och under maj månad har vi inkasserat dryga 85 000 kronor i bruttoutdelningar vilket känns helt ok når man för tillfället inte lyfter någon lön.


Sparande
Sparande är inte på världskartan då jag fick min senaste lön i mars och nästa kommer först i augusti. Jag är rätt tacksam över att vi den här månaden klarade oss att leva på fru Cm:s lön och slapp tulla på aktiekapitalet.

6 kommentarer:

 1. Låt index vinna detta varv men ej loppet. Detta är ingen omöjlighet eftersom du bestämmer när hela loppet är över!

  Kunde inte undgå att associera lite till buddhismen när jag läser detta. Enligt denna religion är livet ett lidande och detta lidande grundar sig på ett begär. För att undgå lidande måste individen lära att avsäga sig sitt begär. Således skall en individ aldrig sukta efter mer; aldrig önska frigörelse från smärta då den kommer; aldrig önska mer njutning då denna infinner sig, utan istället uppmärksamma tillika acceptera det som just nu upplevs.

  Min fråga blir; lider du? ;)
  Om ditt svar är djupt nog kan jag gå med på att stryka den där franska blaska jag vunnit av dig.

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sofokles!
   Jag är rätt avis på dig - du måste fan vara pårökt alla dagar i veckan!

   Jag lider alla dagar i veckan och den där vinaren har jag redan dragit i mig.....

   //Cm

   Radera
 2. 10 miljoner är väl bara en börsrusning bort. Då och då får börsen fnatt och helt plötsligt så är du plus en miljon. Kanske inte så sannolikt från dessa nivåer, och minus en miljon kan också hända, men det är så jag skulle se det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Daniel!
   Du har helt rätt men jag har varit och nosat på den där gränsen så många gånger utan att spräcka den fär gränsen. Nu kommer jag att göra det i nästa vecka då jag kommer att tillföra kapital men det hade varit roligt om det hade löst sig för egen maskin.

   Du har som vanligt helt rätt att det bara är att vänja sig med fluktuationer på en miljon - det är vanliga börsrörelser även om det kommer att göra rätt ont.

   Önskar dig en fortsatt slö söndag,
   Cm

   Radera
 3. Tror inte du ska bry dig så mycket om portföljens värde. Ibland går det upp några procent, och ibland går det ner. Du får vara nöjd med dina osannolika 1400% i Boliden, något sånt kan jag nog glömma haha.

  Snålgrisarnas portföljvärde har vuxit ca 100000 kr sen snart men vi har tryckt in betydligt mer i rent sparande. Vi är nöjda om värdet ökar med 5-6% per år i ren värdetillväxt exklusive sparade. För oss är det utdelningarna som är viktiga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen!
   Du är ju natruligvis helt rätt ute att foka mer på utdelningarna i stället för portföljutvecklingen. Men girig vill ha mer :-)

   Snygg utveckling och ett sunt resonemang - 5-6 procent i årlig utveckling är vad man rimligen bör förvänta sig.

   Trevlig helg!
   //Cm

   Radera