20 juni 2015

Utdelning McDonald´s

I veckan som gått så har vi erhållit utdelning från Gyllene Måsen.


Nu när börsutvecklingen är lite tråkigare så är det alltid välkommet med ytterligare utdelningar.

Våra 250 aktier delade ut 1 738 kronor och totalt har vi för 2015 erhållit 247 875 kronor i bruttoutdelning.11 kommentarer:

 1. Det där är också ett argument för att ha utdelningar hela året, att distrahera från svängningar på börsen. Ska försöka komma ihåg det till nästa gång det ämnet diskuteras.

  Wow - ny variant av captcha: "Markera alla bilder med sushi." och 9 bilder med checkboxar följt av en fyraradig kod som ska flyttas till ett textfält. Nu börjar de här bli jobbiga för människor också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Daniel!

   Om man månadssparar eller handlar frekvent så kan det vara trevligt med månatliga utbetalningar för att kompensera svängningarna över tid. Nu krävs det ganska stora belopp för att det ska göra någon reell skillnad.

   Ledsen för captchan - tyvärr är det inte jag som styr vad som poppar upp :-(

   Mvh//Cm

   Radera
 2. Har du ökat på ditt innehav i Citigroup? För inte kan väl denna fantastiska procentuella utdelningsökningen endast bero på en utdelningshöjning från deras sida (mars kontra maj månad) 😉

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar faktiskt vara att banken ökat utdelningen: "The Federal Reserve approved Citigroup’s request to raise its quarterly dividend to 5 cents a share, up from 1 cent a share".

   Varken 1 cent eller 5 cent per kvartal imponerar när aktierna kostar 50 dollar styck. Jag gissar att ChansarMest inte äger det företaget för att det är en stadig utdelare. :-)

   Uff, tittade precis på historiska kurser och... Uff...

   Radera
  2. Äre nån som snackar skit om C hära?

   Radera
  3. Hej GrazingLady!

   Nejdå, vi har fortfarande kvar våra 600 Citigroup och precis som Daniel skriver nedan så har utdelningen höjts från 1 cent/kvartal till fantastiska 5 cent/kvartal.

   Så nu kan jag se fram emot en årligt bruttoutdelning på ca 1 000kr/år - inte illa på en investering som nästan uppgår till 275 000 kronor :-(

   Mvh//Cm

   Radera
  4. Hej,

   :) det två markerade frågetecken var en blinkande smiley, skrivet från paddan men översattes till två frågetecken tyvärr.

   Mvh

   Radera
  5. Äsch! Det borde jag ha fattat! :-)

   //Cm

   Radera
 3. Nej, nej, fin aktie. Mycket fin aktie. Alltid älskat den aktien. *backar långsamt ut ur rummet*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha - det är förenat med livsfara att kritisera C när Farbror Tompa lurkar i närheten :-)

   Mvh//Cm

   Radera