30 sep. 2015

Månadsrapport september

Månadsrapport september
Depåvärde - 6 966 614 (-4,8 %)
Bruttoutdelning – 2 925 kr

Det har varit en ganska sömning månad för egen del och depåvärdet har inte fluktuerat lika mycket som under augusti. Trots att den sista handelsdagen var stark så orkade inte depåvärdet över sju miljoner kronor och det är vår första månadsavstämning i år där depåvärdet understiger sju miljoner - easy come, easy go..


Vi ligger fortfarande med belåning som för närvarande uppgår till 164 499 kronor vilket motsvarar 2,3 procent av depåvärdet. Vi har tidigare satt ett belåningsutrymme på 1 miljon kronor så blir det lite utförsåkning i oktober så finns det alltid utrymme att köpa på oss lite mer.

Portföljförändringar
Under månaden så har det inte shoppats några aktier. Så fort det börjat bli lite intressant så har börsen rekylerat uppåt men oktober som historiskt sett är en orolig månad väntar och förhoppningsvis så uppkommer det lite köptillfällen i närtid.

Utdelningar
Wal-Marts kvartalsutdelning uppgår till $0,49 per aktie och då jag vid x-dagen hade 200 aktier så erhöll vi 826 kronor i bruttoutdelning.
Även McDonald's kvartalsutdelning trillade in under augusti och då de delar ut $0,85 per aktie så genererade våra 300 aktier 2 099 kronor i bruttoutdelning.


Totalt har vi för året erhållit 260 289 kronor i bruttoutdelning.

Sparande
Vi har som bekant inte någon imponerande sparkvot men trots ett halvdekadent leverne så har vi ändå lyckats flytta över 33 000 kronor till depåkontot.

2 kommentarer:

 1. Tror du ja bli nå jävla laddad när jag läser dina månadsuppdateringar?
  Jajjamen, den utdelningen och det kapitalet vill ja med ha :)

  Knega på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha :-)

   Du får inte glömma bort att vi är två som ska leva på utdelningarna...

   Trevlig helg,
   //Cm

   Radera