13 aug. 2016

ATH

Som helgrutin så brukar jag ta en ny skärmdump över aktiedepån och lägga upp den under fliken "Aktiedepå" här ovan. Jag har noterat att många bloggares portföljer ligger på ATH och så även vår.

Skärmdumparna jag publicerar visar marknadsvärdet över portföljen men drar jag bort belåningen på ca 228 000 kronor så landar depåvärdet 7 906 621 kronor och det skulle vara rätt kul att få en stängning över åtta miljoner innan det vänder nedåt igen.

Den där gränsen på åtta miljoner har irriterat mig rätt länge och redan i april 2015 var vi nära då det toppade ut runt 7,8 miljoner. Trots att vi tillfört en hel del kapital och återinvesterat alla utdelningar så är det först nu, 15 månader senare, vi är på motsvarande nivåer.

Orsaken till det förklaras med att vi har haft en rätt kass depåutveckling 2015-2016.En av de främsta orsakerna till den trista utvecklingen är att våra tre största innehav H&M, SHB och Swedbank som tillsammans utgör dryga 35 procent av portföljen, inte haft någon fantastisk utveckling de senaste två åren och då blir det ju så här.

Handelsbanken A

H&M B

Swedbank A

Någon vidare mjukstart efter semestern blev det inte och det är full fart på jobbet vilket innebär att jag knappt hunnit med börsen eller läsa mina bloggkollegors begåvade inlägg. Några inlägg har jag dock hunnit med att läsa.

Bloggen Grazing Lady är en av mina favoritbloggar och jag har följt honom från start och han är nog en av orsakerna till att jag kastade mig in i bloggträsket för snart två år sedan. Förutom att har skriver bra så är det alltid full action och han shoppar vältajmat aktier i mängder.

Häromdagen så postade han inlägget Slutar vid årsskiftet och då avser han inte att sluta blogga utan att sluta med dumsnålandet som härskar lite överallt bland ekonomibloggarna.

Jag hade först tänkt att hälsa honom välkommen till "The Dark Side" men efter att ha läst inlägget så planerar han att efter årsskiftet endast spara 30 000 kronor i månaden och då blev det inte så mycket "Dark Side" över det hela - möjligtvis ljusgrått. Har ni bommat bloggen så ägna någon timme med att läsa igenom alla inlägg - mycket underhållande.

Information overload
Jag lider normalt sett av information overload i min vardag. Under arbetsveckorna sitter jag i princip i möten åtta timmar per dag och utöver det så får jag drygt 100 mail per dag och telefonen ringer rätt frekvent.

Av den orsaken har jag haft en rätt fientlig inställning till Facebook och framförallt Twitter - jag pallar inte med att ta åt mig mer information om dagarna.

Förra helgen bröt jag mitt löfte om att aldrig skaffa mig ett Twitterkonto. Återkommande läsare vet att jag är duktigt engagerad i bloggkollegan Sofokles kamp med att få sin bok Marius publicerad och då Sofokles löpande twittrar ut progressen så kände jag mig tvungen till att skaffa mig ett konto.

Jag har ingen aning om hur det fungerar men på något sätt lyckades jag till och med skriva ett tweet:

"Chansar Mest ‏@Chansarmest1
Och hur funkar det här då?
Vänligen ha överseende, jag är fortfarande böjbarn här på Twitter."

Böjbarn? Jag lyckades inte ens stava rätt i mitt första tweet...
Fru Cm har dock lovat att hjälpa mig att stänga av den där stavningskontrollen i telefonen om jag nu kommer att skriva något framöver.

12 kommentarer:

 1. Hahah ☺ stavningskontrollen ställer till det för mig med. Att sen vara light-dyslektiker gör det hela inte så lätt heller! ☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-)

   Jag borde ha insett att det bara var en tidsfråga men jag skule gärna ha sluppit det i mitt första inlägg. På mitt uppdrag arbetar det en hel del indier och jag har skickat en hel del lustiga SMS när jag glömt att ändra stavningskontrollen från sve till eng. De måste tycka att jag är helt knäpp..

   Trevlig helg!
   //Cm

   Radera
 2. Tackar ödmjukast för omnämnandet samt de vänliga orden. Ni är alltid lika trevlig. Det känns skönt och göra entré till "The Grey Side" och jobba sig upp mot "The Dark Side" (skulle tippa på att jag är där om ca 3-4 år). Å andra sidan, tittar man ut i Göteborg så ser det inte särskilt roligt ut. Där kan man prata om "The Dark Side" regn, blåst och en temperatur som är rena skämtet för årstiden...

  Måste säga att ni skriver fantastiskt bra, roligt och Ni har en humor som tilltalar mig.

  Med vänlig hälsning,
  GL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej GL!

   Med tanke på den fantastiskt trevliga kommentaren så får jag säga dito! :-)

   Här på Sveriges baksida är det inte heller så lustigt. 13 grader, halv storm och duggregn när jag gick till bilen i morse...

   Med tanke på kommentarerna nedan. Trots bloggnamnet så har jag förutsatt att du är en man.
   Jag vägrar skriva "hen" så vi ser fram emot ett klargörande :-)

   Ha en fantastisk helg!
   //Cm

   Radera
 3. ... och här har jag alltid trott att GrazingLady var en kvinna?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe..
   Vi får se om GL återkommer i frågan...

   Mvh//Cm

   Radera
 4. Hade också trott att GrazingLady vart en kvinna? Skulle vara intressant att få veta hur det ligger till :) Mvh nyfiken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror GL är rätt road just nu. Vi får se om vi får svaret :-)

   Mvh//Cm

   Radera
 5. Kul att du skaffat Twitter :) Jag gillar endast twitter av alla sociala medier, för att det är lätt att ta till sig flödet och sortera information. Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Placeraren!
   Vi får hoppas att jag får till det där med twittrandet på sikt. Just nu är det bara ett ytterligare stressmoment.
   Trevlig helg!
   //Cm

   Radera
 6. CM, bör klarat 8 idag kanske?
  Även jag hör till de som trodde GL var en kvinna, alltid roligt att märka att man har fördomar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis så toppade på 7 950 000 vilket känns ganska retsamt. Resten av veckan har inte varit så spännande så nu känns de där 8 rätt avlägsna...

   Mvh//Cm

   Radera