4 mars 2017

Månadsrapport februari

Månadsrapport februari
Depåvärde 9 547 821 kr (2 %)
Bruttoutdelning 1 784 kr

Jag såg inte fram emot att skriva ihop månadsrapporten för februari då vi ligger rätt långa i innehav som HM, SHB och Swedbank - innehav som inte har haft någon fantastisk utveckling den senaste tiden. 

Många bloggare rapporterar om ATH men inte vi. Efter summeringen så kan jag konstatera att vi trots allt är upp under februari och 2 procent i uppgång är jag rätt tacksam över och jag inser hur lätt det är att bli girig.


Trots kräftgången i våra största innehav så har februari trots allt varit rätt ok och en portföljökning med drygt 260 000 kronor för året är mer än vad vi drar in som yrkesarbetare.

Portföljförändringar
Under februari månad så blev det ett litet inköp i finska Kone och vi äger nu 100 aktier som inhandlades till kursen €41,51. Att det blev en investering i euro är ingen slump då vi aktivt väljer att minska exponeringen mot svenska värdepapper och under de senaste halvåret har vi kommit ned från 85 procent i svenska papper till under 80 procent.


Naturligtvis är det fortfarande rätt snedfördelat men vi är i alla fall en bit på väg.

I veckan som gått så har Avanza börjat erbjuda tjänster att direkthandla på marknader som Tyskland, Nederländerna, Belgien och Portugal - Frankrike och Italien är på gång. Extremt kul tycker jag även om jag i nuläget har noll koll på de "nya" marknaderna..

Utdelningar
Utdelningssäsongen för familjen Chansar mest drar egentligen igång på allvar i april och innan dess är det bara småsmulor som trillar in på kontot. Under februari månade delade Procter & Gamble ut 1 784 kronor och totalt för året har vi erhållit 3 377 kronor i bruttoutdelning. Knappast imponerande och det är av flera orsaker jag längtar efter våren...


Sparande
Helt ok med våra mått mätt - 25 000 kronor flyttades över till aktiedepån under februari månad och belåningen är nu nere i måttliga 92 000 kronor.

13 kommentarer:

 1. Hej CM!
  Kul att se livstecken från dig.
  Jag önskar dig en fortsatt trevlig helg!
  Mvh Johan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Johan!
   Tack och dito! Hoppas att du får en kanonhelg!

   Mvh//Cm

   Radera
 2. Hej Chansar mest!
  Har du något tycke om Kopparbergs nu för tiden? Kursen har haft det tungt på senare tid men tycker att det verkar intressant i en utdelningsportfölj :)

  Tacksam för att du skriver lite nu och då.
  Ha en riktigt trevlig lördag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej kronantillmiljonen!

   Hade jag inte varit så tungt viktad i svenska aktier så hade Kopparbergs garanterat varit en del av min portfölj.
   Fantastiskt varumärke och jag kommer inte att gömma ett besök på en hip pub i London för ett par år sedan - trots det brittiska utbudet av cider så drack alla poppiga ungdomar just kopparbergs - bättre betyg än så kan man inte få.
   Trevlig helg!
   //Cm

   Radera
 3. Nu har jag läst ordet "grinig" i minst två inlägg detta år... Jag förstår att det är lätt att bli grinig när man är till åren kommen och börsen går som den går, men jag kan meddela herr CM att han enbart ligger 2,5 % filosofen, om det kanske hjälper;)

  Bit ihop och kom igen - CM är väl starkare än index á la Stockholm? Ett år till detta kan du väl bjuda på (även om ytterligare 9 månader återstår på anno 2017)? Det är ju, när allt kommer omkring, du som bestämmer när du l'ämnar spelet och inte detta index;)

  Nu är jag igång och svamlar igen och ja, det är en viss mängd alkohol i kroppen (italienskt, om du nu vill veta detaljer) men det budskap jag vill förmedla är: fortsätt på inslagna väg, titta ej på index, titta på bolagen och hur fint de växer (vilket jag VET att du gör).

  Hoppas du har en vacker lördag och en underbar helg!

  //Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sofokles!
   Och tack för passningen din valp!

   Som du vet har jag haft det rätt körigt under mars men jag kan lova dig att jag varit rätt avis på dina maträtter du postat på twitter.
   Själv lever jag på hämtpizza för tillfället...

   Trevlig helg!
   //Cm

   Radera
 4. va skönt att ha slagit er i ackumulerad utdelning hittils ;) om än bara några kronor.. sedan springer ni ifrån rätt rejält! :)

  har ofta besökt bloggen senaste tiden och hoppats på nya inlägg... men det har varit lite klent på den fronten kan jag tycka... keep up the good work!

  //TR

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack TR för en trevlig kommentar!

   Lovar att bättra mig så snart allt privat ordnar upp sig!

   Trevlig helg!
   //Cm

   Radera
 5. Mycket intressant bloggen! Vi har aktier enbart på OMX Stockholm. Jag funderar på att köpa aktier i europeiska maknader eftersom jag bor ofta i Spanien. Vet du hur vinstskatt räknas? Jag ser att ni har boende i Frankrike. Kanske investerar ni via fransk bank?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Så länge du inte är utflyttad och skatteskriven i annat land än i Sverige så är det nog enklast att handla via svenska nätmäklare då du ändå kommer att beskattas som svensk medborgare.

   Tack för kommentar och trevlig helg!
   //Cm

   Radera
 6. Fler inlägg, CM! Tack! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe ja man vill inte tigga om inlägg men det hade varit härligt att höra ifrån dig snart igen. Livet kommer dock alltid först.

   Radera
  2. Hej vänner!
   Lovar att bättra mig! :-)
   Trevlig helg!
   //Cm

   Radera