11 okt. 2014

Minus 350 000kr på tio dagar

Depåutvecklingen för oktober månad har ju börjat ganska "intressant" och jag kan konstatera att för varje arbetsdag så har depåvärdet sjunkit i snitt 44 000 kronor - det är inte helt motiverande att gå till jobbet då...

Lyfter jag blicken en smula så kan jag konstatera att depåutvecklingen ligger i linje med index.

I normala fall så hade jag utnyttjat "raset" och utökat i mina befintliga innehav men jag har redan 175 000 kronor i belåning och jag vill nog att börsen ska sjunka lite till innan jag agerar. Kanske är jag passiv i överkant då belåningen endast motsvarar 3,1 % av depåvärdet men jag litar inte riktigt på Nordnets agerande framöver.

Nordnet erbjuder under 2014 en utlåningsränta på 1,75 % vilket jag tycker är helt ok men vad som händer efter årsskiftet är okänt och med deras normala utlåningsränta på 3,6 % för en private bankingdepå är det inte lika intressant att ligga tungt belånad.

4 kommentarer:

 1. Jag vet hur du känner dig. Min mediokra aktieportfölj rasade 45tkr i fredags. Även om det egentligen inte spelar speciellt stor roll då huvuddelen är långsiktiga innehav där jag mest är intresserad av utedlningarna och kursuppgång på riktigt lång sikt (tänk 10-20 år) så är det likt förbannat deprimerande att se hur det blinkar rött i depån.

  Å andra sidan blir det billigare att köpa fler aktier och med tanke på att både du och jag förefaller vara nettoköpare framöver så gör det egentligen inte så mycket att det går ned.

  I vanlig ordning handlar det om psykologi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar!
   Du klär i ord precis som jag känner mig. Jag är väl medveten om att negativa korrigeringar på börsen är av godo när investeringsstrategin är långsiktig.

   Men det går inte komma ifrån känslan att det är riktiga pengar som (förhoppningsvis bara temporärt) gått upp i rök...

   Radera
 2. Känns det bättre nu när börsen återhämtat sig en smula?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både ja och nej. Psykologiskt känns det bra att depåvärdet repat sig men ekonomiskt var jag för passiv. Tyvärr han jag inte med i svängarna och jag utnyttjade inte dippen med några inköp.
   Läste precis ditt välskrivna inlägg http://mangoldx.blogspot.se/2014/10/borskrasch-katastrof-eller-koplage.html och det är precis så jag själv känner och resonerar.

   Radera