20 dec. 2014

Utdelning McDonalds och sammanställning 2014

December månads utdelning i McDonalds på 1617 kronor är årets sista utdelning för familjen Chansar Mest. 2014 har varit ett bra utdelningsår och summerar upp till 241 098 kronor i bruttoutdelning vilket innebär en utdelningsökning på 38 % jämfört med föregående år.


I övrigt har december varit relativt stillsam - årets bonus på 128 000 kronor har flyttats över till depån vilket innebär att jag inte längre ligger belånad.

Flytten till Avanza från Nordnet är påbörjad men tyvärr ligger alla aktier i status "påbörjad" trots att det nu gått en vecka sedan jag initierade flytten. Ja ja, förhoppningsvis löser det sig innan årsskiftet.

6 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk utveckling! +38% är inkl utdelningar från nya inköp under året gissar jag? Har du siffran för den "rena" utdelningstillväxten?

  Er nivå (drygt 240k/mån) råkar ju dessutom tangera vårt mål, vad i jössenamn ska ni hålla på i 5-10 år till för? :)

  Jag roade mig med att extrapolera er nuvarande utdelningsnivå i 10 år, räknat på inga fler inköp och den modesta utdelningstillväxten om 5% skulle ni ligga på ca 35k/mån brutto då. Jag har inte knappat in vad slutsiffran blir med fortsatta inköp om 30k/mån, men åtminstone det dubbla lär det va, har du en prognosmodell?

  Mvh vadVivill

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej vadVivill!

   Jo tack! Jag hade inte tackat nej till en årlig utdelningstillväxt på 38 % :-)
   Precis som du är inne på så är den största anledningen till tillväxten ett stabilt sparande under
   Q3 och Q4 2013 då vi tillförde drygt 600 000 kronor till aktiedepån.

   Tyvärr så har 2014 blivit ganska risigt i form av nysparande då vi redan i januari behövde plocka ut drygt 200 000 kronor för att finansiera vårt (läs hustruns) utsvävande konsumtionsbeteende.

   Även om vi under året korrigerat uttaget så har vi inte sparat tillräckligt så det krävs rejäla insatser under 2015 för att uppnå en utdelningstillväxt på 10 % som jag så gärna eftersträvar.

   Japp! 240 000 kronor ser ju riktigt bra ut på pappret men betänk att jag ligger i en vanlig depå och betalar 30 % i skatt på mina utdelningar - jag måste upp till dryga 500 000 kronor i årlig utdelning för att uppnå de mål vi satt för att med trygghet kunna lämna arbetslivet.

   Som alltid - stort tack för din kommentar och jag önskar dig en riktigt God Jul!

   Radera
  2. Det går ju att köpa nya aktier inom ISK.

   Radera
  3. Absolut, men jag har idag en rejäl krockkudde och kan kvitta bort dåliga investeringar som jag vet kommer att komma...

   Radera
 2. Planer på att flytta över till ISK?
  Ser för övrigt riktigt bra ut! :)
  /DanneO

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade jag gått in på marknaden idag så hade valet självklart landat i ISK. I nuläget har jag drygt 3,7 miljoner i orealiserat resultat så det skulle bli rejält dyrt att flytta i nuläget. Vid nästa större korrigering på börsen så kommer jag sannolikt att ta tillfället i akt och flytta över till ISK.
   Mvh//Chansar mest

   Radera