1 mars 2016

Månadsrapport februari

Månadsrapport februari
Depåvärde 7 184 668 kr (-1,6 %)
Bruttoutdelning 2 527 kr

Kräftgången för familjen Chansar mests aktieportfölj fortsätter rätt betänkligt.
Vi stänger februari med minus 1,6 procent och som mest har portföljen varit ned dryga 10 procent i mitten av februari. Som jag redan nämnt på bloggen så välkomnar jag ett riktigt nedställ på börsen och tycker duttandet med någon procent upp ena dagen och lika mycket ned dagen efter är rätt tröttsamt..


Även om jag knappast kommer att minnas innehållet i den här månadsrapporten speciellt länge så kommer jag nog att minnas när jag skrev den. Här i Paralimni, Cypern, är det just nu 24 grader och den lokala ölen KEO smakar rätt ok. Och utsikten kan jag inte heller klaga på så livet känns rätt ok trots att depåvärdet minskat med ca 140 000 kronor under den gångna månaden.

Portföljförändringar
Under månaden så har jag startat en ISK och ambitionen är att successivt flytta över innehavet till den. För att undvika skatt i möjligaste mån så kommer jag inte rakt av sälja av innehavet i min traditionella depå men ibland så åker en enskild aktie på en rejäl snyting och då passar jag på. Fortum såldes och återköptes i ISK och jag är väl medveten om skattereglerna för utländska innehav i ISK men vi har ett rejält kapitalöverskott så det är rätt sannolikt att jag får tillbaka skatten via deklarationen förutsatt att jag fortsätter att bygga upp ett skatteunderlag i ISK.

För att "jobba upp" ytterligare förluster så har jag sålt och återköpt Wal-Mart och tillsammans med Fortum har jag nu realiserat nästan 70 000 kronor som jag kommer att utnyttja under året. Det enda nettoköpet som gjorts under februari är 200 Swedbank till ISK för 161 kronor per aktie.

Utdelningar
Vi har under februari månad erhållit 2 527 kronor i utdelningar från Proctor & Gamble och Citigroup - kanske inte så imponerande men ändå 100 procent bättre än föregående år då den första utdelningen trillade in först i mars.

Sparande
Under månaden mäktade vi med att flytta över 20 000 kronor till aktiedepån. Kanske inte helt imponerande men och andra sidan så kostar det på att semestra och just nu känns det rätt trevligt...

6 kommentarer:

 1. Hej Chansar Mest,

  Man blir ju inte alls avundsjuk på hur ni har det för tillfället. Tack för att du delar med dig och grattis också till utdelningshöjningen, inga jättesummor, men tänk om utdelningen kunde öka med 100% varje år :)

  Må väl och ta det lugnt i solen!

  /UTdelningsstugan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Utdelningsstugan!
   Precis kommit hem till kalla Sverige igen och jag skulle inte haft något emot att få en vecka till...

   Ha en fortsatt trevlig helg!
   Mvh//Cm

   Radera
 2. 20 000kr är inte fy skam, oavsett läge! :)
  Du får ha de gött,

  //UTdelningsnissen

  SvaraRadera
 3. Tjena!

  Brukar roa mig med att kolla din aktiedepå då det inspirerar mig som fasen att kolla hur ditt innehavet utvecklas över tid.

  Jag bloggar ju också och vet att all form av tidsbesparing i samband med blogginlägg är bra. Istället för att redigera och radera kontonumret (vilket tar tid, tid är pengar) så bytte jag helt enkelt namn på fondkontona så slapp jag jobbet med att radera kontonumrerna, gör ju inget om nån ser att jag har ett konto som heter "oljekonto tex" bara ett tips!

  Fortsätt inspirera oss med grymma inlägg och glajigt liv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena!

   Jag bommade faktiskt att uppdatera förra veckans depåvärde men jag fixar jag nu.
   Det har som bekant inte varit en helt spännande utveckling den senaste tiden men det får man ta..

   Ah - tack för tipset! Ska titta på det i veckan!

   Ha en fortsatt bra helg nu!

   Mvh//Cm

   Radera